Nieuwsoverzicht week 48
Annemarie Schouw ontvangt Risk Manager Lifetime Achievement Award 2018
Voormalige voorzitter van NARIM Annemarie Schouw ontving de Risk Manager Lifetime Achievement Award, een van de European Risk Manager Awards 2018. Ze kreeg deze mooie onderscheiding tijdens het Awards Gala Dinner van FERMA en Commercial Risk Europe op 21 november in Brussel. Het Gala Dinner was de afsluiting van de Risk Frontiers Brussels Conference.
Lees verder
Vanderwal & Joosten verhuist naar Schiphol-Oost
Na vijf jaar op de Startbaan in Amstelveen kantoor te hebben gehouden, wordt deze locatie verruild voor een kantoorpand op Schiphol-Oost.
Lees verder
Duurzaamheid gewoon doen!
Duurzaamheid is hot, zeker onder jongeren. Niet zo gek dus dat de platformbijeenkomst van Jonge Verzekeraars gisteren plaatsvond in het meest duurzame gebouw ter wereld, De Edge dat overigens gewoon in Amsterdam staat. Rode draad tijdens deze bijeenkomst was snel duidelijk: Gewoon doen!
Lees verder
Fixico wint Fleet Europe Smart Mobility Start-Up award
Fixico, het digitale platform voor autoschadeherstel, is uitgeroepen tot de winnaar van de Fleet Europe Smart Mobility Start-Up Award. Deze award is uitgereikt tijdens de prestigeuse FleetEurope Summit.
Lees verder
Centraal Beheer biedt hulp bij onverzekerde juridische problemen
Centraal Beheer introduceert een nieuwe dienst: Juridische Hulp. Makkelijk en snel juridisch advies voor iedereen die hulp kan gebruiken bij juridische problemen. Met advies op maat en tegen vaste kosten.
Lees verder
Veilige jaarwisseling door riskant vuurwerk te verbieden
De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet onderzoek naar de problematiek tijdens de jaarwisseling door vuurwerk, verstoring van de openbare orde en geweld tegen hulpverleners. Hierbij wil de Raad achterhalen welke veiligheidsrisico’s er zijn en welke maatregelen zijn genomen om de problemen te voorkomen of beperken. Het onderzoek richt zich met name op de vraag of er preventieve mogelijkheden zijn om de jaarwisselingen in de toekomst veiliger te laten verlopen.
Lees verder
Onderzoek ongeval op de Den Uylbrug Zaandam afgerond
De gemeente Zaanstad heeft onvoldoende oog gehad voor de wijze waarop mens en techniek elkaar beïnvloeden bij het bedienen van de Den Uylbrug. Dat blijkt uit onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar een ongeval waarbij vorig jaar een 57-jarige vrouw om het leven kwam tijdens het openen van deze brug.
Lees verder
Aanbeveling één medisch adviseur helpt letselschadeslachtoffer niets’
Letselschaderegelaars kunnen vanaf deze week aan de slag met een nieuwe aanbeveling van de Letselschade Raad: Werken met 1 medisch adviseur. Volgens eigenaar Steffy Roos du Maine van letselschadebureau JBL&G in Amsterdam is de aanbeveling echter ‘een ramp voor slachtoffers en hun behandelaars’, die in het beste geval als enige voordeel kostenbesparing voor de verzekeraar met zich meebrengt.
Lees verder
Martine Langerak vertrekt na acht jaar bij CED
CED manager corporate marketing & communication Martine Langerak verlaat na acht jaar CED en treedt per 1 februari 2019 in dienst bij Fugro als corporate pr manager.
Lees verder
Supply Chain Finance House vereenvoudigt verzekering volledige productieketens
De Nederlandse startup AgOS start een pilot met een ‘Supply Chain Finance House’. Dit revolutionaire concept, op basis van blockchain-technologie, scheidt het fysieke en juridische eigendom in de supply chain, met grote kostenbesparingen en efficiency winsten in de keten tot gevolg.
Lees verder
Kifid benoemt elf nieuwe leden in de Geschillencommissie
Het bestuur van Kifid heeft per 1 januari 2019 elf nieuwe leden benoemd in de Geschillencommissie. Het merendeel van de nieuwe leden is jurist. Een aantal leden is benoemd vanwege specifieke deskundigheid, bijvoorbeeld op het gebied van accountancy of zakelijke dienstverlening.
Lees verder
Johan van den Berg wordt de nieuwe directeur van Stichting Salvage
Brenda Reinders, directeur van Stichting Salvage, wordt per één februari door Johan van den Berg opgevolgd. Van den Berg (49) is nu manager van de experts specialisten brand op de afdeling Expertise & Risicodeskundigheid van de divisie Schade & Inkomen van Achmea. Brenda Reinders zal na overdracht in het 2e kwartaal terugtreden als directeur.
Lees verder
Europese regels voor gebruik drones
Gisteren sprak Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) bij de opening van de Amsterdam Drone Week. De EU heeft de ambitie om tot een gezamenlijke Europese markt voor drones te komen en nieuwe Europese regels.
Lees verder
Eenenzeventig miljoenenbranden tot eind oktober van dit jaar
Al 71 miljoenenbranden tot en met oktober van dit jaar waarbij Stichting Savage is ingeschakeld om te helpen met aandacht, actie en advies.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716