Nieuwsoverzicht week 32
Bijna 400 personen meer overleden tijdens hittegolf in juli
Tijdens de hittegolf in week 30 van 2019 zijn er 2.964 personen overleden. Dit zijn bijna 400 personen meer dan in een gemiddelde week in de zomerperiode. Tijdens de hittegolven in 2006 overleden per week bijna evenveel personen extra. Doordat er nu meer ouderen zijn, is de extra sterfte relatief gezien beperkt. Dat meldt het CBS naar aanleiding van vragen uit de media, op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.
Lees verder
Riskonet gaat als eerste in Zuid Afrika NFPA sprinklertrainingen organiseren
Tot nu toe kon men alleen een officiële NFPA-training volgen in de VS of Europa. Dit gaat veranderen omdat Riskonet nu ook een kantoor in Zuid-Afrika heeft. Iedereen die betrokken is bij het ontwerp, de installatie en het testen van sprinklersystemen kan zich aanmelden voor de intensieve vijfdaagse NFPA-training die van 16 tot 20 september in Johannesburg wordt gehouden. Deze training wordt ook sterk aanbevolen voor verzekeringsmaatschappijen, risicoconsulenten en risicobeheerbedrijven.
Lees verder
Letselopleidingen trapt 2 september af met de workshop Neuropsychologisch onderzoek
Letselopleidingen, de in april dit jaar opgerichte opleider die zich specifiek richt op letselschadeprofessionals, trapt op 2 september af met de workshop Neuropsychologisch onderzoek. Docente en GGZ-psycholoog Sarah Moss zal dan ingaan op de indicaties voor neuropsychologisch onderzoek, de mogelijkheden en beperkingen van testonderzoek, fenomenen zoals onderpresteren, overrapporteren en malingering, en hoe cognitieve functiestoornissen worden geobjectiveerd.
Lees verder
Nieuw record aantal snelgroeiende bedrijven in Nederland
Volgens cijfers van het CBS zijn de snelgroeiende bouwbedrijven in 2018 gestegen van 580 naar 790 bedrijven, dat is een groei van 36 procent in 2018. Opvallend is de groei in de gespecialiseerde bouw, deze is toegenomen met 130 bedrijven.
Lees verder
Van Nieuwenhuizen wil verkeersslachtoffers terugbrengen naar nul in 2050
Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft in een brief aan de tweede kamer laten weten dat zij het aantal verkeersslachtoffers wil terugbrengen naar nul in 2050.
Lees verder
Zonnepanelen op zee binnenkort een realiteit
Een consortium van Tractebel, Jan De Nul Group, DEME, Soltech en Universiteit Gent kondigt de lancering aan van een innovatief project op het vlak van zonnetechnologie op zee.
Lees verder
Bezorgdheid over mogelijke impact van Brexit op verzekeringssector
Er is bezorgdheid geuit over de mogelijke impact van een no-deal Brexit op de Ierse verzekeringssector. Er zijn 59 in Groot-Brittannië of Gibraltar geregistreerde bedrijven actief op de verzekeringsmarkt in Ierland volgens cijfers van de Centrale Bank. Het is niet bekend hoeveel van deze bedrijven regelingen hebben getroffen om hen in Ierland te laten werken indien Groot-Brittannië de Europese Unie zonder deal verlaat.
Lees verder
Drie jaar cel geëist voor opzienbarende miljoenenfraude bij Royal FloraHolland
In negen maanden tijd werd er door een werknemer ruim 4,3 miljoen euro weggesluisd van de rekeningen van bloemenveiling Royal FloraHolland. Op zeer gewiekste wijze wist de medewerker geld weg te sluizen. Het Openbaar Ministerie eiste dinsdag 3 jaar cel.
Lees verder
Vincent van Wing per 1 augustus Senior Accountmanager bij Markel
Vincent van Wing is per 1 augustus gestart als Senior Accountmanager bij Markel. Vincent heeft jarenlange ervaring binnen de verzekeringsbranche.
Lees verder
Opleiding tot Schadebehandelaar financieel advieskantoor 2019
In samenwerking met Anita Hol-Bubeck heeft Bureau DFO de zevendaagse opleiding Schadebehandelaar financieel advieskantoor ontwikkeld. Aanvang van de opleiding is in september. In een openhartig interview vertelt Anita hoe zij de eerste groep van deze leergang heeft ervaren. Dit geeft u een indruk wat u kunt verwachten als u deelneemt aan deze 7-daagse: Leren om beter te kunnen worden in het mooie vak van Schadebehandelaar. Lees hier het interview.
Lees verder
Gerben-Jan Geertsma versterkt het Brand-opstal team van Lengkeek
Per 1 augustus versterkt ingenieur Gerben-Jan Geertsma het Brand-opstal het team van Lengkeek als bouwkundig Schade-expert.
Lees verder
After Summer BBQ van Stichting Duurzaam op donderdag 12 september
Donderdagmiddag 12 september vindt in Beachclub Habana Beach in Kijkduin (Den Haag) de jaarlijkse after summer BBQ van Duurzaam Herstel plaats. Tijdens het evenement wordt uitgemaakt welk bedrijf de Rob Insinger Duurzaamheidsaward 2019 wint. Gastspreker is Felix Tenniglo, voormalig directeur Marketing & Sales bij Centraal Beheer Achmea en CEO en medeoprichter van InShared.
Lees verder
Chubb benoemt Jeroen den Tex tot Segment Leader Major Accounts Benelux
Chubb maakt bekend dat Jeroen den Tex start als Major Accounts Segment Leader Benelux. Hij volgt Peter Graswinckel op, die recent is benoemd tot Segment Leader Major Accounts Continental Europe bij Chubb.
Lees verder
Op 26 september wordt de zesde bijeenkomst van LetselVrouwen georganiseerd
LetselVrouwen is het initiatief van een kleine groep vrouwen uit de letselschadebranche en is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement met een steeds groeiend aantal deelnemers vanuit verschillende disciplines binnen de letselschadebranche.
Lees verder
SCHADE-EXPERT BOUW EN INFRA
Hanselman Groep levert diensten aan ondernemingen die zich voornamelijk richten op de bouw- en transportsector. Typische opdrachtgevers / partners waarmee wij werken zijn overheden, bouwondernemingen, installatiebedrijven, architecten, adviseurs en verzekeraars / assurantiemakelaars. De professionals van Hanselman Groep richten zich op risicoanalyses, beheersmaatregelen & monitoring van risico’s, bouwkundige opnames, metingen, waardebepalingen en behandeling van claims. Met onze diensten geven wij op praktische wijze invulling aan het beheersbaar houden van de risico’s en schadelast van onze opdrachtgevers. Circa 100 mensen zijn werkzaam bij Hanselman Groep en werken vanuit onze vestigingen in Oosterbeek, Groningen en Amsterdam.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716