Nieuwsbrief week 04
Reactie Verbond van Verzekeraars op avondklok-rellen
De afgelopen dagen vonden er in diverse steden naar aanleiding van de avondklok rellen plaats met als gevolg schade aan publieke en private eigendommen. Verzekeraars bekijken nu in hoeverre er schade bij hen verzekerd is en zullen dit conform de polisvoorwaarden aan hun klanten vergoeden. Zij zullen bovendien proberen de schade te verhalen op de daders. Veel schade, zoals aan overheidseigendommen, is niet verzekerd.
Lees verder
Mastercourse Aansprakelijkheid en Verzekering 2021
De Mastercourse Aansprakelijkheid en Verzekering gaat jaarlijks van start en zal ook dit jaar weer plaatsvinden in maart, april en mei aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
Lees verder
Al ruim 3.000 bomen geplant in the Zurich Forest
Vorig jaar maakte Zurich bekend sponsor te zijn van een groot herbebossingsproject in Brazilië. De verzekeraar plant de komende 8 jaar een totaal van 1 miljoen bomen in het Atlantisch Woud. In de Benelux heeft Zurich onder de naam ‘Let’s Grow Together’ het initiatief gelanceerd dat de makelaar voor elke aangebrachte polis een boom mag planten in hetzelfde woud.
Lees verder
Ontstaan en de verspreiding van vliegvuur nagenoeg niet te voorspellen
Op verzoek van Veiligheidsregio Haaglanden heeft de Brandweeracademie nader onderzoek gedaan naar de voorspelbaarheid van vliegvuur. Het adviesrapport is nu beschikbaar.
Lees verder
Introductie van Eurapco Unity
Eurapco, een strategische alliantie van acht voornamelijk onderlinge Europese verzekeraars, en B3i Services AG, een wereldwijd blockchaininitiatief vanuit het bedrijfsleven, hebben de introductie aangekondigd van Eurapco Unity, de eerste operationele oplossing voor wereldwijde risico-overdracht ontwikkeld op blockchain-infrastructuur, die de overdracht van facultatieve risico's mogelijk maakt binnen een netwerk van bedrijven.
Lees verder
Daling aantal valse eurobiljetten
In 2020 is het aantal valse eurobiljetten in Nederland gedaald. In totaal zijn 25.500 valse eurobiljetten uit de roulatie gehaald. Dat is 34% minder dan in 2019 werden aangetroffen. De daling is in het tweede kwartaal van 2020 ingezet, gelijktijdig met het afnemend gebruik van contant geld aan de kassa door de coronapandemie.
Lees verder
Yinhua Cao treedt terug als CFO bij Athora Netherlands
Athora Netherlands N.V. maakt vandaag bekend dat, met wederzijds goedvinden, Yinhua Cao per 1 mei 2021 zal terugtreden als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Athora Netherlands N.V.
Lees verder
Arepa webinars 2021
Arepa organiseert dit jaar weer een aantal webinars voor de branche. U kunt zich nu inschrijven voor één of meerdere webinars. Zie onderin het bericht de link.
Lees verder
TOP Expertise nu ook een kantoor in Zwolle
Per 1 februari opent TOP Expertise een kantoor in Zwolle. Door de nieuwe vestiging kunnen zij opdrachtgevers beter bedienen en sneller op locatie zijn in de regio.
Lees verder
AFM waarschuwt huishoudens met aflossingsvrije hypotheek
Ongeveer 78.000 huishoudens lopen het risico dat ze hun aflossingsvrije hypotheek niet opnieuw kunnen financieren op het moment dat deze afloopt. Op een totaal van bijna drie miljoen aflossingsvrije hypotheken is dat te overzien, maar de huishoudens in kwestie moeten waarschijnlijk hun huis verkopen. Een deel blijft mogelijk achter met een restschuld. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Lees verder
Uit onderzoekt blijkt: Thuiswerken blijft
Bedrijven in Nederland verwachten dat over drie jaar een kwart van hun personeel (25%) nog steeds vanuit huis zal werken, dat blijkt uit onderzoek van Willis Towers Watson, een wereldwijd opererende consultant, broker en solutions provider.
Lees verder
Wereldleiders beloven snellere aanpassing aan klimaatverandering
Meer dan dertig wereldleiders hebben vandaag hun steun uitgesproken om de komende tien jaar serieus werk te maken van klimaatadaptatie. Daarmee moet onze leefwereld beter bestand worden tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals overstromingen, hevige regenval, toenemende droogte en hitte.
Lees verder
Tweedehands auto in trek, terwijl nieuwverkoop daalt
De tweedehands markt van auto’s doet het goed in vergelijking met de verkoop van nieuwe auto’s, zo blijkt uit cijfers van Aumacon. In Nederland werden vorig jaar 1 procent meer tweedehands auto’s verkocht, terwijl de nieuwverkoop met 20 procent daalde. De tweedehands auto is aantrekkelijk nu de bewegingsvrijheid is beperkt.
Lees verder
Autoglaz innoveert met Simpleclaim
In de afgelopen weken is Simpleclaim geïntegreerd in het ruitschadeproces van alle Autoglaz vestigingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de mobiele app Simpleclaim. Simpleclaim is een mobiel platform voor auto(ruit)schadeherstelbedrijven. Het is ontworpen om zowel verzekerde als verzekeraar volledig inzicht in het herstelproces te geven.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716