Nieuwsoverzicht week 33
AZ en de gemeente Alkmaar krijgen een tussentijdse waarschuwing
De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft AZ en de gemeente Alkmaar een tussentijdse waarschuwing gegeven voor de lasverbindingen in het resterende stadiondak. Uit het verkennend onderzoek blijkt dat het instorten van de overkapping is veroorzaakt door falende lasverbindingen. Waardoor deze verbindingen zijn bezweken is nog niet bekend. Tijdens het verkennend onderzoek zijn ook twee breuken en twee verdachte plekken aangetroffen in het deel van het dak dat nog intact is.
Lees verder
Europese Centrale Bank doelwit van phisingaanval
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag een van haar websites uit de lucht gehaald nadat deze was gehackt en besmet met schadelijke software. Het is niet bekend wie achter de phishingaanval zit. Er zou mailware zijn geplaatst op een server van de ECB om hiermee aanvallen te kunnen uitvoeren.
Lees verder
Nettoresultaat van NN in tweede kwartaal gestegen naar 606 miljoen euro
Vandaag presenteerde de NN Group de halfjaar cijfers van 2019. Ondanks de daling van het bedrijfsresultaat naar 445 miljoen (508 miljoen in 2018), is het nettoresultaat gestegen naar 606 miljoen euro een stijging van 30,7% ten opzichte van 2018.
Lees verder
Op pad met een elektrische step, check vooraf je verzekering
Elektrische step huren op vakantie? Check of je wel verzekerd bent. Het lijkt steeds normaler te worden in de Europese steden, met een elektrische step je vakantiebestemming verkennen. Automatisch rol je langs de Eiffeltoren, de Spaanse costa en in Stockholm ‘step’ je snel van het ene naar het andere museum. Maar wat als je tijdens het steppen te druk om je heen aan het kijken bent en je rijdt per ongeluk een voorbijganger van de sokken?
Lees verder
Operationeel resultaat Achmea stijgt naar 284 miljoen euro
Operationeel resultaat Achmea stijgt naar 284 miljoen euro. Schade & Inkomen realiseert sterke groei en heeft een gecombineerde ratio van 95,8% en resultaat Pensioen & Leven is gestegen door verbeterd technisch en beleggingsresultaat.
Lees verder
Kifid: (on)voldoende voorzichtig hangt af van omstandigheden
Een consument claimt op haar reisverzekering bij Interpolis de schade als gevolg van verlies/diefstal van haar handbagage met persoonlijke bezittingen. De verzekeraar wijst de claim af, omdat de consument niet voorzichtig genoeg zou zijn geweest.
Lees verder
Opheldering gevraagd over een nieuw soort cyberaanval genaamd warshipping
Drie leden van de VVD hebben aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid opheldering gevraagd over een nieuw soort cyberaanval genaamd 'warshipping'. Dit is een aanval waarbij criminelen een apparaat via de post laten bezorgen met daarin een minicomputer, die vervolgens op afstand op het lokale wifi-netwerk van het bedrijf probeert in te breken of wifi-gebruikers aanvalt.
Lees verder
Inmiddels al 80,3 miljoen euro uitgekeerd door de TCMG
Er is in totaal nu 80,3 miljoen euro uitgekeerd door de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen. Dit bestaat onder andere uit bijna 41 miljoen euro aan schadevergoeding vanuit de reguliere procedure, 34,5 miljoen euro aan schadevergoedingen in het kader van de Stuwmeerregeling en 4,8 miljoen euro aan vergoeding van bijkomende kosten, gevolgschade en wettelijke rente.
Lees verder
Reizen met rolstoel moet ook veilig zijn
Goed nieuws voor treinreizigers met een beperking, deze maand. NS maakte bekend dat op ruim honderd extra stations dit jaar ook in- en uitstaphulp wordt aangeboden. Maar zolang die helpers geen goede instructies krijgen, houdt de 48-jarige Noëlle Nefs uit Leidschendam er een hard hoofd in. Zij klapte vorig jaar vanuit haar rolstoel zó voorover het perron op, doordat ze van de NS-instaphulp voorwaarts de hellingbrug af moest.
Lees verder
CED en Openclaims combineren claims- en herstelmanagement in één digitaal autoschadeproces
CED en Insurtech Openclaims hebben een partnerovereenkomst gesloten waarmee de administratieve afwikkeling van autoclaims naadloos gekoppeld wordt aan het volledige schadeherstelproces. Hiermee kunnen verzekerings- en leasepartijen meer waarde toevoegen voor hun klanten.
Lees verder
Lard Friese maakt overstap van NN Group naar Aegon
Lard Friese wordt benoemd tot Chief Executive Officer (CEO bij AEGON. Hij treedt op 1 maart 2020 in dienst als aankomend CEO en volgt Alex Wynaendts op in de aandeelhoudersvergadering van 15 mei 2020. Lard Friese is op dit moment CEO van NN Group. Hij heeft bijna 30 jaar ervaring in de financiële dienstverlening. Van 1993 tot 2003 was hij werkzaam bij Aegon. Zijn voorgenomen benoeming is goedgekeurd door Aegon's toezichthouders en heeft een positief advies gekregen van de ondernemingsraad.
Lees verder
82 procent boottrailers vertoont mankementen
Tijdens een inspectie door BOVAG na afloop van de Sneekweek constateerden keurmeesters van de branchevereniging dat maar liefst 82 procent van de gecontroleerde boottrailers gebreken vertoont en een risico vormt voor de verkeersveiligheid. Van scheuren in banden tot een veter in plaats van een breekkabel. In Friesland werden 132 aanhangwagens onder de loep genomen, waarvan er slechts 24 geen mankementen hadden.
Lees verder
David Knibbe wordt per 1 oktober benoemd tot CEO van NN Group
David Knibbe wordt benoemd tot CEO van de onderneming. David Knibbe, momenteel CEO van NN Nederland, volgt hirmee Lard Friese op die per 12 augustus is afgetreden als lid en voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van NN Group. De benoeming van David Knibbe is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank. Indien goedgekeurd, wordt de benoeming van kracht op 1 oktober 2019, na kennisgeving aan de algemene vergadering van NN Group op een buitengewone algemene vergadering (BAVA) op 26 september 2019.
Lees verder
BINNENDIENST EXPERT (ONDERSTEUNING STI)
Hanselman Groep levert diensten aan ondernemingen die zich voornamelijk richten op de bouw- en transportsector. Typische opdrachtgevers / partners waarmee wij werken zijn overheden, bouwondernemingen, installatiebedrijven, architecten, adviseurs en verzekeraars / assurantiemakelaars. De professionals van Hanselman Groep richten zich op risicoanalyses, beheersmaatregelen & monitoring van risico’s, bouwkundige opnames, metingen, waardebepalingen en behandeling van claims. Met onze diensten geven wij op praktische wijze invulling aan het beheersbaar houden van de risico’s en schadelast van onze opdrachtgevers. Circa 100 mensen zijn werkzaam bij Hanselman Groep en werken vanuit onze vestigingen in Oosterbeek, Groningen en Amsterdam.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716