Nieuwsoverzicht week 31
Toename miljoenenbranden eerste halfjaar 2019
Stichting Salvage is de eerste zes maandan van dit jaar bij 47 miljoenenbranden ingezet. Een toename van 27% ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2018.
Lees verder
Jeroen Walraven maakt overstap van NN naar taxaties bij Lengkeek
Jeroen Walraven start per 1 september als taxateur bij Lengkeek. Hij was ruim 20 jaar verbonden aan Nationale Nederlanden.
Lees verder
Goede resultaten in eerste halfjaar 2019 voor Allianz Benelux
Allianz Benelux heeft in de eerste helft van 2019 een goed financieel resultaat behaald. Het operationeel resultaat en nettoresultaat laten een mooie stijging zien ten opzichte van 2018. De combined ratio is verbeterd met 0,2%-p tot 94,7%. De omzet steeg in het eerste halfjaar van 2019 met 9% tot 2,2 miljard euro (2018: 2,0 miljard).
Lees verder
VanNiekerkCiermans Advocaten viert eerste lustrum op 5 september
Op 1 september 2014 openden VanNiekerkCiermans Advocaten de deuren van het kantoor in Het Witte Huis aan de Oude Haven in Rotterdam. Dat was een voortzetting van de samenwerking zoals zij die binnen hun oude kantoor kenden.
Lees verder
Kees Bregman per 1 augustus Register-Taxateur VRT bij Lengkeek
Per 1 augustus is Kees Bregman als Register-Taxateur VRT het team van Lengkeek komen versterken. Kees Bregman komt bij CED vandaan en is van huis uit een bouwkundige, maar ook inventaristaxaties en risico-inspecties zijn hem niet vreemd. Kees zal gaan opereren vanuit het Lengkeek kantoor in Amsterdam.
Lees verder
Verschuivingen in schade-oorzaken en schadelast Propertymarkt
In de Propertymarkt hebben schades met brand als oorzaak de afgelopen vijf jaar het grootste aandeel in de totale particuliere schadelast, gevolgd door waterschade. Ook bij bedrijven is brand de nummer 1 schade-oorzaak. Opvallend is dat de totale schadelast steeds volatieler wordt als gevolg van extremere weersomstandigheden. Dit is een van de conclusies uit het Trendrapport Property van CED.
Lees verder
Assicuro en Chubb verlengen opnieuw samenwerking InterClassics Maastricht
Met de ondertekening van het vijfjarig contract hebben Chubb en Assicuro de samenwerking met InterClassics Maastricht verlengd. Tot en met 2024 zullen Assicuro en Chubb als titlesponsors betrokken zijn bij InterClassics Maastricht, de oldtimerbeurs die inmiddels behoort tot de grootste klassiekerevenementen in de Benelux.
Lees verder
Dave Visser start 1 september als schade-expert bij Sedgwick
Per 1 september begint Dave Visser als schade-expert bij Sedgwick. Dave heeft een bouwkundige achtergrond en is van 1993 tot 2010 werkzaam geweest in de bouwsector bij het familie bedrijf G.H. Visser B.V. D&G Visser B.V..
Lees verder
Verlichting snelwegen gaat ’s avonds en ’s nachts weer aan
Minister Cora van Nieuwenhuizen laat in een brief aan de Tweede Kamer weten dat in het Regeerakkoord is opgenomen dat daar waar verlichting op de snelwegen bijdraagt aan verhoging van de verkeersveiligheid deze ’s avonds en ’s nachts weer aan gaat. Tot het voorjaar van 2013 was de aanwezige verlichting langs de Nederlandse autosnelwegen de hele nacht ingeschakeld. Het vorige Kabinet besloot de verlichting in bepaalde situaties tussen 21.00 en 05.00 uur of tussen 23.00 uur en 05.00 uur uit te zetten.
Lees verder
InbraakBarometer voorspelt inbraakrisico
Interpolis heeft een uniek, zelflerend algoritme ontwikkeld dat met input van verschillende openbare databronnen de dagelijkse kans op inbraken in een postcodegebied voorspelt. Deze InbraakBarometer analyseert iedere dag data zoals inbraakfrequentie, seizoenspatronen, leeftijdsopbouw en gezinssamenstelling zodat je in één oogopslag kan zien hoe groot de kans op een inbraak is in jouw buurt. De InbraakBarometer is voor iedereen gratis te raadplegen.
Lees verder
Cromax officiële sponsor van het Human Power Team van TU Delft en VU Amsterdam
In september komen Human Power Teams van over de hele wereld samen op de Battle Mountain in Nevada (USA) voor de World Human Powered Speed Challenge. De race wordt gezien als de Formule 1 van de fietswereld. Ook dit jaar is het team van de Technische Universiteit Delft en de Vrije Universiteit van Amsterdam weer aanwezig met hun VeloX. Het doel? Het verbreken van het wereldsnelheidsrecord voor vrouwen die momenteel op 121,8 km per uur ligt.
Lees verder
Huisdierverzekering raakt steeds meer ingeburgerd
Huisdierverzekeraar Reaal Dier & Zorg constateert een explosieve groei in huisdierverzekeringen in Nederland. Met name het aantal pups met een ziektekostenverzekering stijgt sterk. In de eerste zes maanden van 2019 ziet Reaal Dier & Zorg een stijging van 55% in het aantal afgesloten verzekering ten opzichte van vorig jaar.
Lees verder
Schuldenlast neemt toe in de VS en China
De schuldenlast bij bedrijven (VS) en particulieren (China) neemt toe. Hoewel dit niet direct tot een economische crisis zal leiden, kan het een economische neergang wel verder verergeren.
Lees verder
Erwin Dijkhuis maakt overstap naar Benjamins & Benjamins
Erwin Dijkhuis, tot vorige week werkzaam als Manager Property bij Crawford & Company, treedt per maandag 5 augustus in dienst als Managing Director bij Benjamins & Benjamins.
Lees verder
Allsecur gaat verder onder de naam Allianz Direct
Dit najaar zal online verzekeraar Allsecur verder gaan onder de naam Allianz Direct en neemt hiermee de naam van het moederbedrijf Allianz aan. Sinds de start in 2008 is Allsecur al onderdeel van Allianz.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716