Nieuwsbrief week 50
Sociale partners financiële sector zetten unieke stap op flexibiliserende arbeidsmarkt
Vijf financiële instellingen en 3 vakorganisaties gaan samenwerken om één arbeidsmarkt voor alle werkenden de realiseren. Achmea, a.s.r., ING, Nationale-Nederlanden, VGZ en de vakorganisaties De Unie, FNV Finance en CNV Vakmensen ondertekenen vandaag ‘de werkcode’.
Lees verder
Zo word je veel minder snel het slachtoffer van cybercrime
Cybercrime is aan de orde van de dag. De digitalisering groeit en daarmee ook het risico slachtoffer te worden van cybercriminelen. Door zorgvuldig handelen kun je al veel ellende voorkomen. Want zeker voor cyberrisico’s geldt: je kunt nooit te voorzichtig zijn.
Lees verder
Drie op de tien onverzekerde zzp’ers laat afsluiten AOV afhangen van zzp-wet
Bijna negen op de tien Nederlandse zelfstandigen, 87 procent, heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afgesloten. Het gros van de ondervraagden die geen aov heeft afgesloten (55%) vindt het te duur en drie op de tien (30%) geeft aan het niet nodig te vinden. Dat blijkt uit onderzoek* van Allianz in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos.
Lees verder
Bumperklevers en smartphonegebruik bron van ergernis
Langzame rijders, snelheidsduivels en onnodig linksrijders zijn een doorn in het oog van Nederlandse automobilisten. Online verzekeraar Allianz Direct (voorheen Allsecur) deed onderzoek* naar de grootste frustraties achter het stuur en het blijkt dat bumperklevers (55%) en automobilisten die met hun smartphone bezig zijn (54%) de grootste ergernissen vormen in de auto.
Lees verder
Sfeervol Bomen een winterse middag georganiseerd door Vanderwal & Joosten
Zaterdagmiddag 7 december is de inmiddels traditionele winterbijeenkomst Sfeervol Bomen van Vanderwal & Joosten gehouden in de sfeervolle accommodatie van Green Village in Nieuwegein. Er waren 180 relaties met hun partners en hun kinderen, in totaal 60, samen met 35 experts van Vanderwal & Joosten genoten zij op een sfeervol winterterras van de kerstsfeer.
Lees verder
Nina Roodbeen-Jeuring per 1 januari Senior Jurist bij VNAB
Nina Roodbeen-Jeuring (37) wordt met ingang van 1 januari 2020 benoemd tot Senior Jurist bij de VNAB. Nina heeft tien jaar ervaring in de branche en is werkzaam geweest bij Nassau Verzekeringen, HDI en Markel als Claims Handler en Underwriter.
Lees verder
Vijf risico’s voor de wereldeconomie in 2020
De opening van een nieuw front in de handelsoorlog, beleidsonzekerheid, een ongecontroleerde landing van de Chinese economie, monetaire beleidsverrassingen en de volatiele olieprijs zijn volgens Atradius de vijf belangrijkste risico’s voor de wereldeconomie in 2020.
Lees verder
Renate Hemerik benoemd tot voorzitter VNA
Vrijdag 6 december heeft de algemene ledenvergadering van de VNA Renate Hemerik unaniem benoemd tot voorzitter. De ledenvergadering is van mening dat Renate Hemerik in deze rol de VNA de komende jaren verder kan brengen in de dynamische en uitdagende tijden die de sector voor de boeg heeft.
Lees verder
Transport & Logistics trapt voorbereidingen voor 2020 voortvarend af
Beursorganisator Easyfairs is haar voorbereidingen weer gestart voor Transport & Logistics in Rotterdam Ahoy. Transport & Logistics is de enige vakbeurs in Nederland waar verladers en opslaghoudende bedrijven bezoeken om hun logistiek te optimaliseren. De voorbereiding is begin november gestart en heeft al 20 inschrijvingen en 30 opties opgeleverd. Transport & Logistics vindt plaats op 30 september en 1 oktober 2020.
Lees verder
Brancheregister brengt de schademarkt in beeld
Het einde van het jaar komt in zicht. Een goed moment om de vermelding van uw bedrijf in het brancheregister van het SCHADE magazine te controleren.
Lees verder
Het begint populair te worden, als particulier een auto leasen
Het begint populair te worden, als particulier een auto leasen of huren dus eigenlijk. Vorig jaar reden 150.000 Nederlanders een private-leaseauto. De voordelen: voor aanschaf van de auto is geen grote investering of lening nodig, en je weet precies hoeveel je per maand aan de auto kwijt bent.
Lees verder
Het kan elke autobezitter gebeuren: een ongeluk
Het kan elke autobezitter gebeuren: een ongeluk. Zelf ben je ongedeerd, maar je auto heeft schade. In sommige gevallen is de schade nog te repareren, en kan je na de reparatie snel weer door. In andere gevallen wordt de auto total-loss verklaard. Dit houdt in dat de auto niet meer te repareren is, of dat de reparatie meer zal gaan kosten dan de dagwaarde van de auto. Het laatste komt vooral voor bij oudere auto’s.
Lees verder
BOUWKUNDIG EXPERT
ZNEB Expertise en Taxatie B.V. gevestigd te Breda werkt als expertise- en taxatiebureau landelijk (daar waar nodig grensoverschrijdend in België en Duitsland). Voor onze afdeling expertise zijn wij per direct op zoek naar een bouwkundig expert om de groeiende stroom aan expertise-opdrachten te kunnen behandelen.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716