Nieuwsbrief week 42
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven
'Menselijke handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootste bedreigingen van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf.' Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven.
Lees verder
Uitspraak door Britse High Court over sanctiewetgeving
Op 12 oktober werd door het Britse High Court een uitspraak gedaan in de zaak van Mamancochet Mining Ltd. tegen een aantal verzekeraars die uit vrees voor de sanctieregelgeving een ladingclaim niet wilden honoreren.
Lees verder
Social media verdubbelen financieel gevolg van reputatie-issues
De impact van reputatie-issues op aandelenkoersen is sinds de introductie van sociale media verdubbeld. In de nasleep van een crisis, zoals een cyberaanval, blijkt de grootte van een bedrijf en de kracht van zijn reputatie weinig bescherming te bieden tegen het verlies van koerswaarde.
Lees verder
Onderzoek Allianz: driekwart mkb draagt maatschappelijk steentje bij
Een grote meerderheid van de Nederlandse mkb’ers toont actief zijn maatschappelijke betrokkenheid. Maar liefst 75 procent van de ondernemers draagt op verschillende wijzen een steentje bij aan de maatschappij. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Allianz in samenwerking met onderzoeksbureau GfK.
Lees verder
Seminar Beroepsaansprakelijkheid door CMS en Raetsheren
Op donderdag 18 oktober 2018 houdt de CMS Insurance sectorgroep in samenwerking met Raetsheren een seminar over Beroepsaansprakelijkheid. "Beroepsaansprakelijkheid is van alle tijden. En gezien de continue beïnvloeding door de juridische en technologische omgeving van de beroepsbeoefenaren en hun klanten, voortdurend in ontwikkeling", aldus de organisatoren.
Lees verder
Geslaagd eerste Young InSurance gala
Op vrijdagavond 5 oktober organiseerde initiatiefnemer Jong Schouten Zekerheid in samenwerking met Young InSurance en de VNAB, het allereerste Young InSurance gala. Wit tafellinnen, fonkelend kaarslicht, een oer-Rotterdamse act, geweldige muziek en heerlijk eten. Daarvan en meer konden Young InSurance-leden genieten in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum.
Lees verder
Klap richt nieuw bedrijf op: helder risicomanagement
Onlangs is helder risicomanagement B.V. opgericht. "Een dienstverlener die zich heeft gespecialiseerd om ondernemingen en publieke organisaties te adviseren en te ondersteunen op het gebied van bedrijfscontinuïteit, onbezorgd ondernemen en het verstevigen van een betere concurrentiepositie", zo omschrijft het bedrijf zijn activiteiten.
Lees verder
NIVO trots op uitkomsten medewerkerstevredenheidsonderzoek
NIVO heeft een tevredenheidsonderzoek uit laten voeren onder de medewerkers. "NIVO is trots de positieve uitkomsten hiervan nu te kunnen delen", zo laat het bedrijf in een persbericht weten.
Lees verder
Marsh & McLennan op weg om JLT over te nemen
In de VS ziet het ernaar uit dat assurantiemakelaar Marsh & McLennan (MMC) zijn positie als grootste intermediair zal kunnen verstevigen door overname van de nummer zes in de Amerikaanse markt, de eveneens internationaal werkende assurantiemakelaar JLT. De US Federal Trade Commission in de VS heeft MMC toestemming verleend voor overname van JLT. De nieuwe combinatie zal marktleider zijn, met een marktaandeel van circa 30%.
Lees verder
Minder diesels, meer elektrische auto's
De import van gebruikte dieselauto’s neemt sinds afgelopen winter zienderogen af, blijkt uit een analyse van BOVAG. In maart 2018 werden nog 5.572 tweedehands diesels naar Nederland gehaald en sindsdien daalt dat aantal gestaag, tot 3.484 in september, 37,4 procent minder dan een halfjaar eerder en het laagste niveau sinds januari 2016.
Lees verder
Stephan Malon wordt Senior Risk Engineer Benelux bij Chubb
Stephan Malon start 1 november aanstaande bij Chubb als Senior Risk Engineer Benelux. Op 1 september is Lynette van der Burg gestart als Human Resources Manager Benelux. Chubb zegt zijn team in de Benelux over de hele linie uit te breiden om aan de groeiende vraag vanuit de markt tegemoet te komen en zijn klanten en makelaarspartners optimaal te kunnen blijven bedienen.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716