Nieuwsoverzicht week 16
FERMA schrijft brief aan Europese Commissie
De Federation of European Risk Management Associations (FERMA) heeft op 16 april een brief geschreven aan de Europese Commissie waarin zij aandringt om lering te trekken uit de huidige pandemie, voor een effectief risicobeheer van toekomstige evenementen en om publiek-private partnerschappen te ondersteunen en de financiering te verhogen.
Lees verder
Farmaceuten worden opgeroepen tot samenwerking bij bestrijding coronavirus
Vermogensbeheerders, pensioenfondsen en verzekeraars waaronder Achmea, roepen farmaceuten op tot internationale samenwerking bij bestrijding coronavirus.
Lees verder
Leidinggevenden in het vizier van cybercriminelen
Volgens een rapport van CyberCube zullen leidinggevenden steeds vaker het doelwit worden van cybercriminelen die op zoek zijn naar manieren om geld van grote bedrijven af te persen.
Lees verder
Driekwart van de ernstige verkeersletsels op de Spoedeisende Hulp betreft fietsers
In 2019 zijn 124.000 mensen op de Spoedeisende Hulp (SEH) beland na een verkeersongeval. Dit blijkt uit cijfers van het Letsel Informatie Systeem (LIS) van VeiligheidNL. Bij 69.300 slachtoffers (56%) was er sprake van ernstig letsel, in bijna driekwart van deze gevallen (49.200) was het slachtoffer een fietser.
Lees verder
Achmea stelt 1.000 laptops beschikbaar voor kinderen zonder computer
Achmea stelt 1.000 laptops beschikbaar voor kinderen die thuis geen pc, tablet of laptop hebben om hun schoolwerk op te doen. Deze donatie is tot stand gekomen in samenwerking met KPN en SiSo IT Services (allebei partner en leverancier van Achmea) en draagt bij aan het initiatief #allemaaldigitaal.
Lees verder
Nh1816 en De Goudse doneren gezamenlijk 38.000 mondkapjes
Intermediair maatschappijen Nh1816 Verzekeringen en De Goudse doneren in totaal 38.000 ffp2 gecertificeerde mondkapjes voor lokale ziekenhuizen. Afgelopen zaterdag zijn al 13.000 mondkapjes uitgeleverd aan Groene Hart Ziekenhuis in Gouda en gisteren werden door Nh1816 12.000 stuks uitgeleverd aan Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar.
Lees verder
Federatie van assurantieclubs organiseert webinar over impact coronacrisis
De Federatie van assurantieclubs organiseert op 6 mei 2020 een webinar over de impact van het coronacrisis en de kansen voor het assurantiekantoor en hun klanten. Zo kunnen zij met en voor de leden blijven werken aan een hedendaagse mix van vakontwikkeling, kennisdelen en netwerken.
Lees verder
ARAG investeert in verkeersboete platform Appjection
Appjection, het online platform om bezwaar te maken tegen onterechte verkeersboetes, ontvangt een investering van 400.000 euro van ARAG en Arches Capital. Appjection zal zijn leidende positie verder uitbreiden door deze investering.
Lees verder
Hendrikus van der Blom bouwkundig schade-expert bij Kakeswaal
Per 1 april is Hendrikus van der Blom werkzaam bij Kakeswaal Expertise. Hij gaat als bouwkundig schade-expert aan de slag voor de regio Rotterdam.
Lees verder
Eindrapport bevestigd meerdere oorzaken instorten dak AZ-stadion
In het eindrapport van ingenieursbureau Royal HaskoningDHV wordt bevestigd dat er meerdere oorzaken zijn voor het instorten van het dak van het AZ-stadion. De vier oorzaken zijn; ontwerpfouten, lassen die te dun waren, neerwaartse windbelasting en zwakke plekken door eerdere stormen.
Lees verder
Swiss Re benoemt Claudine Delavy als Hoofd Distributiemanagement
Swiss Re Corporate Solutions benoemt met ingang van 1 mei, Claudine Delavy tot Hoofd Distributiemanagement, Europa, Midden-Oosten & Afrika.
Lees verder
Reaal AOV: ‘Werk aan jezelf tijdens verplichte quarantaine’
Pim Hafkenscheid, eindverantwoordelijk voor AOV bij Reaal: “De coronacrisis hakt er bij ondernemend Nederland stevig in. Of je nu overuren draait in de zorg of juist veel minder werk hebt door het wegvallen van opdrachten, het coronavirus overheerst de dagelijkse werkzaamheden bij iedereen. Speciaal voor ondernemers en zelfstandigen die nu noodgedwongen een rustigere periode doormaken zet Reaal AOV een paar tips op een rij.
Lees verder
STER-reclame: FOCWA-bedrijven staan klaar
FOCWA, de brancheorganisatie voor schadeherstelbedrijven, roept in een landelijke radio- en tv-campagne consumenten en bedrijven in Nederland op om, ondanks de coronacrisis, schades aan auto’s, caravans en campers te laten herstellen.
Lees verder
Sterfte valt hoger uit dan gemiddeld in april
De sterfte in de afgelopen weken valt hoger uit dan gemiddeld voor deze periode. Voor week 15 (6 tot en met 12 april) wordt het aantal overledenen geschat op ongeveer 5.000.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716