Nieuwsoverzicht week 48
Black Friday: de dag van de aanbiedingen
De komende dagen kan iedereen profiteren van de beste Black Friday en Cyber Monday aanbiedingen. Er is een duidelijke stijging te zien van oplichters die proberen via nagemaakte websites geld afhandig te maken. In de dagen voor Black Friday is de activiteit van online oplichters met 80 procent gestegen.
Lees verder
Onderzoeksraad adviseert APK voor grote publieke gebouwen
Er is onvoldoende zicht op de veiligheid van de constructie van gebouwen wanneer deze eenmaal in gebruik zijn. De Onderzoeksraad adviseert nu om voor grote publieke gebouwen een controle van de constructie verplicht te stellen.
Lees verder
PTSS: Hoe virtual reality en AI kunnen helpen bij een effectieve aanpak
Psychotrauma’s, zoals de posttraumatische stressstoornis (PTSS), zijn bekende beroepsziekten bij de politie. Preventie en effectieve zorg staan daarom hoog op de agenda. Een belangrijke rol bij het aanpakken van PTSS lijkt te liggen bij virtual reality en artificial intelligence, zo blijkt uit onderzoek van TNO.
Lees verder
Oldtimerbezitters bespaarden tot nu 250 miljoen aan wegenbelasting
In de periode van 2014 tot en met 2020 is er door de overgangsregeling zo’n 250 miljoen euro minder aan wegenbelasting betaald. Ondanks de afname van oldtimers waarvoor de overgangsregeling geldt, konden autobezitters dit jaar samen zo’n 25 miljoen euro aan wegenbelasting besparen met deze regeling.
Lees verder
De Vereende maakt pakketbezorging met de taxi mogelijk
Morgen is het black Friday en december komt eraan; traditioneel een periode waarin veel pakketjes worden bezorgd vanwege Sinterklaas en Kerst. Veel taxichauffeurs hebben het door de coronacrisis financieel moeilijk en zien in het bezorgen van pakketjes een mogelijkheid om toch extra inkomsten te krijgen. Een probleem kan echter zijn dat de verzekeraar van de taxi bij schade niet-thuis geeft; de taxi wordt immers gebruikt voor andere doeleinden dan het gebruik waarvoor de auto bij die verzekeraar is verzekerd.
Lees verder
Drones en verzekeren: een spannende ontdekkingstocht
Drones en verzekeren: een spannende ontdekkingstocht, waarin Achmea graag voorop loopt. Achmea is partner van de Amsterdam Drone Week (ADW), die dit keer volledig online plaatsvindt van 1 tot en met 3 december. Dit partnership past in de strategie om bij te dragen aan een veilige en toekomstbestendige samenleving. De toekomst van innovatieve mobiliteit, ook door de lucht, hoort daarbij.
Lees verder
Klap neemt Slegt Verzekeringen & Risk Management over
Per 24-11-2020 heeft Klap Verzekeringsmakelaar de verzekeringsportefeuille en alle activiteiten van Slegt Verzekeringen & Risk Management overgenomen.
Lees verder
MS Amlin benoemt nieuwe Head of Risk Engineering
Per 1 januari 2021 stelt Verzekeraar MS Amlin Pierre-Edouard de la Roncière aan als Head of Risk Engineering voor Europa. Hiermee volgt hij Stefaan Thibaut op die met pensioen gaat.
Lees verder
Taxibedrijf eist van Tesla 1,3 miljoen euro
Bios groep één van de grootste Nederlandse klanten van Tesla stapt naar de rechter en eist een schadevergoeding, door mankementen, onjuiste kilometerstanden en de slechte service.
Lees verder
CBR en VVN zetten nieuwe stap in verkeersveiligheid
Het CBR en Veilig Verkeer Nederland (VVN) lanceren vandaag de online Rij Bewust Test. Circa 90% van alle verkeersongevallen in ons land wordt veroorzaakt doordat bestuurders hun gedrag niet goed op de situatie afstemmen. Met de Rij Bewust Test willen het CBR en VVN op een positieve manier bijdragen aan een zeker, bewust en daardoor veiliger verkeersgedrag
Lees verder
Coronacrisis verandert koopgedrag autokoper
De manier waarop men tegen een auto en de aanschaf ervan aankijkt is aan het veranderen, blijkt uit een recent internationaal onderzoek van AutoScout24, het grootste online platform voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland. De portal* ondervroeg 5.783 Europeanen, waaronder ruim 1.000 Nederlanders, naar hun rij- en koopgedrag tijdens de coronacrisis en de onderzoeksresultaten laten opmerkelijke nieuwe behoeftes zien, zoals de stijgende interesse in online aankopen.
Lees verder
EXPERT AANSPRAKELIJKHEID EN CAR (WERKTUIGBOUWKUNDIGE EN/OF ELEKTROTECHNICUS)
Lengkeek is gespecialiseerd in schade-expertise, taxaties, waardebepaling, (risico-)inspecties en bouwkundige opnames. Met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Zwolle en Eindhoven bedienen wij niet alleen de Nederlandse markt, maar zijn wij ook internationaal actief met onze samenwerkingspartner Charles Taylor Adjusting. Een van de leidende internationale expertisebedrijven met meer dan 60 kantoren in 27 landen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716