Nieuwsoverzicht week 20
Pleidooi voor andere testnormen bij brandbare gevels
De grote brand in woontoren de Grenfell Tower die 72 Londenaren het leven kostte doet nog steeds stof opwaaien. Ook Zembla besteedde er onlangs nog aandacht aan. Wat je tegen dit soort verschrikkelijke evenementen kan doen, daar zijn de meningen over verdeeld. Het Verbond roept bijvoorbeeld op tot betere wet- en regelgeving. Jurjen Burghgraef van Burghgraef van Tiel & Partners pleit voor een nieuwe testnorm voor gevels en heeft zelfs een stappenplan ontwikkeld.
Lees verder
Kennedy Van der Laan lanceert Global Access Lawyers
Kennedy Van der Laan lanceert Global Access Lawyers. Samen met vijf andere internationale, toonaangevende verzekeringsrechtkantoren vormt Global Access een wereldwijd platform dat partijen uit de verzekeringsbranche gemakkelijk toegang biedt tot erkende specialisten op het gebied van verzekeringsrecht over de hele wereld.
Lees verder
One Two Capital neemt belang in Welten
One Two Capital verwerft meerderheidsbelang in Welten, marktleider in financiële detachering en opleidingen. Door dit partnership kan Welten haar groeiambities en overnamestrategie versneld realiseren en haar leidende positie verder verstevigen. Welten levert gespecialiseerde detacheringsdiensten aan Nederlandse banken, verzekeraars, pensioenfondsen en intermediairs.
Lees verder
Schadelast door aanrijdingen met dieren neemt toe
Uit cijfers van het Data Analytics Centre (DAC) van het Verbond van Verzekeraars die vandaag bekend zijn gemaakt, blijkt dat de schadelast voor verzekeraars bij een aanrijding met een (wild) dier flink toegenomen is. In 2017 kostte een gemiddelde claim, bij een aanrijding met een dier, verzekeraars nog 1.632 euro, in 2020 is dit gestegen naar 1.921 euro. Ook het aantal aanrijdingen met dieren is in de afgelopen jaren fors gestegen. Van 5.750 in 2014 tot 8.603 vorig jaar.
Lees verder
Véronique Christiaans - Joosten COO bij Aon
Véronique Christiaans – Joosten (49) is per 15 mei 2021 benoemd tot Chief Operating Officer (COO) van Aon Nederland en treedt daarmee toe tot de directie. Zij verruilt hiermee haar interim-rol, die zij sinds 1 februari bekleedde, voor een indiensttreding.
Lees verder
Verbond organiseert Week van het Veilig Ondernemen 14-18 jun
Het Verbond van Verzekeraars organiseert dit jaar voor het eerst de Week van het Veilig Ondernemen. Van 14 tot en met 18 juni verzorgt het Verbond een reeks inspirerende webinars over veilig ondernemen en de risico's die daarbij komen kijken. Tijdens de week vinden er elke dag webinars van een uur plaats over thema's zoals brand-, arbeids-, cyber- en verkeersveiligheid. Bekijk, discussieer en vergroot jouw netwerk vanuit je eigen (thuis)werkplek!
Lees verder
Investeren in vitaliteit sleutel tot aantrekken en behouden van talent
Uit Aon's Global Wellbeing Survey blijkt dat Nederlandse werkgevers investeringen in vitaliteit zien als cruciaal bij het winnen van de ‘war for talent’ waar veel organisaties mee kampen. Ruim zes op de tien werkgevers (62%) denkt dat deze investeringen een positieve impact hebben op het verhogen van de medewerkerstevredenheid.
Lees verder
Achmea handelt toenemende stormschade sneller af met Dakpannen Netwerk
Bij een stevige storm of hagelbui krijgt Achmea tot wel 10.000 extra schademeldingen, waarvan bijna de helft gaat over kapotte daken. Omdat het aantal stormen en hagelbuien door klimaatverandering zal toenemen heeft de coöperatieve verzekeraar als eerste in Nederland een Dakpannen Netwerk opgezet. Dit netwerk zorgt ervoor dat er na extreem weer extra capaciteit beschikbaar is om schades aan daken, zoals afgewaaide dakpannen, sneller te herstellen.
