Nieuwsoverzicht week 40
Eerste FOCWA congres na recente fusie 'Schadeherstel' en 'Specialisten'
Afgelopen woensdag waren meer dan 300 schadeherstellers en stakeholders uit de schadeherstelbranche aanwezig op het FOCWA congres in DeFabrique in Maarssen. Het FOCWA congres was het eerste grote gezamenlijke evenement van de verenigingen FOCWA Schadeherstel en FOCWA Specialisten die in augustus zijn gefuseerd tot FOCWA.
Lees verder
Uitbreiding Chubb met drie underwriters
Chubb heeft drie underwriters (acceptanten) aangenomen: Nadir M. Mohamed als Life Science Underwriter, Cécile Vassart als Senior Cyber Underwriter en Julie Vande Wiele als Senior Casualty Underwriter. "Deze benoemingen zijn onderdeel van Chubb’s uitbreidingsplannen om aan de groeiende vraag vanuit de markt tegemoet te komen en zijn klanten en makelaarspartners optimaal te kunnen blijven bedienen", zo laat de verzekeraar weten.
Lees verder
Bijna 2,8 miljoen snelheidsovertredingen in 4 maanden
In het tweede tertiaal (maanden mei t/m augustus) van 2018 zijn 3.230.893 verkeersovertredingen geconstateerd op grond van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv). Dat is een lichte daling ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen werden 3.412.469 verkeersboetes opgelegd voor onder meer te hard rijden, door rood licht rijden en handheld bellen.
Lees verder
Robin Adriaansen naar DUPI Group
Bij de DUPI Group is Robin Adriaansen (30) per 1 oktober in dienst getreden als underwriter CAR/Engineering voor de DUPI Underwriting Agencies.
Lees verder
Nieuwe database met alle intermediairs
RiFD (Ratinginstituut Financieel Dienstverleners) heeft per 1 oktober 2018 InFas (Informatiesysteem Financieel adviseurs) geïntroduceerd. InFas is een nieuwe online database met daarin niet alleen alle assurantiekantoren (financieel advieskantoren) van Nederland, maar ook alle daarbij betrokken personen (bestuurders, beleidsbepalers en tekeningsbevoegden).
Lees verder
Brandweer opnieuw genomineerd voor beste website
Brandweer.nl is genomineerd voor de ‘website van het jaar 2018’. In 2017 werd brandweer.nl al door het publiek verkozen tot overheidswebsite van het jaar. “We hebben afgelopen jaar weer grote stappen gezet en zijn weer beter dan vorig jaar”, zegt Jörgen Lucas, Platformcoördinator brandweer.nl. “Er is goed naar onze bezoekers geluisterd en onderzocht wat zij willen zien.“
Lees verder
SUREbusiness werkt nu voor twintig volmachtgevers
Tijdens zijn jaarcongres maakte SUREbusiness bekend het afgelopen jaar het aanbod te hebben uitgebreid met acht volmachtgevende verzekeraars. SUREbusiness is gespecialiseerd serviceprovider op het gebied van zakelijke schadeverzekeringen.
Lees verder
Slechts 4% honden en katten verzekerd tegen ziektekosten
Vandaag is het Wereld Dierendag. Reaal maakt van deze gelegenheid gebruik om aandacht te vestigen op zijn ziektekostenverzekering voor huisdieren. Reaal Dier & Zorg, spreekt van een groei van 20% (ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar heeft de verzekeraar 20% meer polissen verkocht). "Wat echter opvalt is dat 80% van alle afgesloten ziektekostenverzekeringen voor honden is. Katten komen er met 20% bekaaid van af."
Lees verder
Sander Franken lanceert Hera Turtleneck overlijdensrisicoverzekering
Vandaag lanceert Hera Life, in samenwerking met insurtech Turtleneck, de eerste peer-to-peer overlijdensrisicoverzekering (ORV) in de Nederlandse markt. Bij de Hera Turtleneck-ORV bieden klanten elkaar onderlinge dekking. Valt de schadelast lager uit, dan worden de ongebruikte premies doorgeschoven naar volgend jaar. Sander Franken is oprichter van Hera Life.
Lees verder
Opleidingsinstituut 'van Empel Opleidingen en Training'
Door van Empel Inspecties en Advisering is een afzonderlijk onderdeel gestart voor opleidingen en trainingen onder de naam 'van Empel Opleidingen en Training'. Daarmee wordt onder meer ingespeeld op de behoefte van klanten aan invulling van kennis van de diverse NEN- en SCIOS-normen.
Lees verder
Digitaal kleurmanagement in autoschadeherstel
De digitale kleurmeetapparatuur van Spies Hecker, de ColorDialog Phoenix, vereenvoudigt en versnelt werkprocessen in het autoschadeherstelbedrijf. "Het apparaat is intuïtief te bedienen, is gebruiksvriendelijk en de resultaten kunnen met slechts een paar extra stappen worden geoptimaliseerd", aldus de leverancier.
Lees verder
Sportification van werk; doet u mee?
Waarom is motivatie bij sportieve competitie een automatisme en bij bedrijfsmatige competitie niet? Elke keer als we denken dat we ‘er zijn’ op ons werk, moeten we toch nóg slimmer en beter gaan werken. Dit alles heeft echter wel een weerslag op het werkgenot. ‘Steeds weer de schouders eronder en verder’ is dan makkelijker gezegd dan gedaan. Binnen de sport is continu verbeteren van je prestaties echter iets wat er gewoon bijhoort.
Lees verder
Enno Wiertsema: schimmigheid in premieverschillen
Adfiz-directeur Enno Wiertsema gaat in zijn maandelijke column op de website van de brancheorganisatie in op de premiedifferentiatie door verzekeraars. Dit naar aanleiding van de praktijkvoorbeelden van dual pricing die door de Adfiz-leden zijn aangedragen.
Lees verder
Autoschade Herstel Lokerse aangesloten bij AHG
Autoschade Herstel Lokerse uit Middelburg is aangesloten bij de schadeherstelketen Autoschade Herstel Groep. De nieuwe franchisenemer van AHG werd in 2015 door Henk en Kees Lokerse opgericht.
Lees verder
Digitale oplossing afhandeling autoschade Belgische fleetmarkt
Verzekeringsmakelaar Aon en het digitale platform voor autoschadeherstel Fixico lanceren samen een "volledig digitale oplossing om autoschades af te handelen". Aon’s claims management services worden aangevuld door het digitale platform van Fixico. Deze nieuwe oplossing zal aangeboden worden aan de fleetklanten van Aon in België.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716