Nieuwsoverzicht week 35
Oproep aan alle schadebehandelaars: doe mee aan onderzoek schadebehandeling!
Weinig diensten binnen de verzekeringsbranche hebben een zo hoge impact op de klanttevredenheid dan de behandeling van een ingediende schadeclaim. Daarom doet Bureau DFO in samenwerking met SCHADE magazine een onderzoek naar diverse aspecten van schadebehandeling bij adviseurs en bemiddelaars, coassurantiemakelaars, gevolmachtigden en schadebehandelingskantoren.
Lees verder
RTLZ besteedt aandacht aan herstelcoaching
Het RTLZ programma ‘Doe maar duurzaam’ besteedt in de week van 12 september aandacht aan het onderwerp herstelcoaching. De opnames voor het programma waren woensdag 26 augustus en vonden de gehele dag plaats in het kantoor van de Bureaus in Utrecht.
Lees verder
Het aantal autobranden blijft stijgen
In 2019 registreerden verzekeraars in totaal 4941 autobranden. Dit is een stijging van ruim 12 procent ten opzichte van 2018, met 4399 autobranden. Zuid-Holland staat op nummer één met 3051 claims. Op de tweede plaats staat Noord-Brabant met 2999 claims en de derde plaats is voor Noord-Holland met 2301 claims.
Lees verder
Regeling voor vergoeding immateriële schade op hoofdlijnen
Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) heeft op hoofdlijnen een regeling ontwikkeld voor de vergoeding van immateriële schade, zoals leed en gederfde levensvreugde die veroorzaakt zijn door gaswinning van de NAM. Een eventuele vergoeding wordt per persoon toegekend en kan variëren van 1.500 tot 5.000 euro. In zeer uitzonderlijke situaties kan de vergoeding hoger uitvallen.
Lees verder
Chubb webinar: hoe zorg je voor reizende werknemers?
Op 24 september a.s. organiseert Chubb, in samenwerking met VHD, een webinar voor tussenpersonen over zakelijk reizen. Steeds meer organisaties zijn internationaal actief en sturen hun medewerkers naar de meest uiteenlopende landen, met alle risico’s van dien.
Lees verder
Echtpaar verdacht van verzekeringsfraude opgepakt
Volgens Omroep Brabant is een echtpaar uit Den Bosch deze week opgepakt voor een omvangrijke fraude met verzekeringsclaims. In totaal zouden de twee de verzekering mogelijk voor 180.000 euro hebben opgelicht door onterechte schadeclaims in te dienen.
Lees verder
Jaarverslag van De Letselschade Raad beslaat twee jaren
De Letselschade Raad heeft dit jaar een bijzonder jaarverslag gepubliceerd omdat het dit keer twee jaren beslaat. Het jaarverslag 2018/2019, jaren waarin op veel terreinen resultaten zijn geboekt.
Lees verder
Boete voor BKR vanwege kosten bij inzage persoonsgegevens
Autoriteit Persoonsgegevens (AP) BKR heeft in juli 2020 een boete opgelegd van 830.000 euro aan Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) wegens geld vragen aan mensen die digitaal hun persoonsgegevens willen inzien.
Lees verder
Ook in week 34 minder faillisementen dan in 2019
In week 34 zijn 32 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 29 minder dan in week 33. In de eerste 34 weken van 2020 zijn 2.320 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 138 minder dan in dezelfde periode van 2019.
Lees verder
Aon benoemt Mark van Veen tot Managing Director Property & Risk Control
Verzekerings- en risicoadviseur Aon benoemt Mark van Veen (37) als Managing Director Property & Risk Control. Mark is verantwoordelijk voor de leiding aan het broking team van Aon Nederland en de retentie en groei van de klantenportefeuille.
Lees verder
LETSELSCHADEBEHANDELAAR OF LETSELSCHADE ADVOCAAT
Hijink Advocaten is een toegankelijk kantoor met advocaten en juristen letselschade, arbeidsrecht, familierecht en ondernemingsrecht. Voor de vestiging in Arnhem en Nijmegen zijn wij per direct op zoek naar een letselschadebehandelaar (jurist/WO of HBO-recht) of letselschade advocaat (WO).
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716