Nieuwsoverzicht week 12
FvActueel: kansen op de levensverzekeringsmarkt
Op 21 april vanaf 16.30 uur organiseert de Federatie van Assurantieclubs het webinar ‘FvActueel: kansen op de levensverzekeringsmarkt’. Voorzitter van de Federatie, Bert Sonneveld, ontvangt Joke Verbaan, operationeel manager De Hoop, en Alex Erlings, financieel planner bij en eigenaar van MYLA finance.
Lees verder
Cas Verhage: Samen zijn we betrokken
Cas Verhage, directeur bij Nh1816 heeft in de eerste editie van het SCHADE magazine in 2021 een column geschreven over zijn ervaringen in deze, voor iedereen, bijzondere tijd. Over thuiswerken, persoonlijk contact, denken in kansen en de ontwikkelingen bij Nh1816.
Lees verder
Onvoldoende aandacht voor brandveiligheid staldieren
Uit het op donderdag gepubliceerde rapport 'Stalbranden' van de Onderzoeksraad voor Veiligheid blijkt dat er in Nederland per jaar gemiddeld 17 grote stalbranden zijn met dierlijke slachtoffers. In de periode 2012 tot en met november 2020 stierven hierbij bijna 1,3 miljoen dieren. Het aantal dieren dat jaarlijks bij stalbranden omkomt neemt toe.
Lees verder
Solarif Insurance sluit zich aan bij UNIBA-partners
Solarif Insurance, wereldwijd onafhankelijke adviseur voor elk aspect van de zonne-industrie, sluit zich aan bij UNIBA Partners, het klantgerichte wereldwijde netwerk van onafhankelijke verzekeringsagenten.
Lees verder
Klaas Brand: Er is altijd een moment dat de weg omhoog weer wordt ingezet
Een jaar geleden brak corona uit. Geen van ons had vermoed dat de impact van het coronavirus zo groot zou zijn. Wat het coronatijdperk ons gebracht heeft? We stelden de markt een aantal vragen over de impact die corona heeft op ons persoonlijk, op de bedrijven waar we werken en op onze markt. De komende periode kunt u in de nieuwsbrieven lezen hoe branchegenoten deze periode ervaren. Vandaag Klaas Brand, directeur bij Expertisebureau Vanderwal & Joosten.
Lees verder
Elfde editie Rapportage Ongevallen Scheepvaart verschenen
In juni 2015 publiceerde de Onderzoeksraad de eerste Rapportage Ongevallen Scheepvaart. Inmiddels is de elfde editie verschenen. Jeroen Dijsselbloem, Voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid geeft in zijn voorwoord aan dat duidelijk werd hoe de scheepvaart bijdraagt aan de economie toen een verscheidenheid aan gebruiksartikelen uit de door de MSC ZOE verloren containers, aanspoelde op de stranden van de Nederlandse Waddeneilanden in januari 2019. In het openingsartikel wordt daarom aandacht besteed aan het minimaliseren van de risico’s op het verlies van containers.
Lees verder
Minister Schouten: betere aanpak stalbranden is nodig
De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) publiceerde donderdag 25 maart een rapport over zijn onderzoek naar stalbranden in de veehouderij. De OvV concludeert dat het bij de aanpak van stalbranden ontbreekt aan goede prioritering en sturing. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) erkent dat een betere aanpak ter voorkoming van stalbranden nodig is.
Lees verder
Willens & Wetens: Geen braaksporen wel dekking?
Is het ontbreken van braaksporen voldoende bewijs voor onvoldoende zorg? Tijdens een tocht op zee met een luxe jacht vallen plotseling de motoren uit. De kapitein weet het schip toch aan wal te krijgen en vervolgens wordt er onderzoek gedaan naar de oorzaak van de storing. Hieruit blijkt dat doorgesneden kabels en koelvloeistof in de motor de problemen veroorzaakten en dat een en ander moet zijn toegebracht door een derde met de bedoeling om het schip te saboteren.
Lees verder
a.s.r. publiceert jaarverslag 2020
ASR Nederland N.V. (a.s.r.) heeft donderdag 24 maart haar jaarverslag 2020 gepubliceerd. Het geïntegreerde jaarverslag biedt een overzicht van de financiële en niet-financiële prestaties van a.s.r. in 2020.
Lees verder
Aantal Nederlandse faillissementen stijgt dit jaar met 44 procent
Terwijl het aantal faillissementen vorig jaar wereldwijd gemiddeld met 14 procent daalde, verslechteren de vooruitzichten snel. Zo nemen de faillissementen in 2021 naar verwachting met 26 procent toe. In Nederland neemt het aantal faillissementen in 2021 met 44 procent toe ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit de faillissementsvooruitzichten van Atradius.
Lees verder
TVM start campagne Veilig onderweg met #APPMOMENT
Afleiding door smartphonegebruik onderweg is een van de belangrijkste oorzaken van ongevallen. Daarom start TVM, de gespecialiseerde verzekeraar voor logistiek en transport, de campagne Veilig onderweg met #APPMOMENT.
Lees verder
Nederlanders laten kans liggen om geld te besparen op autoverzekering
Hoewel het gebruik van de auto flink is veranderd het afgelopen jaar, blijven Nederlanders loyaal aan hun autoverzekeraar. Voor maar liefst 95 procent van de Nederlanders was de coronacrisis geen reden om te switchen van verzekeraar. Dit blijkt uit onderzoek* van online verzekeraar Allianz Direct. In verhouding met jongeren tot 35 jaar (89%) blijven vooral de 35-plussers (97%) trouw aan hun huidige verzekeraar.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716