Nieuwsbrief week 27
Risk Manager draagt bij aan het herstel en duurzaamheid na Covid-19
De Federation of European Risk Management Associations (FERMA) heeft maandag 29 juni de resultaten van het European Risk Manager Report 2020 gepubliceerd. Dit is de 10e editie van het rapport dat de breedst beschikbare informatie van professionele risicomanagers in heel Europa weergeeft. Sinds 2002 wordt het rapport twee jaarlijks gepubliceerd.
Lees verder
Drie nieuwe directeuren bij DEKRA Claims and Expertise
DEKRA Claims and Expertise B.V. heeft met ingang 1 juli 2020 een nieuw directieteam. Naast Managing Director Ronald Pols, die sinds 2011 deel uitmaakt van de directie, worden Danielle Emsbroek (People, Claims en Personenschade), Peter Kok (Experts) en Richard Overeem (Automotive) benoemd tot directeur.
Lees verder
Grapperhaus: Ontwikkeling digitale dreiging Nederland is zorgwekkend
Het jaarlijkse Cybersecuritybeeld Nederland (CSBN) van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) schetst opnieuw een zorgwekkend beeld. De NCTV constateert dat cyberincidenten de potentie hebben om grote schade aan te richten en in uiterste gevallen maatschappelijke ontwrichting kunnen veroorzaken.
Lees verder
Schouten Zekerheid organiseert webinarserie 'Samen risicobewust'
Op donderdag 2 juli en dinsdag 7 juli organiseert Schouten Zekerheid de webinarserie 'Samen risicobewust'.
Lees verder
Gerard Kerkman (62) onverwachts overleden
HDI Global heeft vandaag bekend gemaakt dat Gerard Kerkman, Hoofd Risk Consulting het afgelopen weekend onverwacht is overleden. Gerard werd slechts 62 jaar.
Lees verder
Industriële ondernemers: producentenvertrouwen herstelt verder
In juni waren industriële ondernemers opnieuw minder negatief. Het producentenvertrouwen ging van -25,1 in mei naar -15,1 in juni. Dat is de grootste verbetering in een maand tijd sinds de start van het onderzoek. Vooral het oordeel over de verwachte bedrijvigheid verbeterde enorm.
Lees verder
Stiba maakt bezwaar tegen sloopregeling plan BOVAG
Vereniging Stiba, de brancheorganisatie van gecertificeerde voertuigdemontagebedrijven in Nederland, maakt bezwaar tegen sloopregeling plan BOVAG.
Lees verder
TenCate Industrial Fabrics ontwikkelt een brandwerend doek voor de bloemenkwekerij
TenCate Geosynthetics is een Nederlands bedrijf met een lange historie in textiel en kunststoffen in de grondbouw, wegenbouw en waterbouw. In de tuinbouw zijn ze actief onder de naam TenCate Industrial Fabrics. Vanwege dat alleen brandwerende geveldoeken te verzekeren zijn heeft tenCate een geveldoek ontwikkeld dat brandvertragend en een betaalbaar alternatief biedt voor het gronddoek.
Lees verder
Dolmans reikt het eerste exemplaar uit van het boek ‘Preventie: een boek vol tips’
Dolmans heeft het boek ‘Preventie: een boek vol tips’ uitgebracht. Met dit boek wil Dolmans gedupeerden helpen om allerlei soorten schades en andere ongemakken te voorkomen. Op 23 juni 2020 is het eerste exemplaar overhandigd aan mevrouw Hakkert. Haar woning had schade opgelopen, nadat een pan vlam vatte en voor brand had gezorgd.
Lees verder
MKB richt bedrijf in op anderhalvemetereconomie
Vier op de tien ondernemers (39%) geven aan dat de anderhalvemetermaatregelen een negatieve invloed op de omzet zal hebben. Dit blijkt uit de vierde MKB coronamonitor van Motivaction, MKB Servicedesk en Nationale-Nederlanden.
Lees verder
Reisverzekeraars op hun hoede voor code oranje
Nu de eerste golf van de corona-uitbraak achter ons ligt en de zomervakanties in aantocht zijn, bereiden veel Nederlanders zich voor op een vakantie in het buitenland. Een kritische blik op de reisverzekering hoort daar onderdeel van uit te maken, zeker als de bestemming een ‘oranje’ reisadvies heeft zoals Turkije. De kans is groot dat een al bestaande doorlopende reisverzekering in dat geval niets waard is.
Lees verder
ASN Autoschade Almere gecertificeerd als ASN Autoschade Experience Center
ASN Autoschade Almere in Almere is door franchiseorganisatie ASN Groep gecertificeerd als ASN Autoschade Experience Center. Dit betekent dat de ASN-vestiging voor ASN Groep gaat fungeren als proeftuin voor nieuwe reparatietechnieken en equipment.
Lees verder
SCHADE magazine valt volgende week op de deurmat
Volgende week verschijnt een interessante SCHADE magazine, met dit keer een uitgebreide reportage over de vuurwerkramp in Enschede van 20 jaar geleden. Met verder aandacht voor loss adjusting, beantwoording van de vraag hoe de branche naar corona kijkt en nog veel meer.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716