Nieuwsoverzicht week 02
Aon beëindigd zakelijke relatie met de Trump Organization
Verzekeringsmakelaar Aon beëindigd zijn zakelijke relatie met de Trump Organization, zo schrijft het Amerikaanse Insurance Journal. De Trump Organization bestaat uit hotels, luxe (kantoor)gebouwen en golfbanen van de Trump-familie die door de zonen van President Donald Trump, Eric en Donald wordt geleid.
Lees verder
NIVRE presenteert toekomstbestendige visie
Woensdag 13 januari heeft het NIVRE haar toekomstbestendige visie, missie en speerpunten voor zowel organisatie als beroepsgroep gepresenteerd. Gezien, erkend en herkend worden als dé onafhankelijke marktautoriteit op schadegebied, een betere klantbeleving en meer aanwas van jonge professionals. Dat is waar de NIVRE en de ingeschrevenen in het NIVRE-Register over vijf jaar willen staan.
Lees verder
Maatschappelijke organisaties komen in actie voor MKB
SchuldenlabNL, het Verbond van Verzekeraars, de Nederlandse Vereniging van Banken en Deloitte hebben de impact van COVID-19 op mkb’ers onderzocht en presenteren een breed plan om mkb’ers te op cruciale momenten helpen. Het gaat hierbij in beginsel om niet-financiële hulp, in aanvulling op de liquiditeitssteun van de overheid, de banken en (andere) schuldeisers. Doel is om mkb’ers zo goed mogelijk uit deze crisis te laten komen.
Lees verder
Lancering risicoclassificatie-model voor cyberrisico’s
Het Verbond van Verzekeraars en Cyberveilig Nederland hebben – onder leiding van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) – een model voor risicoclassificatie opgezet. Met dit model kan een mkb’er zien in welke risicoklasse de onderneming zich bevindt en welke beveiligingsmaatregelen daarbij horen. Het instrument is in de praktijk getest en is nu beschikbaar.
Lees verder
Achmea doet beleggingen in olie- en gassector verder in de ban
Achmea heeft haar beleggingsbeleid per 1 januari 2021 verder aangescherpt: beleggingen in vervuilende en CO2-intensieve bedrijven worden verder afgebouwd. Bedrijven die meer dan 5% van hun omzet halen uit kolen, de winning van teerzandolie, arctische olie/-gas of uit schalieolie/-gas, sluiten we voortaan uit. En Achmea gaat met de bedrijven die nog minimale omzet halen uit deze vervuilende industrie aanvullend in gesprek om te zorgen dat zij ook bewegen richting volledig CO2 neutrale oplossingen.
Lees verder
Dennis Rombouts is gestart als commercieel manager bij Midglas
Op 1 januari jl. is Dennis Rombouts gestart als commercieel manager bij glasverzekeraar Midglas. Dennis startte zijn carrière in de verzekeringsbranche in 2009. De laatste vier jaar werkte hij als zelfstandig consultant.
Lees verder
Tony Stam nieuwe Relatiemanager bij De Vacature Makelaar
Vanaf vandaag versterkt Tony Stam het team van De Vacature Makelaar als Relatiemanager. Tony is met dertig jaar ervaring in de financiële dienstverlening dé aangewezen persoon om de relaties van De Vacature Makelaar te bedienen. Hij zal zich inzetten om nieuwe en bestaande relaties te adviseren over de dienstverlening en werkwijze van De Vacature Makelaar, waarin kwaliteit en persoonlijk contact centraal staan.
Lees verder
Jubilerend JBL&G: tien bomen per nieuwe cliënt
Letselschadebureau JBL&G bestaat tien jaar. Het jubileum staat in het teken van duurzaamheid: voor elke nieuwe cliënt plant het bureau voortaan tien nieuwe bomen. Het nog steeds sterk groeiende kantoor hoopt zo de komende jaren tienduizenden nieuwe exemplaren aan het bomenbestand toe te kunnen voegen.
