Nieuwsbrief week 40
Verbond tegen verplichte AOV voor ZZP'er
Het Verbond van Verzekeraars erkent dat de verzekeringsgraad onder zelfstandigen te laag is, maar is geen voorstander van een verzekeringsplicht voor het arbeidsongeschiktheidsrisico. Een verzekeringsplicht, zoals vandaag werd bepleit door de werkgeversvereniging AWVN, doet volgens het Verbond geen recht aan de behoefte onder zelfstandigen aan keuzevrijheid en maatwerk.
Lees verder
Stv houdt themabijeenkomst Claimafhandeling
Op donderdagmiddag 1 november organiseert de Stichting toetsing verzekeraars (Stv) voor de houders van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren een bijeenkomst over het thema-onderzoek Claimafhandeling. De bijeenkomst vindt plaats bij keurmerkhouder NV Schadeverzekering Metaal en Technische Bedrijfstakken in Den Haag.
Lees verder
Digitale oplossing afhandeling autoschade Belgische fleetmarkt
Verzekeringsmakelaar Aon en het digitale platform voor autoschadeherstel Fixico lanceren samen een "volledig digitale oplossing om autoschades af te handelen". Aon’s claims management services worden aangevuld door het digitale platform van Fixico. Deze nieuwe oplossing zal aangeboden worden aan de fleetklanten van Aon in België.
Lees verder
Stints niet langer toegestaan op openbare weg
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft vandaag minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) geïnformeerd over de eerste voorlopige resultaten van het onderzoek naar de Stint. Deze wijzen op potentiële veiligheidsrisico’s. De minister besluit op basis van deze nieuwe informatie uit voorzorg de Stint te schorsen. Dit houdt in dat Stints per 2 oktober 00.00 uur niet meer zijn toegestaan op de openbare weg.
Lees verder
Intelligent weerstation wint 'weerschade preventie wedstrijd'
Netatmo heeft de Weather Damage Prevention Challenge van VIVAT gewonnen. Netatmo heeft een weerstation ontwikkeld dat de persoonlijke woonomgeving minutieus in de gaten houdt. Zo worden temperatuur, luchtvochtigheid, omgevingsgeluiden en CO2 gemeten; zowel binnen als buiten.
Lees verder
86% ongevallen 65+ thuis is valongeval; daarom 'Valpreventieweek'
In Nederland belandt iedere vijf minuten een 65-plusser door een val op de Spoedeisende Hulp (SEH). Tijdens de Valpreventieweek vraagt VeiligheidNL samen met partners (Rode Kruis, Ouderenfonds, BuurtzorgNL, KBO-PCOB, NVFG, KNMP) landelijk aandacht voor valpreventie. Nieuw dit jaar is het spel DobbelFit.
Lees verder
Ecclesia Gruppe (moeder van Concordia de Keizer) neemt Gebr. Sluyter over
De Ecclesia Gruppe, een internationale verzekeringsmakelaar, verstevigt zijn positie in de Nederlandse markt door de overname per 1 oktober 2018 van de Rotterdamse verzekeringsmakelaar Gebr. Sluyter.
Lees verder
CED breidt Raad van Bestuur uit met CTO
Per 1 oktober 2018 is François Goffinet aangetreden als Chief Transformation Officer (CTO) van CED Group. Hij is daarmee naast de CEO en CFO de derde bestuurder in de Raad van Bestuur. Met zijn aanstelling zet CED in op een versnelde (digitale) transformatie van de organisatie, zoals die enkele jaren geleden is ingezet.
Lees verder
Automatiseerders kunnen leren van de Rotterdamse haven
De financiële sector kan veel inspiratie opdoen door regelmatig in andere sectoren te kijken op welke wijze daar de digitale infrastructuur wordt ingericht en onderhouden. Bij de deelnemers van de Stichting Contactgroep Automatisering is dit inzicht versterkt na een recent bezoek aan de Rotterdamse haven.
Lees verder
Pascal Hogenboom naar Avida International en Strategia Worldwide
Pascal Hogenboom heeft zich bij Avida International aangesloten als Associate Partner. Avida International is een onafhankelijk managementadviesbureau dat zich richt op de vermogensbeheersector. Daarnaast zal hij zich ook verbinden aan Strategia Worldwide, een in Londen gevestigd adviesbureau gespecialiseerd in risico- en crisismanagement.
Lees verder
NIVO NOORD wordt 'de NIVO groep'
Per heden, maandag 1 oktober 2018, verandert het schoonmaakbedrijf NIVO NOORD van naam. Eerder werd het dienstenpakket van Facilitaire Dienstverlening, Specialistische Reiniging en Calamiteitendiensten al uitgebreid met een nieuwe tak: Asbest & Milieutechniek. De nieuwe naam van deze dienstverlenende organisatie is ‘de NIVO groep’.
Lees verder
Hans Stoffels wordt Senior Underwriter bij AGCS
Hans Stoffels (46) zal vanaf 8 oktober werkzaam zijn bij Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) als Senior Underwriter Financial Institutions in Nederland, België en Luxemburg. Hans rapporteert aan Sofie Temmerman, Financial Lines Manager Benelux.
Lees verder
1e Lustrum LetselVrouwen een feit
Op 28 september werd voor de 5e keer een succesvolle bijeenkomst van LetselVrouwen georganiseerd. De lustrumbijeenkomst werd gehouden bij De Bureaus in Utrecht. LetselVrouwen is een informele netwerkorganisatie voor vrouwelijke professionals in de letselschadebranche en is een platform voor vrouwen die werkzaam zijn in de verschillende disciplines van het vakgebied.
Lees verder
Europese bijdrage voor Nederlandse infrastructuur en luchtvaart
De Nederlandse luchtverkeersleiding wordt vernieuwd, in de regio Amsterdam komt een groot aantal laadpalen voor elektrische bussen en er wordt geïnvesteerd in negen binnenvaartschepen die volledig elektrisch gaan varen. Dit zijn een paar projecten waarvoor Nederland € 80 miljoen subsidie krijgt van Europa.
Lees verder
Benoeming lid Onderzoeksraad voor Veiligheid
De heer prof. mr. dr. S. Zouridis treedt 1 oktober 2018 toe als lid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De Rijksministerraad heeft op voorstel van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid besloten hem voor te dragen voor benoeming.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716