Nieuwsoverzicht week 15
Kifid lost bijna helft klachten op door bemiddeling en schikking
In 2018 heeft Kifid in totaal 2.922 klachten inhoudelijk behandeld van consumenten die een geschil hadden met hun bank, verzekeraar of andere financiële dienstverlener. Voor bijna de helft van de klachten (46%) is met inzet van bemiddeling of schikking een oplossing gevonden tot tevredenheid van consument en financiële dienstverlener.
Lees verder
Specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige
Doelstelling van deze opleiding is deskundigen door middel van een opleiding van ca. een half jaar vertrouwd te maken met de beginselen van het procesrecht en kennis te laten maken met het juridische jargon en de denkwereld achter de rechtswetenschap. Start woensdag 11 september 2019, van 14.30 uur tot 21.30 uur te Leiden.
Lees verder
Op grote hoogte met Top expertise
Gisteren heeft TOP expertise relaties uit de verzekeringsbranche uitgenodigd om samen op ‘hoog niveau’ bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje met een indrukwekkende uitzicht op Rotterdam.
Lees verder
Politieke verschuivingen vergroten risico's Europees bedrijfsleven
Europa wordt geconfronteerd met een steeds complexer wordende veiligheidsomgeving. Islamitisch en extreemrechts terrorisme leiden tot kwetsbaarheden voor bedrijven en de maatschappij. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van risico- en verzekeringsadviseur Aon.
Lees verder
Jaarlijks meer dan 771 miljoen ton goederen onterecht als ‘afval’ bestempeld
In de EU worden jaarlijks meer dan 771 miljoen ton goederen als ‘afval’ bestempeld waarvan vervolgens ruim 40% wordt verbrand of gestort. Ten onrechte. Saltrex komt met een nieuw platform dat de meest optimale en circulaire verwerkingsopties systematisch in kaart brengt en aanbiedt.
Lees verder
Assurantieclub FiDiB viert tienjarig bestaan
Het is alweer tien jaar geleden dat de Tilburgse Assurantie Club (TAC), de Meierijsche Assurantie Studieclub (MAS) en de Oost Brabantse Assurantie Studieclub (OBAS) samen verder gingen onder de naam Vereniging voor Financiële Dienstverleners Brabant; oftewel FiDiB.
Lees verder
Achmea publiceert geïntegreerd jaarverslag 2018
Achmea publiceerde op 11 april het geïntegreerde jaarverslag over 2018, dat inzicht biedt in de financiële en maatschappelijke resultaten. Het verslag geeft een uitgebreid beeld van de organisatie en is daarmee waardevol voor een brede doelgroep, waaronder klanten, medewerkers, partners en kapitaalverschaffers.
Lees verder
NVGA faciliteert entree nieuwe risicodrager Rhion.digital
Direct na afloop van de Algemene Ledenvergadering van de NVGA op 10 april 2019 in het Louwman Museum in Den Haag vond een belangrijke introductie plaats. Na een lange en gedegen voorbereiding maakte het NVGA-bestuur bij monde van NVGA-voorzitter Ron Gardenier namelijk bekend dat Rhion Versicherung AG (opererend onder de merknaam rhion.digital) de Nederlandse markt exclusief voor de leden van de NVGA per 1 januari 2020 zal betreden.
Lees verder
BMT verdient erkenning Navigation Assessment Services
BMT verdient erkenning voor zijn Navigation Assessment Services door The Nautical Institute.
Lees verder
Building Blocks wint NVGA AM Innovatieprijs 2019
Tijdens de Marktmiddag Volmachten op 10 april 2019 vond de uitreiking van de NVGA AM Innovatieprijs 2019 plaats. Juryleden Jannie Benedictus (hoofdredacteur am:) en Jorg Roodbeen (bestuurslid NVGA) riepen Building Blocks uit tot winnaar voor haar innovatie ‘Data Driven underwriting’. De NVGA AM Innovatieprijs werd voor de derde keer uitgereikt
Lees verder
Burghgraef van Tiel & Partners wint Echte Preventie Award 2019
Op dinsdag 9 april is voor de 4e keer de Echte Preventie Award uitgereikt. Deze Award, die jaarlijks uitgereikt wordt tijdens een seminar van Van Empel Inspecties en Advisering, is in het leven geroepen omdat Van Empel vindt dat Echte Preventie in ieders DNA behoort te zitten. Burghgraef van Tiel & Partners won met grote meerderheid van stemmen.
Lees verder
Troostwijk Groep breidt belang in Italië uit
Troostwijk Groep heeft zijn belang in de Italiaanse deelneming Roux Italia S.r.l verder uitgebreid, door recentelijk een substantieel meerderheidsaandeel te verwerven.
Lees verder
Nationaal Brandpreventie Congres 12 en 13 juni
Het 10e Nationaal Congres Brandpreventie is op woensdag 12 en donderdag 13 juni 2019. Deze jubileum editie wordt gehouden in De Oude Duikenburg in Echteld.
Lees verder
Buitenlandse partijen actief op de volmachtmarkt
RiFD (Rating- en kennisinstituut financieel dienstverleners) heeft onderzoek gedaan naar de volmachtmarkt. Hieruit blijkt dat steeds meer buitenlandse partijen een deel van de volmachten willen. Hierdoor worden de volmachten verder opgedeeld.
Lees verder
Marijke Malsch benoemd tot hoogleraar Empirical Legal Studies
Het College van Bestuur van de Open Universiteit heeft mr. dr. M. (Marijke) Malsch per 1 februari 2019 benoemd tot hoogleraar Empirical Legal Studies bij het cluster Rechtswetenschappen, onderdeel van de faculteit Cultuur- en Rechtswetenschappen van de Open Universiteit.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716