Lees verder
1.000 nieuwe banen bij DEKRA in 2021
Tijdens de virtuele persconferentie van DEKRA in de eerste week van mei is bekendgemaakt dat DEKRA in 2021 streeft naar 1.000 extra banen. Met een investeringsvolume van 500 miljoen euro, met extra aandacht voor digitalisering, wil DEKRA al in 2021 zijn voordeel doen met twee megatrends: digitalisering en duurzaamheid. In 2025 moet het volledige dienstenportfolio gedigitaliseerd zijn.
Lees verder
De Vereende bouwt aan een solide fundament voor de toekomst
In het vandaag gepubliceerde jaarverslag meldt de Vereende dat in 2020 het premievolume van de verzekeringsportefeuille van opnieuw is toegenomen: met 16,5% van € 45,5 miljoen naar € 53,0 miljoen verdiende premie. Ook dit jaar was er sprake van groei, maar vanwege de coronacrisis in een wat rustiger tempo dan de afgelopen jaren. Dit jaar lag de nadruk op het verder professionaliseren van de interne organisatie.
Lees verder
Robert de Jong treedt in dienst bij Andriessen Expertise
Per 1 juli 2021 treedt Robert de Jong in dienst bij Andriessen Expertise B.V. als aansprakelijkheids- en personenschadedeskundige. Robert werkt sinds 2004 in het vakgebied van personenschade en sinds 2015 in de buitendienst.
Lees verder
Holland Herstel Groep bouwt aan de toekomst
Holland Herstel Groep BV en Brisck BV hebben, onder toeziend oog van Paul Weenink (TW Commercial Real Estate), gezamenlijk hun handtekeningen gezet onder een overeenkomst om een nieuwbouw bedrijfspand voor de Holland Herstel Groep in Uden te realiseren.
Lees verder
Spoorlijnen Groningen en Fryslân krijgen spoorbeveiligingssysteem ERTMS
Zo’n 270 kilometer spoor in Groningen en Friesland wordt voor 2030 uitgerust met het moderne spoorbeveiligingssysteem ERTMS (European Rail Traffic Management System). Dat voornemen heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).
Lees verder
Dorianne Richelle aangesteld als nieuwe Country Manager AutoScout24
AutoScout24 heeft Dorianne Richelle aangesteld als nieuwe Country Manager. Vanaf 1 juni is zij verantwoordelijk voor de Nederlandse tak van het Europese online autoplatform voor gebruikte en nieuwe auto’s. Ze neemt het stokje over van Rachel Gómez y Maseland, die na drie jaar heeft besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan buiten de AutoScout24 Group.
Lees verder
Achmea handelt toenemende stormschade sneller af met Dakpannen Netwerk
Bij een stevige storm of hagelbui krijgt Achmea tot wel 10.000 extra schademeldingen, waarvan bijna de helft gaat over kapotte daken. Omdat het aantal stormen en hagelbuien door klimaatverandering zal toenemen heeft de coöperatieve verzekeraar als eerste in Nederland een Dakpannen Netwerk opgezet. Dit netwerk zorgt ervoor dat er na extreem weer extra capaciteit beschikbaar is om schades aan daken, zoals afgewaaide dakpannen, sneller te herstellen.
Lees verder
VACATURE PROJECTCOÖRDINATOR RECONDITIONERING & SCHADEHERSTEL
Wij zijn ACI Groep en zijn gespecialiseerd in reconditionering, schadeherstel, sloop, bouw, reiniging, verhuizingen, lekdetectie en brandpreventie. Met voorzorg, ontzorg en nazorg in ons dna; zorg voor elkaar en zorg voor de klant. Binnen ACI Groep draait het om zorg, effectiviteit, teamspirit en een positieve instelling. Deze filosofie creëert in samenspel met hard werken en klantvriendelijkheid een open bedrijfsstructuur met gemotiveerde collega’s.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716