Nieuwsbrief week 10
Miranda Hendriks verlaat Univé
Miranda Hendriks, CFRO van Coöperatie Univé U.A. en Formulebestuurder, verlaat Univé na ruim drie jaar. Tijdens haar lidmaatschap van de Raad van Bestuur heeft Univé stappen gezet op het gebied van Finance, Risk en Compliance. Hendriks heeft een bijdrage geleverd aan de verbreding van Univé als verzekeraar naar een zekerheidsmerk door mede invulling te geven aan de strategie ‘voorkomen, beperken en verzekeren’.
Lees verder
Meer inzicht krijgen in de ziens- en werkwijze van de rechterlijke macht?
De specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige van Juridisch PAO Leiden is ontwikkeld voor deskundigen die (regelmatig) door rechtbanken worden ingeschakeld om een deskundigenbericht uit te brengen in het kader van de rechtspleging.
Lees verder
Pensioenen hard geraakt door coronavirus
De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen heeft in februari een klap van 6% gekregen en liep daardoor terug van 101% naar 95%. Er is maar één woord dat februari typeert en dat is coronavirus. Door deze dreiging ontstond onrust op de financiële markten en een vlucht naar save havens, waardoor de rente in februari verder daalde. De aandelen kregen behoorlijke klappen.
Lees verder
CCS benoemt Niels Trzecieski als nieuwe CCO
CCS, leverancier van IT-oplossingen voor de verzekeringsbranche, kondigt de benoeming aan van Niels Trzecieski als nieuwe Chief Commercial Officer.
Lees verder
Willens & Weetjes: Medebezitter paard aansprakelijk voor schade?
Een man stelt zijn echtgenote (en haar koetsiersverzekeraar) als medebezitter aansprakelijk voor de gevolgen van een ongeval met een paard. De Hoge Raad bevestigt het arrest van het hof waarin het hof oordeelde dat de man, als slachtoffer van een ongeval met een paard, zijn echtgenote niet als medebezitter kon aanspreken.
Lees verder
Paula Mooij nieuwe Chief Commercial Officer (CCO) ABN AMRO Verzekeringen
Paula Mooij wordt per 1 april 2020 benoemd tot Chief Commercial Officer (CCO) van ABN AMRO Verzekeringen. Paula komt als statutair directeur in het managementteam. Zij zal daarin bijdragen aan het strategisch commercieel beleid en wordt verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten.
Lees verder
Minder traditionele criminaliteit, meer cybercrime
Steeds minder Nederlanders geven aan dat zij slachtoffer zijn geweest van traditionele vormen van criminaliteit zoals geweld, inbraak, diefstal en vernieling. De politie registreerde ook minder van deze misdrijven. Iets meer burgers zijn daarentegen slachtoffer geworden van cybercrime. Dat meldt het CBS op basis van de Veiligheidsmonitor en registratiecijfers van de politie.
Lees verder
Bjorn le Granse keert terug naar DEKRA Experts
Ervaren bouwkundig schade-expert Bjorn le Granse is per 1 maart 2020 de vakgroep Bouwkundig Brand van het projectteam van DEKRA Experts gaan versterken. Bjorn was tot september 2018 werkzaam bij DEKRA Experts en maakte een overstap naar Von Reth Contra-Expertise. Per 1 maart is hij teruggekeerd op het oude nest.  
Lees verder
13% van de jongeren tussen de 12 en 18 jaar mogelijk al gehoorschade
Uit onderzoek van VeiligheidNL met vier jeugdgezondheidsorganisaties blijkt dat gehooronderzoek hard nodig is, omdat 13% van de jongeren tussen de 12 en 18 jaar mogelijk al gehoorschade heeft.
Lees verder
Per 1 maart is Michiel Woonings gestart als schade-expert bij Kakeswaal
Per 1 maart heeft schade-expert Michiel Woonings de overstap gemaakt naar Kakeswaal, de specialist in waardebepalingen, gevestigd in Zaandam.
Lees verder
Fietser meest gevoelig voor het weer
Van alle vervoerwijzen is de fietser het meest gevoelig voor het weer, zo blijkt uit een literatuuronderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). Uitwisseling tussen vervoerwijzen door veranderende weersomstandigheden gebeurt vooral tussen auto en fiets. De invloed van het weer op mobiliteit verschilt tussen stedelijk en landelijk gebied, tussen leeftijdsgroepen, en tussen verplaatsingsmotieven.
Lees verder
Nog slechts enkele flights beschikbaar op de SCHADE golfdag
Op vrijdag 19 juni wordt de SCHADE golfdag georganiseerd. In een informele en sportieve ambiance worden er 18 holes gespeeld op een schitterende baan in Noord-Brabant. Verzeker jezelf van een flight met je bedrijf. Er zijn nog maar enkele flights beschikbaar.
Lees verder
ERVAREN LETSELSCHADEJURIST (BIJ VOORKEUR NIVRE-RE)
Wijs letselschade is een letselschadekantoor dat opkomt voor de belangen van mensen die betrokken zijn geraakt bij een ongeval. Wijs werkt alleen met superspecialisten: juristen die alle kanten van een zaak kennen, die snappen hoe alle betrokken partijen denken, die écht begrijpen wat de onderliggende belangen zijn en die hieruit het optimale resultaat weet te behalen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716