Nieuwsbrief week 44
Cyberoorlog; SCHADE magazine nummer 5 met special over cyberrisico
'Ik verzoek den luisteraars dan ook, om, wanneer zij straks hunne legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als zij dat ook andere nachten doen. Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn.' Wie kent niet de woorden van minister Hendrik Colijn. Hij sprak ze in 1936 op de radio, in onrustige tijden. Ondanks zijn sussende woorden kwam er oorlog.
Lees verder
Verzeker je niet tegen de oorzaken, maar tegen de gevolgen van cyberrisico’s
De term ‘cyberrisico’s’ roept associaties op met datalekken, hackers en virussen. Verzekeraars en ondernemingen zijn geneigd zich hierop te concentreren. De gevolgen, zoals systeemuitval, krijgen minder aandacht. Dat is op zichzelf een vreemde benadering, want het uitvallen van een IT-systeem kan direct de bedrijfscontinuïteit in gevaar brengen.
Lees verder
Verbond: duidelijkheid nodig over Stints, oxboards, e-bikes, Trikkes, Segways e.d.
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat moet snel meer duidelijkheid geven over regels die gelden voor bestuurders van bijzondere voertuigen zoals Stints, oxboards, e-bikes, Trikkes, Segways. Dat zegt het Verbond van Verzekeraars, dat opmerkt dat er steeds meer nieuwe elektrische voertuigen bij komen en dat de huidige regels niet meer voldoen.
Lees verder
Gecombineerde polis aansprakelijkheid en cyberrisico's ICT-bedrijven
Chubb introduceert Pro ICT 3.0, één verzekeringspolis die beroepsaansprakelijkheid, bedrijfsaansprakelijkheid en cyberrisico’s dekt, specifiek ontwikkeld voor ICT-bedrijven.
Lees verder
Vrachtverkeer van en naar het VK
Europese vrachtauto’s reden in 2017 bijna 3,5 miljoen keer van en naar het Verenigd Koninkrijk. Van die ritten werden er 237 duizend gemaakt door Nederlandse vrachtauto’s. Dat was 1,8 procent meer dan in 2016. Dit meldt het CBS.
Lees verder
Peter Glas nieuwe deltacommissaris
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft Peter Glas benoemd tot deltacommissaris, de regeringscommissaris voor het Deltaprogramma. Hij volgt hiermee per 1 januari 2019 Wim Kuijken op die eind van dit jaar met pensioen gaat.
Lees verder
Grootste NAVO-oefening sinds 'Koude Oorlog'
Trident Juncture is de grootste NAVO-oefening sinds het einde van de Koude Oorlog. Ruim 50.000 militairen uit 31 landen nemen deel. De NAVO test in de oefening de inzet van haar snelle reactiemacht.
Lees verder
Toekomstscenario’s voor schadeherstel en carrosseriebouw
Werkgevers uit de schadeherstel en de carrosseriebouw hebben toekomstscenario’s voor 2025 ontwikkeld op basis van de belangrijkste trends. Zij hebben bovendien bedacht welke koers zij nu moeten inzetten om straks klaar te zijn voor de toekomst. Deze scenario’s delen zij graag met alle werkgevers en werknemers in de branche.
Lees verder
Betalingsachterstanden buitenlandse afnemers met vijf dagen toegenomen
Nederlandse exporteurs moeten steeds langer wachten tot hun uitstaande facturen worden voldaan. De betalingsachterstanden door buitenlandse afnemers stegen van gemiddeld 12 dagen in 2017 tot 17 dagen in 2018. De gemiddelde betalingsduur waar Nederlandse bedrijven mee te maken hebben is mede daardoor gestegen tot 42 dagen.
Lees verder
Marcel van Dijk vertrekt bij CED
Marcel van Dijk, commercieel directeur bij CED, treedt per 1 november aanstaande terug bij CED. "Na vijf inspirerende jaren in de schadesector", zegt hij voor een nieuwe koers te kiezen.
Lees verder
Allianz koopt zonne-energieproject Ourika
Allianz heeft het zonne-energieproject Ourika verworven. Dit is het eerste zonne-energieproject op het Iberisch schiereiland dat tot stand is gekomen zonder subsidies. Het project Ourika is gevestigd in Ourique in het zuiden van Portugal.
Lees verder
SCHADE EXPERTS ROTTERDAM - TILBURG - OOST-BRABANT (FULLTIME)
DEKRA Claims and Expertise B.V. is een vooraanstaande speler op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Wij zijn in omvang de tweede schade-expertise organisatie in Nederland met ca. 550 medewerkers en verschillende bedrijfsonderdelen waaronder DEKRA Experts. Onze enthousiaste en deskundige medewerkers staan borg voor vakkundigheid, service, klantgerichtheid en kwaliteit. Het merendeel van onze experts is ingeschreven in het Nivre-register en beschikt over een thuiswerkplek. DEKRA Claims and Expertise B.V. maakt deel uit van het wereldwijd opererende Duitse DEKRA concern met ruim 44.000 medewerkers. Het hoofdkantoor van DEKRA Experts is gevestigd in Capelle aan den IJssel.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716