Lees verder
Wijziging in de directie van Vanderwal & Joosten
Per 1 januari jl. is Jurjen Witte op eigen verzoek teruggetreden uit de directie van Vanderwal & Joosten BV. Hij blijft als schade-expert verbonden aan het expertisebureau dat gespecialiseerd is in complexe technische en letselschades. Jurjen maakte als meewerkend partner ruim 15 jaar deel uit van de directie.
Lees verder
VNAB start Quizzend het nieuwe jaar
Dinsdagmiddag 12 januari werden, na de openingstoespraak door uitvoerend bestuurder Rob Mors, de leden, partners en collega's onder leiding van een enthousiaste quizmaster digitaal uitgedaagd om de strijd aan te gaan tijdens de VNAB nieuwjaarsquiz.
Lees verder
Op 1 december 2020 is regresbureau Letselschadepunt.nl opgericht
Per 1 december 2020 is LetselschadePunt.nl gestart. Een regresbureau (LPN) met een eigen kijk op letselschade en het proces in de letselschaderegeling. LPN ondersteunt slachtoffers en hun werkgevers bij het verhalen van de financiële gevolgen van letselschade. LPN kiest bewust voor een objectieve, reële en betrokken rol.
Lees verder
Schadegarant breidt uit met platform Openclaims
Schadegarant, de stichting die namens diverse verzekeraars autoschadeherstel afwikkelt, heeft haar platform eXchange gekoppeld aan het SaaS-platform van Openclaims. Hierdoor kunnen klanten van de aangesloten verzekeraars straks digitaal hun schade afwikkelen. Een verzekerde kan dan in een paar klikken zelf een schade melden, een afspraak voor herstel maken en de voortgang volgen. Met de integratie verhoogt Schadegarant tevens het serviceniveau aan haar verzekeraars en herstelnetwerk.
Lees verder
Polygon vestiging Oldenzaal erkend voor bedrijfsmatige salvage
Met 11 vestigingen in heel Nederland heeft Polygon landelijke dekking als het gaat om klaar staan voor herstel na een calamiteit. Ook in opdracht van de Stichting Salvage biedt Polygon 24/7 directe hulp aan gedupeerden. Vestiging Oldenzaal is door de Stichting sinds kort erkend voor bedrijfsmatige salvages, waardoor team Oldenzaal onder leiding van regiomanager Peter de Vrij naast particuliere salvages ook gedupeerde bedrijven gaat helpen.
Lees verder
Jack de Klerk benoemd tot Commercieel Directeur bij Sedgwick
Sedgwick is verheugd om mee te delen dat Jack de Klerk toetreedt tot de directie van Sedgwick Nederland in de functie van Commercieel Directeur.
Lees verder
A.S.R. wint opnieuw alle beste partner prijzen
Deze week worden in aanloop naar de Adfiz Nieuwjaarsboodschap de prijzen bekendgemaakt van het doorlopende Adfiz Prestatie Onderzoek, uitgevoerd door CYS. Het Adfiz Prestatie Onderzoek meet al jaren de prestatie van verzekeraars. Verzekeraars die in hun productcategorie overall het beste presteren ontvangen de prijzen. Vandaag de prijzen voor Beste Partner efficiency, verzekerbaarheid en maatwerk.
Lees verder
Sandra van der Wielen benoemd als Head of Human Resources
MS Amlin Insurance SE (MS AISE) kondigt vandaag de benoeming van Sandra van der Wielen aan als Head of Human Resources.
Lees verder
Sterftecijfer in 2020 tien procent hoger dan normaal
In 2020 overleden bijna 169 duizend mensen, ruim 15 duizend (10 procent) meer dan verwacht. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.
Lees verder
WIJ ZOEKEN EEN EXPERT PERSONENSCHADE
Schaderegelingsburo R.P. van Dijk B.V. is gespecialiseerd in de regeling van letsel- en overlijdensschaden. In hoofdzaak wordt opgetreden namens verzekeraars.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716