Nieuwsbrief week 03
Tussenpersonen aansprakelijk voor missende informatie
Tussenpersonen zijn aansprakelijk voor wat zij niet weten. Daarmee wordt maar weer eens duidelijk waarom een beroepsaansprakelijkheids-verzekering absoluut noodzakelijk is voor tussenpersonen.
Lees verder
10e Allianz Risicobarometer 2021 gedomineerd door Covid-19
Drie Covid-19 gerelateerde risico’s staan in de top van de 10e Allianz Risicobarometer 2021, dit is een afspiegeling van de mogelijke interrupties en schadescenario's waarmee bedrijven worden geconfronteerd in nasleep van de coronaviruspandemie.
Lees verder
Verhandelbaar beleggingsfonds met MKB-leningen geïntroduceerd
Nederland heeft een nieuw beleggingsfonds, dat zich richt op leningen aan Nederlandse MKB-bedrijven: het Fresh Dutch SME Fund. Voordegroei, OHV en De Goudse introduceren het innovatieve investeringsproduct wat uniek is op de Nederlandse markt, want het is het enige verhandelbare fonds dat zich helemaal richt op MKB-leningen waarin zowel particulieren als professionele partijen kunnen investeren.
Lees verder
Conclusie INNOPAY Open Insurance Monitor
Wereldwijd zijn verzekeraars op zoek naar toepassingen van data, producten en diensten om hun toegevoegde waarde in digitale ecosystemen te versterken. De eerste verzekeraars boeken daarmee vooruitgang maar blijven achter bij de ontwikkelingen die banken maken.
Lees verder
CCS wint Digital Insurance Agenda DIAmond award 2020
CCS wint met haar Digital Insurance Platform een DIAmond award 2020 van de Digital Insurance Agenda (DIA) voor insurtech met de meeste strategische impact.
Lees verder
Inhoud PE-examens en toetstermen vanaf 1 april 2021
Met ingang van 1 april 2021 worden de initiële, PE- en Bijzondere examens aangepast. Tegelijkertijd worden ook enkele eind- en toetstermen aangepast. Deze wijzigingen zijn gebaseerd op het advies ‘Wft ontwikkelingen 2021’ dat door de Minister van Financiën is overgenomen.
Lees verder
Nieuwjaarsboodschap Adfiz voorzitter Roger van der Linden: er is werk aan de winkel
Roger van der Linden, voorzitter van Adfiz, hield op 14 januari vanuit een leeg Spant de jaarlijkse nieuwjaarsboodschap. Deze keer anders dan alle andere jaren maar daarom niet minder speciaal. Zo kregen deelnemers vooraf een flesje bubbels thuisgestuurd om samen te kunnen proosten op het nieuwe jaar. Bij ‘binnenkomst’ liep directeur van Adfiz Enno Wiertsema vanaf de ingang virtueel met het bezoek mee naar de zaal waar de voorzitter zijn speech gaf.
Lees verder
Frank Hoffmans doet na 33 jaar stap terug bij Klap Verzekeringen
Na 33 jaar actief te zijn geweest als directeur en partner binnen Klap Verzekeringen, heeft Frank Hoffmans afscheid genomen van zijn werkzaamheden en zal hij alleen nog als commissaris en aandeelhouder bij Klap Verzekeringen betrokken zijn.
Lees verder
Overname Quadra maakt deel uit strategie Van Ameyde
Woodgate & Clark, dochter van Van Ameyde International BV, heeft Quadra Claims Services Ltd overgenomen, een Britse schade-expert met het hoofdkantoor in Manchester. Met deze overname versterkt Van Ameyde haar diensten in het Verenigd Koninkrijk en versnelt de groei met 20% gedurende de komende twee tot drie jaar.
Lees verder
Laagterecord faillissementen lijkt positiever dan het is
Madeline Buijs en Sonny Duijn beiden sectoreconoom bij de ABN Amro hebben recentelijk een artikel gepubliceerd naar aanleiding van de cijfers van het CBS over het laagte record van faillissementen in 2020.
Lees verder
EXPERT BRAND - OPSTAL
Lengkeek is gespecialiseerd in schade-expertise, taxaties, waardebepaling, (risico-)inspecties en bouwkundige opnames. Met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Zwolle en Eindhoven bedienen wij niet alleen de Nederlandse markt, maar zijn wij ook internationaal actief met onze samenwerkingspartner Charles Taylor Adjusting. Een van de leidende internationale expertisebedrijven met meer dan 60 kantoren in 27 landen.
Lees verder
Lees SCHADE magazine nu ook digitaal
SCHADE magazine is in de laatste week van december op de deurmat gevallen. Aangezien er aan het begin van dit nieuwe jaar nog veelal vanuit huis wordt gewerkt is het magazine ook online gepubliceerd. In de link onderin kunt u het magazine digitaal lezen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716