Nieuwsbrief week 46
Positieve houding ACM maakt weg vrij voor directe afhandeling autoschades
Verzekeraars mogen van de ACM (Autoriteit Consument en Markt) samen een regeling invoeren om schades aan motorrijtuigen sneller en eenvoudiger onderling af te handelen. Verzekeraars zijn verheugd deze nieuwe mogelijkheid te kunnen bieden. De zogeheten ‘directe verzekering’ voor het afhandelen van schades aan motorrijtuigen ziet de ACM als een positieve ontwikkeling.
Lees verder
CYBER: Wat is cyberbeveiliging waard?
Bij schade aan je auto denk je niet direct aan totall-loss. Het komt veel vaker voor dat er een deukje in zit dat prima gerepareerd kan worden. De kans daarop is groter dan de kans op een totall-loss. Logisch? Niet als het over IT-risico’s gaat! Dan gaan we traditioneel aan de slag met maximale schade. Maar dat kan ook anders.
Lees verder
Erasmus School of Law organiseert digitaal 'Bijpraat 2020'
Op het moment dat ‘het onderwijs’ aan het Erasmus School of Law weer (COVID-proof) in beweging kwam, was de vraag hoe het jaarlijks A&V-seminar zijn beslag zou moeten krijgen. De vertrouwde Forumzaal was al gereserveerd, nu is er echter geen fysieke bijeenkomst maar word je meegenomen in een lifestream op dinsdag 24 november.
Lees verder
Adri van der Waart: Deze tijd vereist juist dat je verstandig met elkaar en met de situatie omgaat
Traditiegetrouw beschrijft NARIM-voorzitter Adri van der Waart aan het begin van de Algemene Ledenvergadering een aantal actualiteiten. Met name de effecten van Covid-19 die door verzekeraars worden aangegrepen voor extreme premieverhogingen zijn voor de NARIM-leden een hot topic. Not done, vindt Adri van der Waart de opstelling van verzekeraars, zeker niet als je op lange termijn zaken met elkaar wilt blijven doen.
Lees verder
TOP expertise maakt video-impressie van afgelopen 10 jaar
Op 1 augustus 2020 bestond TOP Expertise BV. 10 jaar. Vanwege het corona tijdperk heeft de geplande viering in Diergaarde Blijdorp echter niet kunnen plaatsvinden. Om het 10-jarig bestaan niet zomaar voorbij te laten gaan heeft TOP expertise een korte video-impressie gemaakt van al zijn belevenissen in de afgelopen 10 jaar.
Lees verder
Casus: Mag je rechts inhalen bij een al voorgesorteerde auto?
Er is sprake geweest van een botsing tussen de auto van A die aan het voorsorteren was bij voorsorteervakken en de auto van B die haar rechts inhaalde. In een deelgeschil vordert A een verklaring voor recht dat B en diens WAM-verzekeraar aansprakelijk zijn voor de schade die voortvloeit uit de botsing. Volgens B was A al voorgesorteerd op de middelste rijbaan en was het hem dan ook toegestaan om rechts van haar te gaan rijden.
Lees verder
Voormalig FERMA voorzitter Jo Willaert overleden
Jo Willaert was voorzitter van de FERMA (European Risk management Associations) van 2015 tot november 2019 waarna hij zijn functie heeft overgedragen aan de huidige voorzitter, Dirk Wegener.
Lees verder
De impact van COVID-19 op AI en digitalisering bij verzekeringen
In recent onderzoek van FRISS, marktleider op het gebied van AI-gebaseerde fraudedetectiesoftware voor verzekeraars, wordt ingegaan op de gevolgen van COVID-19 en branchespecifieke trends op de lange termijn.
Lees verder
De nieuwe uitgave van SCHADE magazine nu ook online te lezen
De nieuwe editie van SCHADE magazine met daarin een special CYBER is begin november op de deurmat gevallen. Aangezien er in deze periode nog veelal vanuit huis wordt gewerkt is het magazine nu al online gepubliceerd. In de link onderin het bericht kunt u het magazine lezen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716