Nieuwsoverzicht 04
NARIM viert 25-jarig bestaan met tweedaags congres op 27 en 28 september
Ter ere van het 25-jarig jubileum organiseert NARIM op maandag 27 en dinsdag 28 september a.s. een tweedaags NARIM Congres. Reden om het congres, dat normaliter in mei plaatsvindt, te verschuiven naar het najaar is de wens om elkaar persoonlijk te kunnen ontmoeten.
Lees verder
Hannover Digital Investments investeert in CybSafe
Hannover Digital Investments GmbH, het investeringsbedrijf in innovatieve start-ups en onderdeel van de HDI Group, heeft geïnvesteerd in CybSafe, een in Londen gevestigde start-up op het gebied van cyberbeveiliging.
Lees verder
De Letselschade Raad lanceert Nationaal Keurmerk Letselschade
Op 4 januari 2021 lanceerde De Letselschade Raad het Nationaal Keurmerk Letselschade. Met de komst van dit keurmerk kunnen slachtoffers met letselschade erop vertrouwen dat op de website van De Letselschade Raad alle bonafide partijen staan geregistreerd, die de belangen van mensen met letsel op integere en deskundige wijze behartigen.
Lees verder
Avondklok-rellen worden niet als molest aangemerkt
Minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft woensdag bekend gemaakt dat winkeliers hun schade vergoed kunnen krijgen door een beroep te doen op het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Daarover zijn inmiddels al afspraken gemaakt met banken en het Verbond van Verzekeraars. Hoekstra wil er zo voor zorgen dat ondernemers die niet of niet voldoende verzekerd zijn alsnog alle kosten vergoed kunnen krijgen.
Lees verder
Jan van den Berg nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen van Achmea
Jan van den Berg wordt per 13 april 2021 benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Achmea. Op die dag vindt de Algemene Vergadering (AV) van Achmea plaats. Van den Berg volgt Aad Veenman op, die tijdens de AV terugtreedt na drie zittingstermijnen van vier jaar. De voorzittersbenoeming is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.
Lees verder
Allianz sluit achtjarig partnership met Watersportverbond
Na de aankondiging van het vernieuwde wereldwijde partnership met de Olympische en Paralympische Spelen eerder deze week, maakte Allianz Benelux vandaag via een online persbijeenkomst bekend een achtjarig partnership te hebben gesloten met het Watersportverbond.
Lees verder
TÜV Nederland en Perfect Day lanceren cyber security samenwerking
Verzekeraars en verzekeringsadviseurs kunnen vanaf vandaag gebruikmaken van Cyber Smart Business om de digitale en data risico’s van hun zakelijke klanten in kaart te brengen. De gezamenlijke propositie van certificatie- en inspectie-instelling TÜV Nederland en Perfect Day biedt hulp aan kleine en middelgrote bedrijven om meer grip op hun digitale veiligheid te krijgen.
Lees verder
Coronarellen en vandalisme: welke schade is verzekerd?
De materiële schade door de coronarellen van de afgelopen dagen loopt op tot in de honderduizenden euro’s per dag. Niet al die schade is verzekerd. Pricewise zet op een rij welke verzekeringen mogelijk uitkomst bieden bij de verschillende vormen van materiële schade.
Lees verder
Nieuwe managers op Haags kantoor Zurich Benelux
Per 1 februari zijn er twee promoties binnen Zurich Benelux. Marc Streefland zal de rol van Manager Property & Engineering Lines (NL) gaan vervullen en Gydo van Rheenen de rol van Manager Financial Lines (NL).
Lees verder
De strijd tegen verzekeringsfraude in 2021: een overzicht
Voordat de chaos van 2020 begon, trapte FRISS het nieuwe jaar in stijl af met een groot feest. Het nieuwe jaar werd groots ingeluid en ze wisten allemaal zeker dat het een geweldig jaar zou worden. We weten allemaal hoe dat is afgelopen. Maar hoe hectisch 2020 ook was, dit jaar bracht duidelijk aan het licht dat de verzekeringsbranche belangrijk werk wacht en dat dit beter nog vandaag dan morgen kan worden gedaan.
Lees verder
Loonschade.com gaat voor werkgevers op zoek naar het vergeten geld
Loonschade.com, een zelfstandige bedrijfsactiviteit van Letselschade.com, is begin dit jaar van start gegaan. Vanaf 26 januari gaan zij voor een periode van 3 tot 4 maanden voor werkgevers op zoek naar het 'vergeten' geld.
Lees verder
Aafke van Klinken personenschade-expert bij Sedgwick
Per 1 januari is Aafke van Klinken begonnen als personenschade-expert bij Sedgwick in Rotterdam. Aafke komt vanuit de verzekeringskant.
Lees verder
Kwaliteit digitale aanlevering van documenten heeft dringend aandacht nodig
Met inmiddels ruim 9 miljoen berichten per jaar is er een duidelijke groei van de digitale aanlevering van documenten op basis van het SIVI GRS Protocol vanuit verzekeraars en service providers aan intermediairs. Gelijktijdig is er een toenemende zorg rond de kwaliteit van de aangeleverde berichten. SIVI roept op tot goede toepassing van het GRS protocol en gaat samen met Adfiz de verbetering van kwaliteit monitoren.
Lees verder
Senior Underwriter Christel van den Berg vertrekt naar HDI
Christel van den Berg, die momenteel nog Senior Underwriter is bij Corins, zal vanaf 1 april aanstaande het property team van HDI versterken als Senior Underwriter.
Lees verder
Menselijke fouten zijn de hoofdoorzaak van cyberincidenten wereldwijd
Willis Towers Watson (NASDAQ: WLTW), vooraanstaande wereldwijd opererende consultant, broker en solutions provider, heeft op basis van haar recente cyberclaimsrapport twee nieuwe diensten ontwikkeld. De Workforce Cyber Culture Assessment (WCCA) en de Ransomware Risk Assessment (RRA).
Lees verder
NC@W en Arbor Consulting samen verder als LEAF Advies
NC@W en Arbor Consulting hebben de handen ineengeslagen. Onder de naam ‘LEAF Advies’ gaan de twee bureaus samen financiële dienstverleners en overheidsinstellingen helpen met formuleren en implementeren van nieuwe strategieën.
Lees verder
Huizenkopers kiezen vaker voor een rechtsbijstandverzekering
De relatief hoge huizenprijzen, hoge concurrentie tussen geïnteresseerden en beperkingen voor huis bezichtigingen vanwege corona zorgt voor toenemende onzekerheid onder huizenkopers. Een rechtsbijstandverzekering wordt 25% vaker afgesloten om juridische hulp te krijgen bij mogelijke conflicten omtrent de aankoop, verkoop of verbouwing van een huis, zo blijkt uit onderzoek van Rechtsbijstandverzekering.nl onder 1450 Nederlanders.
Lees verder
FOCWA-leden vrezen uitwerking directe schadeafhandeling
Op maandag 25 januari 2021 organiseerde FOCWA een webinar voor haar leden over de impact van de directe schadeafhandeling op de bedrijfsvoering van schadeherstelbedrijven. De meer dan 40 deelnemers kregen meer informatie over het onderwerp en deelden hun zorgen en vragen met hun brancheorganisatie over de uitwerking van deze nieuwe vorm van afhandelen van schades. FOCWA gaat in de komende periode het gesprek aan met het Verbond van Verzekeraars en individuele opdrachtgevers om aandacht te vragen voor deze punten.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716