Nieuwsoverzicht week 34
Fors meer diefstalclaims voor agrarische verzekeraars
‘Boeren worden steeds vaker wakker met een kater.’ De NOS schreef eerder deze maand over de diefstal uit tractors die dit jaar fors is toegenomen. Ten opzichte van 2018 is er zelfs bijna sprake van een verdubbeling. In 2018 kregen grote agrarische verzekeraars 87 claims binnen, terwijl er tot augustus dit jaar al 146 zijn gemeld.
Lees verder
Sterke resultaten voor a.s.r. in de eerste zes maanden van dit jaar
Operationeel resultaat stijgt met 21,0% naar 459 miljoen euro (380 miljoen euro in 2018 ). De toename is voornamelijk gedreven door een sterk toegenomen resultaat in het segment Schade.
Lees verder
Aantal vergunde nieuwbouwwoningen neemt verder af
In het tweede kwartaal van 2019 werd voor 12,8 duizend nieuwbouwwoningen een vergunning verleend, het laagste aantal in drie jaar tijd. Dat is ruim 14 procent minder dan in het tweede kwartaal van 2018.
Lees verder
Twee nieuwe commissarissen bij ASR Nederland N.V.
ASR Nederland N.V. (a.s.r.) is voornemens om tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders (BAVA) op 30 oktober 2019 Gisella van Vollenhoven en Gerard van Olphen voor te dragen als leden van de Raad van Commissarissen van ASR Nederland N.V. (a.s.r.). De Nederlandsche Bank heeft goedkeuring verleend voor beide benoemingen.
Lees verder
Defensie beoefent noodhulp in Caribisch gebied
De beelden van de verwoestende kracht van orkaan Irma staan ons allemaal nog op het netvlies gebrand. Om goed getraind te blijven in het verlenen van humanitaire hulp, organiseert Defensie de oefening Caribbean Coast.
Lees verder
Yves Betz nieuw lid van de raad van bestuur van HDI Global SE
HDI Global SE, de industriële verzekeraar van de HDI Group, zet de generatiewijziging in de directie voort. De raad van commissarissen benoemt Yves Betz met ingang van 1 december 2019 tot nieuw lid van de raad van bestuur. De 48-jarige Yves volgt hiermee de heer Stefan Sigulla op.
Lees verder
OSB bijeenkomst op 31 oktober in Amersfoort
OSB organiseert een brede bijeenkomst reconditionering die wordt gehouden voor leden en niet leden van OSB. Doel van deze bijeenkomst is het bijpraten over de ontwikkelingen in ons segment. De bijeenkomst is op donderdagmiddag 31 oktober in Amersfoort.
Lees verder
SCHADE-EXPERT BOUW EN INFRA
Hanselman Groep levert diensten aan ondernemingen die zich voornamelijk richten op de bouw- en transportsector. Typische opdrachtgevers / partners waarmee wij werken zijn overheden, bouwondernemingen, installatiebedrijven, architecten, adviseurs en verzekeraars / assurantiemakelaars. De professionals van Hanselman Groep richten zich op risicoanalyses, beheersmaatregelen & monitoring van risico’s, bouwkundige opnames, metingen, waardebepalingen en behandeling van claims. Met onze diensten geven wij op praktische wijze invulling aan het beheersbaar houden van de risico’s en schadelast van onze opdrachtgevers. Circa 100 mensen zijn werkzaam bij Hanselman Groep en werken vanuit onze vestigingen in Oosterbeek, Groningen en Amsterdam.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716