Nieuwsoverzicht week 41
Diefstalmeter Magazine van KIWA SCM
Kiwa SCM heeft het 'Diefstalmeter Magazine' gelanceerd in de BNR-radiouitzending De Ochtendspits. Dit is een acht pagina's tellende factsheet brochure met de autodiefstalcijfers van 2017. Vorig jaar was het totale schadevolume door diefstal van auto’s bijna 194 miljoen euro, zo meldt KIWA SCM.
Lees verder
Bert Sonneveld voorzitter 70-jarige Federatie van Assurantieclubs
Gisteren heeft de Federatie van Assurantieclubs met de leden van de 11 aangesloten assurantieclubs het 70-jarig jubileum gevierd. Dat gebeurde in Wijnhuis Robbers & van den Hoogen in Arnhem. "Samen met enthousiaste vakgenoten bouwen de Federatie en de assurantieclubs aan vakontwikkeling en netwerk", zo wordt omschreven waar men voor staat. Bert Sonneveld (foto) is de nieuwe voorzitter.
Lees verder
Pilotuitkomsten rijgedragverzekering de Vereende
Het afgelopen jaar heeft verzekeraar van substandaardrisico's de Vereende een pilot gehouden om te kijken naar de mogelijkheden van de ontwikkeling van een verzekering op basis van rijgedrag. Het doel van de pilot was om de terugkeer voor verzekerden naar een reguliere verzekeraar makkelijker te maken en daarmee de schadelast terug te brengen.
Lees verder
Reisorganisatie betaalt na Legionella-besmetting in Montenegro
Een recordaantal van 561 Nederlanders raakte vorig jaar besmet met de legionellabacterie, van wie 152 tijdens een reis naar het buitenland. Een slachtoffer uit die laatste groep heeft met succes zijn reisorganisatie aangesproken op de veteranenziekte die hij daardoor opliep.
Lees verder
76% Nederlanders zoekt alternatieve route bij file
Autoverzekeraar Allsecur (onderdeel van Allianz) heeft een onderzoek gedaan naar het filegedrag van Nederlanders. 76% blijkt op zoek te gaan naar een alternatieve route om files te mijden. Als men toch in een file terechtkomt, zijn muziek luisteren, kletsen met medepassagiers en eten en drinken de favoriete bezigheden achter het stuur.
Lees verder
SUREbusiness biedt meer mogelijkheden in AVB
De in zakelijke schadeverzekeringen gespecialiseerde serviceprovider SUREbusiness heeft het productaanbod op het gebied van de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) per 1 oktober jl. uitgebreid.
Lees verder
Ruim 30 duizend Wft-examens in half jaar
Het CDFD publiceert één keer per kwartaal de cijfers van het lopende PE-jaar. Het betreft ditmaal de cijfers met betrekking tot de slagingspercentages en aantallen afgenomen Wft-examens over de periode april 2018 tot en met september 2018.
Lees verder
De Letselschade Raadsdag: E=MC2
Op 22 november 2018 vindt De Letselschade Raadsdag plaats in Gooiland in Hilversum. De titel van de dag is 'E=MC2, de energie van samenwerking'. U kunt deelnemen aan de Raadsdag als u beroepsmatig te maken heeft met letselschadeafwikkeling of beleidsontwikkeling op dit gebied.
Lees verder
Raad onderzoekt hoe bijzondere voertuigen worden toegelaten op openbare weg
De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft naar aanleiding van het ongeval met de Stint in Oss besloten onderzoek te doen naar de wijze waarop in Nederland bijzondere voertuigen zoals de Stint op de openbare weg worden toegelaten.
Lees verder
Capital Markets Day bij a.s.r.
a.s.r. hield op zijn kantoor in Utrecht een Capital Markets Day (CMD) voor institutionele beleggers en analisten. Tijdens deze dag presenteerde de Raad van Bestuur de strategische prioriteiten en nieuwe middellange termijn doelstellingen voor de komende drie jaar (2019 – 2021).
Lees verder
Uitbreiding netwerk Brokerslink in Afrika
Het wereldwijd werkende makelaarshuis Brokerslink heeft zijn netwerk flink uitgebreid op het Afrikaanse continent. Met de aansluiting van acht onafhankelijke makelaars in Afrika heeft Brokerslink nu netwerkpartners in 21 landen in Afrika.
Lees verder
Michel Drok terug naar Andriessen Expertise
Met Michel Drok keert opnieuw een personenschade- en aansprakelijkheidsdeskundige terug naar Andriessen Expertise. Michel Drok werkt al meer dan 30 jaar binnen de verzekeringsbranche.
Lees verder
Freek Schultz naar SAP Letselschade Advocaten
Per 1 oktober is mr. Freek Schultz in dienst getreden bij SAP Letselschade Advocaten. Freek is sinds 1995 advocaat en heeft zich gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht en in letselschade.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716