Nieuwsoverzicht week 44
Ontbreken leveringsvoorwaarden groot risico voor MKB
Bijna de helft (45,6%) van alle ondernemers gebruikt geen of gedateerde algemene voorwaarden. Dat constateert verzekeraar Reaal na onderzoek naar risico’s in het MKB. Slechts een derde (32,6%) controleert jaarlijks of vaker de gebruikte leveringsvoorwaarden, in de communicatie met afnemers en leveranciers. Het ontbreken van leveringsvoorwaarden of hanteren van onvolledige leveringsvoorwaarden leidt vaak tot kostbare conflicten.
Lees verder
Cybercrime is aan de orde van de dag, maar slechts 6% ondernemers heeft cyberverzekering
Dat ‘cyber’ een van de belangrijke zo niet het belangrijkste risico zal zijn in de toekomst, daar zijn verzekeraars het wel over eens. Veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf ondervonden inmiddels cybercrime aan den lijve, maar desondanks blijken de ondernemers zich nog onvoldoende bewust te zijn van het cyberrisico dat zij lopen en van het belang om dit risico te verzekeren.
Lees verder
Onderwaterschade herstel
Buiten vallen de bladeren van de bomen. De dagen worden korter en kouder. De zomer lijkt mijlenver weg. Bij Novanet blikken we terug op de zomer van 2018, de zomer waarbij geen einde aan de hitte leek te komen en menig gazon er verdord en vergeeld bij lag.
Lees verder
Premiedifferentiatie in inboedelverzekeringen
Niet alleen bij de autoverzekering, ook bij de inboedelverzekering bepalen verzekeraars de premie op basis van de postcode. Doordat wordt gekeken naar risicofactoren als inbraken, brand en type woning is de premie in achterstandswijken hoger dan in villawijken. Inwoners van Den Haag en Heerlen betalen gemiddeld de hoogste premie van Nederland. Inboedelverzekeringen in koopwoningen zijn gunstiger geprijsd dan in huurwoningen.
Lees verder
NLE neemt afstand van standpunt ASP over PIV-regeling
Het bestuur van de Branchevereniging NLE, een vereniging van 18 letselschadebureaus die voor slachtoffers optreden, heeft kennis genomen van de klacht die de advocatenvereniging ASP heeft ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt over de PIV-BGK-Regeling. De ASP stelt dat de regeling de belangen van slachtoffers zou schaden, omdat deze een prikkel bevat zaken te snel te willen afwikkelen. De NLE neemt afstand van het standpunt van de ASP.
Lees verder
Jubileumeditie marktdiner VNAB zeer geslaagd
Onder leiding van dagvoorzitter Tom van ’t Hek vond op donderdagavond 1 november 2018 het 15e VNAB marktdiner plaats. Ruim 300 professionals uit de top van de zakelijke verzekeringsmarkt namen deel aan een, inmiddels traditioneel, galadiner in Grand Hotel Huis ter Duin. Naast de 60 gasten die ook tijdens het eerste marktdiner in 2004 aanwezig waren, waren er dit jaar ook 60 gasten die de feestelijke avond voor het eerst bijwoonden.
Lees verder
Cyberschades bij TOP Expertise
Claims als gevolg van softwarebugs, cryptolockervirussen, hacken van bedrijfssystemen, meerdere phishingclaims bij een groot telecombedrijf en verlies van data door falende systemen en back-ups. We nemen een greep uit de ervaring van expert Hans Glaudemans van TOP Expertise.
Lees verder
FOCWA start onderzoek naar vervanging gevaarlijke stoffen
Brancheorganisatie FOCWA wil de aandacht voor gevaarlijke stoffen in de schadeherstelsector verder op de kaart zetten. Samen met sociale partners, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en stakeholders start de brancheorganisatie een onderzoek naar de mogelijke vervanging van gevaarlijke stoffen in de sector.
Lees verder
Lagere oogstramingen voor aardappelen, zaai-uien en suikerbieten
Uitgaande van de verwachte opbrengst per hectare en het ingezaaide aantal hectaren zoals gemeten in de landbouwtelling, is de bruto-opbrengst van consumptieaardappelen naar verwachting 3,1 miljoen ton in 2018. Dat zou 23 procent minder zijn dan wat in 2017 is geoogst (de definitieve oogstraming). De bruto-opbrengst zaai-uien wordt geraamd op 0,8 miljoen ton (44 procent lager), die van suikerbieten op 6,9 miljoen ton (13 procent lager).
Lees verder
Dashcam helpt bij aantonen schuld bij een ongeval
Dashcams worden steeds populairder – en niet alleen vanwege de filmpjes van bizarre verkeerssituaties, waar YouTube mee vol staat. De beelden van een dashcam maken het mogelijk om makkelijker aan te tonen wie schuld heeft bij een ongeval. Iets wat beide partijen een hoop kopzorgen kan besparen, evenals verzekeraars.
Lees verder
7% minder particuliere brandclaims
Het aantal brandclaims van verzekerden op de particuliere inboedel- en opstalverzekering is in 2017 met zeven procent gedaald. Een mogelijke verklaring voor deze daling is dat grote pieken in het melden van schade door bijvoorbeeld storm en onweer zijn uitgebleven.
Lees verder
De meest actuele cijfers op het gebied van de mobiliteit op een rij
Jaarlijks zet het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) de meest actuele cijfers op het gebied van de mobiliteit op een rij. Dit jaar in de compacte publicatie Kerncijfers Mobiliteit 2018, die de belangrijkste reeksen cijfers uit het Mobiliteitsbeeld 2017 aanvult en kort toelicht. Kerncijfers Mobiliteit 2018 bevat verder het toekomstbeeld 2018-2023. Vanaf nu wisselen het Mobiliteitsbeeld en de Kerncijfers Mobiliteit elkaar jaarlijks af.
Lees verder
Karin Roeloffs associate partner bij Avida
Karin Roeloffs heeft zich bij Avida International aangesloten als associate partner. ​Karin heeft meer dan 25 jaar ervaring in de financiële sector waar zij werkzaam is geweest bij ABN AMRO, APG en Mercer.
Lees verder
Nieuwe directie DEKRA Certification B.V.
Vandaag heeft DEKRA Certification B.V. zijn nieuwe directie gepresenteerd. Bram Holtus en Theo Joling, beiden sinds jaren actief binnen het bedrijf, vormen vanaf vandaag de nieuwe bedrijfsleiding. Bert Zoetbrood, voormalig directeur, wordt Executive Vice President voor de regio Zuid-Amerika binnen DEKRA.
Lees verder
Slechts de helft inboedel en reisverzekeraars duidelijk over afschrijvingslijsten
Slechts de helft van de keurmerkhouders die inboedel- of reisverzekeringen aanbieden, geeft duidelijke en goed vindbare informatie over afschrijvingslijsten. Dat is niet klantgericht, zeker omdat er grote verschillen zijn in de afschrijvingslijsten en dus in de schadevergoeding aan de klant. Dit is één van de conclusies in het onderzoek van de Stichting toetsing verzekeraars (Stv) naar de claimafhandeling van keurmerkhouders.
Lees verder
Verscheidene personele transfers naar DUPI Group
Eveline Lamphen (foto) treedt op 1 november 2018 in dienst bij de DUPI Group als Manager Communicatie. Freelance was zij vorig jaar reeds betrokken bij de groep voor het ontwikkelen van de nieuwe corporate identiteit, hetgeen zij samen deed met grafisch ontwerpster Femke Wieringa. Eveline (31) heeft een afgeronde master aan de EUR in Media & Journalistiek.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716