Nieuwsoverzicht week 51
Dolmans Investments neemt ingenieursbureau Cauberg-Huygen over
Dolmans Investments heeft het ingenieursbureau Cauberg-Huygen overgenomen van DPA Group N.V. De activiteiten van Cauberg-Huygen zijn een uitstekende aanvulling op de portefeuille en toekomstplannen van Dolmans Investments.
Lees verder
Oud & Nieuw blijven gevaarlijkste twee dagen van het jaar
In vergelijking met andere dagen in het jaar is het risico op brand en brandwondenongevallen het grootst op 31 december en 1 januari. Tijdens deze dagen is er 4,5 keer meer risico op brand. Het risico op brandwonden neemt tijdens Oud & Nieuw zelfs met 6 keer toe. “Wij bereiden ons nu al voor, want elk jaar weer is het raak tijdens de feestdagen.
Lees verder
Code Rechts-reeks verzekerde regelingen geëvalueerd
Het Verbond van Verzekeraars en de Stichting van de Arbeid hebben de ‘Code Rechts-reeks verzekerde regelingen’ geëvalueerd en geactualiseerd. Deze Code is in 2014 door beide organisaties opgesteld ten behoeve van partijen die betrokken zijn bij pensioenregelingen die door verzekeraars worden uitgevoerd.
Lees verder
Vrijdag- en zaterdagavond favoriet bij dievengilde
Verzekeraars ontvangen de meeste claims naar aanleiding van inbraken op vrij- en zaterdagen. Het aantal inbraakclaims is dan gemiddeld vijftien procent hoger dan op andere dagen.
Lees verder
Klantbelang centraal in het volmachtkanaal
Het Verbond van Verzekeraars wil samen met gevolmachtigd agenten een gemeenschappelijk kader ontwikkelen met daarin criteria om het klantbelang te waarborgen. Dat valt te lezen in het position paper ‘Volmachten 2018’, waarin het Verbond de agenda van de komende jaren beschrijft.
Lees verder
Verzekeraars verbinden zich aan maatregelen loondoorbetaling
Verzuimverzekeraars zien goede mogelijkheden om werkgevers in het midden- en kleinbedrijf te ontzorgen bij hun verantwoordelijkheid voor ziek personeel. Samen met MKB Nederland en het ministerie van Sociale Zaken is een aanpak overeengekomen die tot doel heeft werkgevers te ontlasten en het beleid ten aanzien van preventie en re-integratie verder te professionaliseren.
Lees verder
Aantal cyberverzekeringen ruimschoots verdubbeld in 2018
Nederlandse organisaties sloten in 2018 massaal een cyberverzekering af. Risico- en verzekeringsadviseur Aon zag het aantal cyberverzekeringen in een jaar tijd meer dan verdubbelen. Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van het potentieel financieel verlies als gevolg van een cyberaanval. Waar grote aanvallen in 2017 een wake-upcall waren, werd dit jaar pas echt de gevolgschade zicht- en tastbaar.
Lees verder
Autoschadebedrijf Gebr. de Zeeuw in nieuwe handen
ASN Autoschade Gebr. de Zeeuw in Naarden krijgt vanaf 2 januari 2019 een nieuwe eigenaar. De twee broers Sander (32) en Timo (28) van Leeuwen nemen na 30 jaar het stokje over van de huidige eigenaar De gebroeders De Zeeuw. Vader Bram van Leeuwen (60) ondersteunt zijn zoons als schademanager.
Lees verder
Verzekeraars bepalen koers voor komende drie jaar
De verzekeringssector wil zich de komende drie jaar met name richten op versterking van zijn maatschappelijke rol, betrouwbare omgang met data, een betere klantrelatie en een vitale bedrijfstak. Deze vier speerpunten staan centraal in het nieuwe middellangetermijnplan (MLT), dat de algemene ledenvergadering van het Verbond van Verzekeraars vanmiddag heeft goedgekeurd.
Lees verder
DUPI Property Insurance gaat binnenlandse brandportefeuille ontwikkelen
Per 1 januari 2019 wordt DUPI Property Insurance opgericht. Onder dit merk zullen zij een Nederlandse, voornamelijk binnenlandse brandportefeuille ontwikkelen. De eerste stap die zij hebben kunnen zetten is de overname van de Brand portefeuille (in de markt ook wel bekend als ‘Property Dutch Domestic’) en een deel van het Brand team van Canopius B.V.
Lees verder
CDFD zoekt nieuw lid voor PE-commissie
Vanwege het aflopen van de benoemingstermijn van één van de leden van de PE-Commissie van het CDFD ontstaat per 1 januari 2019 een vacature.
Lees verder
Mark Adan per 1 januari 2019 naar HBS Expertise
Na 17 jaar met zeer veel plezier als bouwkundig expert voor verzekeraars te hebben gewerkt, gaat Mark Adan vanaf 1 januari 2019 aan de slag als bouwkundig contra-expert voor HBS Expertise B.V. in Laren.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716