Nieuwsbrief week 41
Verzekeraars slachtoffer van eigen inefficiëntie op automarkt
Het rapport “Verzekeraars slachtoffer van eigen inefficiëntie op automarkt” van Automotive Insiders en Trend-RX dat deze week verschijnt laat er geen twijfel over bestaan: zonder ingrijpende efficiëntiemaatregelen bij verzekeraars zullen de forse verliezen op autoverzekeringen tot en met 2030 verder oplopen.
Lees verder
Stichting PIV integreert met het Verbond van Verzekeraars
Het Personenschade Instituut van Verzekeraars (stichting PIV) integreert per 1 januari 2020 met het Verbond van Verzekeraars. De activiteiten worden ondergebracht bij de sector Schadeverzekeringen van het Verbond onder coördinatie van een programmamanager. Beide partijen verwachten op deze manier de letselschadeagenda verder te kunnen professionaliseren en de slagvaardigheid te vergroten. De komende maanden worden stappen gezet om de stichting te beëindigen.
Lees verder
Op 28 oktober organiseert de VNAB een terugkoppeling van de IUMI conference 2019
Van 16 tot en met 18 september heeft in Toronto de IUMI (International Union of Marine Insurance) conference plaatsgevonden. In navolging hierop geeft de VNAB een terugkoppeling van dit event op maandag 28 oktober in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum.
Lees verder
FRISS en Munich Re breiden partnerschap uit om verzekeraars wereldwijd meerwaarde te bieden
FRISS, en Munich Re gaan hun partnerschap uitbreiden. Voortaan worden verzekeraars wereldwijd ondersteund in de strijd tegen fraude. Dit heeft FRISS vandaag bekendgemaakt.
Lees verder
Week 41 is de Week van de Veiligheid
Week van de Veiligheid in veel gemeenten afgetrapt met crimineel ontbijt voor ondernemers. Op veel plaatsen trapten gemeenten de Week van de Veiligheid af met een crimineel ontbijtje voor ondernemers. Tijdens het ontbijt werden zij meteen bijgepraat over veiligheid.
Lees verder
90 procent is geld kwijt na oplichting bij online koop
1 op de 10 mensen die in 2018 zijn opgelicht bij een online aankoop heeft de schade vergoed gekregen. Een derde had na het incident minder vertrouwen in digitale veiligheid, 4 op de 10 slachtoffers hadden ook emotionele gevolgen na het delict. Dat meldt het CBS in de week van de veiligheid en de maand van de cybersecurity.
Lees verder
Kabinet: stikstofprobleem snel en zorgvuldig aanpakken
Het kabinet neemt maatregelen om de uitstoot en neerslag van stikstof te verminderen, de natuur te herstellen en de vergunningverlening verder op gang te brengen. Het kabinet kiest samen met de provincies voor een gebiedsgerichte aanpak: per gebied effectieve (bron)maatregelen in kaart brengen en vervolgens uitvoeren.
Lees verder
Surebusiness maakt sterke groei door
De in zakelijke schadeverzekeringen gespecialiseerde serviceprovider SUREbusiness maakt een sterke groei door. In verband met de toegenomen activiteiten werd afgelopen week een nieuw pand in Alkmaar geopend. Tegelijkertijd kondigde Türkmen opmerkelijke uitbreidingen aan in het zakelijke product assortiment.
Lees verder
Verdachte van hoge bijensterfte is een sierteler uit Brabant
Een sierteler in de buurt van het Brabantse Biezenmortel is verdachte in de zaak rondom de dood van enkele honderdduizenden bijen bij diverse imkers. Het Brabants Dagblad heeft hierover afgelopen vrijdag een artikel gepubliceerd op zijn website. De vermoedelijke oorzaak van de grootschalige bijensterfte is het gebruik door de sierteler van het verboden middel fipronil op het tuinbouwbedrijf.
Lees verder
Nieuwe directeuren Zicht en Nationale-Nederlanden Bank
Nationale-Nederlanden benoemt per 1 november Lia Polano tot algemeen directeur van Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs. Zij volgt Frank Koeken op, die per 1 augustus jl. zijn carrière buiten het intermediaire bedrijf van NN Group heeft voortgezet. Lia was directeur Sparen en Beleggen bij Nationale-Nederlanden Bank. Kokke van der Werf, nu directeur NN Sparklab, volgt haar 1 november op bij Sparen en Beleggen.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716