Nieuwsoverzicht week 42
Swiss Re meldt voor derde kwartaal catastrofeschade van 1,4 miljard dollar
Swiss Re schat dat de schadelast ten gevolge van natuurrampen in het derde kwartaal van 2018 voor deze (her)verzekeraar uitkomt op 1,1 miljard dollar (USA). Daarnaast zorgen catastrofes ten gevolge van menselijk handelen in het derde kwartaal voor Swiss Re voor een schadelast van 300 miljoen dollar.
Lees verder
Aboutaleb: boeven uitroken in gezamenlijke aanpak bedrijfsterreinen door gemeenten
Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, was vanochtend op bezoek in Schiedam, bij een ondernemersontbijt dat plaatsvond bij Bakkerij Remmerswaal in de 's-Gravelandsepolder. Thema was de veiligheid in en de revitalisering van de bedrijventerreinen 's-Gravelandsepolder en Spaanse Polder.
Lees verder
Het is 'Week van de mediation'
Deze week is het de 'Week van de mediation'. In het hele land besteden organisaties aandacht aan mediation. Hoewel het aantal mediations van aansprakelijkheid- en verzekeringsclaims de afgelopen jaren is toegenomen, meent de NVMV (Nederlandse Vereniging van Mediators in de Verzekeringsbranche) dat er ruimte is om meer geschillen via mediation op te lossen, dan tot nu toe gebeurt.
Lees verder
Huisje boompje feestje bij Vanderwal & Joosten
Op zaterdag 8 december 2018 verwelkomt Vanderwal & Joosten zijn relaties, inclusief het gezin, in Nieuwegein voor het evenement dat inmiddels een traditie is geworden: 'Sfeervol bomen'.
Lees verder
De Mediation Kamer van Het Letselhuis; digitaal schikken met korting
De Mediation Kamer van Het Letselhuis, de procesversneller in de afwikkeling van letselschaden, laat u vanuit de week van de mediation kennismaken van de mogelijkheid om in letselschadezaken digitaal vertrouwelijk te schikken met korting van achter uw bureau via www.schikken.com.
Lees verder
Autoschade Herstel Hoogendoorn franchisepartner AHG
Autoschade Herstel Hoogendoorn in Montfoort is met ingang van deze maand toegetreden als franchisepartner bij Autoschade Herstel Groep (AHG). Het bedrijf startte in 2000 en heeft een personeelsbestand van 7 fte.
Lees verder
Via het intermediair gesloten 'zorg' vooral restitutiepolis
Deze week heeft Bureau DFO zijn jaarlijkse landelijk Zorgonderzoek gepubliceerd. Van de 16 door het intermediair beoordeelde zorgverzekeraars wordt de dienstverlening van Stad Holland (8,4) het hoogst gewaardeerd, gevolgd door ONVZ (7,7) en De Amersfoortse (7,3). Bij via het intermediair gesloten zorgverzekeringen is de restitutiepolis dominant, terwijl marktbreed de naturapolis overheerst.
Lees verder
Betonwapening parkeergarage Eindhoven Airport niet aangepast op afwijkend ontwerp
De parkeergarage bij Eindhoven Airport is vorig jaar ingestort doordat de vloerplaten anders werden toegepast dan gebruikelijk is, zonder dat is nagedacht over de consequenties. Als gevolg daarvan was de wapening ter hoogte van de naden van de vloer te kort.
Lees verder
Juridische naamswijziging en e-mailwijziging Cunningham en InTrust
Nu de juridische overgang is afgerond, zal Cunningham Lindsey vanaf dit moment alle werkzaamheden voortzetten onder het label Sedgwick en inTrust onder het label Sedgwick TPA. Hieronder kunt u ook lezen hoe de nieuwe e-mailadressen zijn opgebouwd.
Lees verder
Samenwerking tussen Aon en riskmanagementsoftwarebedrijf Naris
Aon en ontwikkelaar van risicomanagementsoftware Naris gaan samenwerken. Klanten van Aon krijgen toegang tot de risicomanagementsoftware NARIS GRC. Andersom krijgen klanten van Naris toegang tot de expertise van Aon.
Lees verder
Hoe geeft ATP goede hulp aan letselschadeslachtoffer?
Letselschadebureau Nostimos B.V. houdt voor assurantietussenpersonen een kennissessie getiteld 'Letselschadeslachtoffers gebaat bij goede hulp'. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.
Lees verder
Daken met asbest in 2024 verboden; 80 miljoen m2 resteert
Daken met asbest zijn in Nederland na 2024 verboden. De Tweede Kamer stemde gisteren met brede steun in met een wetsvoorstel van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).
Lees verder
Strategie Sedgwick voor langetermijngroei in Nederland
Sedgwick, een wereldwijde leverancier van claimsservices, heeft vandaag de nieuwe strategie van het bedrijf aangekondigd. Het bedrijf heeft ook nieuwe langetermijndoelen vastgesteld en zijn commitment en gedefinieerde groeistrategie├źn voor Nederland, een van de belangrijkste markten van het bedrijf, opnieuw bevestigd.
Lees verder
Barbara van der Kolff commissaris bij Waard Verzekeringen en bij Scildon
Met ingang van 3 oktober 2018 is mr. Barbara van der Kolff MBA (52) benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Waard Schade en Waard Leven, twee volmachtbedrijven gevestigd in Wognum. Met ingang van 2 oktober 2018 is zij benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van verzekeringsmaatschappij Scildon N.V. gevestigd in Hilversum. Waard Verzekeringen en Scildon maken deel uit van het Engelse Chesnara plc.
Lees verder
Start onderzoek crash elektrisch vliegtuig
De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een onderzoek gestart naar de crash van een elektrisch vliegtuigje op 13 oktober 2018 in Groningen. De piloot kwam bij de crash om het leven. Bijzondere aandacht in dit onderzoek gaat uit naar het feit dat het de eerste crash met een elektrisch toestel in Nederland betreft.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716