Nieuwsoverzicht week 42
'Loket' Joodse oorlogspolissen blijft langer open
Joodse polishouders die tijdens WOII zijn beroofd van hun levens- en uitvaartverzekeringen, kunnen vijf jaar langer terecht bij de Stichting Individuele Verzekeringsaanspraken Sjoa (SIVS).
Lees verder
Brexit; nu nog een akkoord van het Britse parlement
Het akkoord dat op donderdag 17 oktober 2019 werd bereikt, volgt op intensieve onderhandelingen tussen de Europese Commissie en Britse onderhandelaars in de afgelopen dagen.
Lees verder
Brandclaims in 2018 met 11 procent afgenomen, wel zorgen rondom accu’s en batterijen
Het aantal brandclaims op de inboedel- en opstalverzekering is vorig jaar met 11 procent gedaald. Dat blijkt uit de nieuwe Risicomonitor Woningbranden die is opgesteld door het Verbond van Verzekeraars, Brandweer Nederland en Stichting Salvage. In 2018 werd er 80.582 keer een beroep gedaan op de verzekering na brandschade. In 2017 was dat aantal nog 90.607. Wel maken de drie partijen zich zorgen om het stijgend aantal branden dat is ontstaan door accu’s en batterijen.
Lees verder
Stichting Beer impuls viert extra feest!
Stichting Beer impuls viert haar eerste lustrum! Inmiddels is de scriptieprijs niet meer weg te denken en de vakgroepen (samen met de auteurs) leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling op het gebied van personenschade.
Lees verder
Van Ameyde neemt belang in SEAsia Group
Op 16 oktober 2019 heeft transportschade specialist Van Ameyde een belang genomen in SEAsia Group, door middel van een aandelentransactie. Met dit strategische partnerschap breidt Van Ameyde haar transportschade-expertisenetwerk uit naar de regio Azië-Pacific.
Lees verder
Onvoldoende aandacht voor veiligheid licht gemotoriseerde voertuigen
Er is onvoldoende aandacht voor veiligheid bij het op de weg komen van nieuwe licht gemotoriseerde voertuigen, zoals elektrische (bak)fietsen en scootmobiels. Dit komt mede door de grote verscheidenheid aan toelatingsprocedures, die afwisselende of helemaal geen eisen stellen aan de veiligheid van de voertuigen.
Lees verder
Slachtoffer van losse tegel woest op lakse gemeente
De lange, hete zomer van vorig jaar leidde in het hele land tot ongelukken met scooterrijders, die op omhoog gekomen stoeptegels klapten. In vrijwel alle gevallen kregen de slachtoffers die bij hun gemeente aanklopten om de schade te claimen nul op het rekest. Een man uit Leiderdorp wist als een van de weinigen verhaal te halen. Blij werd hij er niet van, want aan het gevaar zelf werd niks gedaan.
Lees verder
10 tips om veilig op te laden
Lithium-ion batterijen zitten in de accu’s van elektrische fietsen en in smartphones, tablets, laptops en hoverboards. Maar ook in koptelefoons en elektrische tandenborstels.Met deze tips van de brandweer ga je veilig om met accu's en batterijen in oplaadbare apparaten.
Lees verder
Op 1 november 2019 start Jeannette Beekhof als Districtsmanager Letsel & Verhaal bij DAS
Op 1 november 2019 start Jeannette Beekhof (1975) als Districtsmanager Letsel & Verhaal bij juridisch dienstverlener DAS.Jeanette geeft leiding aan de afdelingen verkeersschade en letsel die op zes DAS locaties rechtshulpverzoeken van verzekerden en distributiepartners behandelen.
Lees verder
SCHADE magazine cyber & software
De komende uitgave van SCHADE magazine staat boordevol interessante artikelen over cyber & software, geschreven door en voor schadeprofessionals. Deze kennis is onmisbaar in het schadevak.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716