Nieuwsbrief week 43
Binnenkort meer deskundigen beschikbaar
De aanbesteding voor de inzet van onafhankelijke deskundigen is geslaagd. Vier partijen hebben hun diensten aangeboden aan TCMG en zijn nu gecontracteerd. Het betekent zeker een verdubbeling van het aantal beschikbare deskundigen. Een belangrijke stap richting een versnelling van de schade-afhandeling en het wegwerken van het stuwmeer van circa 18.000 schademeldingen.
Lees verder
Rene Mandos vertrekt bij Aon
Rene Mandos vertrekt per 1 december als Chief Operations Officer van Aon en zal zijn carrière elders voortzetten. "Na 27 jaar is met de integratie van UMG een natuurlijk vertrekpunt voor hem ontstaan", zo licht Aon het vertrek van de COO toe.
Lees verder
Ongewone objecten gewoon goed verzekerd!
De pepernoten liggen sinds september al in de schappen, terwijl Sinterklaas pas eind november aankomt. Voor jou is het echter heel normaal om in de zomer al voorbereidingen te treffen voor de komende feestmaanden; je wilt toch goed beslagen ten ijs komen. Met de OOM Combinatiepolis kun je dit goed regelen.
Lees verder
Centraal klanttevredenheidsonderzoek letselschade zal meer betrouwbare data opleveren
Jaarlijks in oktober worden belangenbehartigers die staan ingeschreven in het Register Letselschade van de Letselschaderaad onderworpen aan een self assessment. Klanttevredenheid vormt ook een belangrijk onderdeel van dit assesment. Naast het meten van klanttevredenheid wordt ook aandacht besteed aan verbeterpunten en aandachtspunten die slachtoffers belangrijk vinden. Ard Korevaar Personenschade (AKP) haakt hierop in.
Lees verder
Ruim 4000 tankstations in ons land, waarvan merendeel onbemand
Uit de nieuwe uitgave van 'Tankstations in Cijfers' van BOVAG blijkt dat er momenteel meer onbemande dan bemande tankstations in Nederland zijn. In de afgelopen vijftien jaar is het aantal onbemande locaties verviervoudigd, van 575 medio 2003 tot 2.098 begin dit jaar. Het totale aantal tankstations nam in die periode met 2,7 procent af tot 4.121.
Lees verder
Troostwijk Groep en Burghgraef van Tiel & Partners bundelen de krachten
Troostwijk Groep heeft een meerderheidsbelang in Burghgraef van Tiel & Partners genomen. Vanaf heden kunnen verzekeraars, makelaars, tussenpersonen en bedrijven hun opdracht neerleggen bij één partij voor zowel verzekeringstaxaties, bedrijfseconomische taxaties, kunsttaxaties, contra-expertises, vastgoedadviezen als risico-inspecties en preventieadviezen. Burghgraef van Tiel & Partners zal binnen Troostwijk als zelfstandige unit functioneren. De huidige bedrijfsnaam zal ook ongewijzigd blijven.
Lees verder
CED gecontracteerd voor schadebehandeling in aardbevingsgebied
Afgelopen vrijdag tekenden CED en de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) een overeenkomst die CED tot een van de contractpartners maakt voor het opnemen, beoordelen en begroten van schades in het aardbevingsgebied Groningen. CED richt hiervoor een speciale organisatie in met eigen bemensing en huisvesting.
Lees verder
Verbond publiceert tweede Solidariteitsmonitor
Bij drie particuliere verzekeringen lijkt de spreiding tussen premies ten opzichte van vorig jaar iets te zijn toegenomen. Dat blijkt uit de tweede Solidariteitsmonitor van het Verbond van Verzekeraars waarmee het de premiedifferentiatie van vijf particuliere verzekeringen de komende jaren zal monitoren.
Lees verder
Schouten Zekerheid zet met Postex in op digitale klantcommunicatie
Schouten Zekerheid kiest voor verdergaande digitale communicatie. Daartoe wordt het communicatiesysteem Postex gekoppeld aan het online relatieportaal Mijn Schouten Zekerheid. Op deze manier kunnen relaties gemakkelijk via het portaal facturen inzien en betalen. De implementatie is opgestart en begin 2019 wordt de functionaliteit beschikbaar gemaakt voor alle relaties.
Lees verder
Genomineerde insurtechs tijdens DIA Munich
Afgelopen week heeft in München de DIA Munich 2018 conferentie plaatsgevonden. Hierop presenteerden ruim vijftig insurtechs zich aan de branche. Het congres telde niet minder dan duizend bezoekers komend van alle zes de continenten. De gepresenteerde technologische toepassingen liepen uiteen van blockchain tot (ro)bots, en van 'connected devices' tot 'conversational commerce'.
Lees verder
Opnieuw aandacht voor subsidieregeling praktijkleren
Brancheorganisatie FOCWA zet verder in op het voortbestaan van de subsidieregeling praktijkleren. Zeker in een sector waar BBL-ers cruciaal zijn voor het voortbestaan van het vakmanschap, is deze subsidieregeling broodnodig. Vorige week bezocht FOCWA samen met Tweede Kamerlid Mahir Alkaya (SP) Autoschade Herstel WIBU in Den Haag om de urgentie van deze subsidieregeling verder aan te kaarten.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716