Nieuwsbrief 49
a.s.r. neemt Loyalis over
ASR Nederland N.V. (a.s.r.) en APG Groep N.V. (APG) zijn overeengekomen dat a.s.r. verzekeraar Loyalis N.V. overneemt van APG. Met de overname verbreedt en verstevigt a.s.r. haar marktpositie op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) en versterkt zij haar leidende positie in het aanbieden van integrale duurzame inzetbaarheidsoplossingen voor werkgevers. De overnamesom bedraagt € 450 miljoen.
Lees verder
Het effect van onverzekerde bestuurders op de verzekeringspremie
In Nederland zijn in totaal bijna 100.000 auto’s onverzekerd, wat vanzelfsprekend een ernstige zaak is. Opvallend is dat dit voor veel mensen geldt die onbewust de fout in gaan.
Lees verder
Slechts 6% van de ondernemers heeft een cyberverzekering
Dat ‘cyber’ een van de belangrijke, zo niet het belangrijkste, risico zal zijn in de toekomst, daar zijn verzekeraars het wel over eens. Veel ondernemers in het mkb hebben cybercrime inmiddels aan den lijve ondervonden. Toch zijn ondernemers zich nog onvoldoende bewust van het cyberrisico en het belang om dit risico te verzekeren. Dat is niet alleen een gevoel dat bij mkb-verzekeraar.
Lees verder
Achmea en de Persgroep ronden verkoop Independer af
Vergelijkings- en adviesplatform Independer maakt per vandaag deel uit van de Persgroep. Achmea en de Persgroep hebben de in oktober aangekondigde verkoop van het bedrijf afgerond. De transactie is goedgekeurd door de toezichthouders ACM (Autoriteit Consument & Markt) en AFM (Autoriteit Financiële Markten) en van een positief advies voorzien door de medezeggenschapsorganen. Alle ruim 300 medewerkers gaan mee over naar de nieuwe eigenaar.
Lees verder
VNAB organiseert ook het komende jaar deelname aan de kwart marathon
VNAB organiseert het komende jaar wederom de deelname aan de kwart marathon op zondag 7 april 2019. Deelname aan de VNAB kwart marathon en trainingslopen is gratis.
Lees verder
Succesvol Nationaal Congres Brandpreventie
Op 20 en 21 november heeft de 9e editie van het Nationaal Congres Brandpreventie plaatsgevonden.
Lees verder
Ruim 7 procent minder nieuwe personenauto’s geregistreerd in november
Afgelopen maand zijn volgens de cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC 34.785 nieuwe personenauto’s geregistreerd in Nederland en dat is 7,4 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Met nog een maand te gaan staat de teller voor 2018 op 423.938 registraties, oftewel 6,8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
Lees verder
DIA editie 2019 in de Westergasfabriek op 25-26 en 27 juni
De volgende DIA editie zal opnieuw in Amsterdam plaats gaat vinden, op 25-26-27 juni, op het terrein van de bekende Westergasfabriek.
Lees verder
Allianz Global Assistance biedt verlengde garantie voor e-bikes
Het aantal e-bikes dat in Nederland rondrijdt, is de laatste jaren explosief toegenomen. In 2012 reden er volgens de RAI branchevereniging ongeveer 1 miljoen elektrische fietsen in Nederland, in 2016 waren dat er al 1,4 miljoen. Daarnaast groeide de e-bike markt dit jaar met 11,6% ten opzichte van 2017.
Lees verder
VNAB nieuwjaarsreceptie dit keer in Utrecht
Op woensdag 9 januari vindt de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Dit event is bedoeld voor eenieder die werkzaam is bij een verzekeraarslid, makelaarslid of geassocieerd partner van de VNAB. U kunt zich inschrijven via link onderin.
Lees verder
Eerste miljoenenbrand van december verwoest gebouw Prodrive
Op industrieterrein Ekkersrijt in Son is zaterdagochtend een gebouw van het hightech bedrijf Prodrive verwoest door een felle brand. Metershoge vlammen sloegen uit het dak en er kwam veel rook vrij. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden en ventilatieroosters dicht te doen. Er zijn (nog) geen schadelijke stoffen gemeten.
Lees verder
Thé van Steen maakt overstap naar Holland Herstel Groep
Vanaf 1 januari 2019 zal Thé van Steen werkzaam zijn voor de Holland Herstel Groep (HHG). Thé wordt bij de HHG als Commercieel Manager verantwoordelijk voor het uitbouwen van de activiteiten van zowel HHG als Ureco (asbest- en chroom-6 sanering).
Lees verder
Alex Tournier naar Crawford & Company
Per 1 december 2018 start Alex Tournier als Senior Schade-expert Projecten binnen de productgroep Property and Casualty Claims Management. Tournier komt van Sedgwick (voorheen Cunningham Lindsey), waar hij ruim tien jaar als Senior Expert Property (in-ter)nationale schaden heeft geregeld, deel uitmaakte van het CAT-team en heeft deelge-nomen aan uiteenlopende projecten.
Lees verder
Jack Knapen naar Lloyd's in Brussel
Per 1 december begint Jack Knapen als Delegated Authority Manager bij Lloyd's vestiging in Brussel.
Lees verder
BOUWKUNDIGEN 24-40 UUR PER WEEK - WERKLOCATIE NOORD NEDERLAND
CED is dé specialist op het gebied van schadeprocesmanagement. Daarbij hebben we een heldere visie: we beschermen en behouden wat voor mensen van waarde is. Binnen de domeinen Mobility, Property en Vitality maken we met 1500 medewerkers in 14 Europese landen samen de belofte aan onze klanten waar. Elke dag weer. Dat doen we onder andere voor bedrijven in de verzekeringssector, vastgoedbedrijven, woningbouwcorporaties, leasemaatschappijen, zorgverleners, grote corporates en overheden. De kracht van CED is ons geïntegreerde aanbod: van preventie tot aan herstel. Dat maakt ons tot een full-service dienstverlener. Of liever nog, tot een waardespecialist.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716