Nieuwsoverzicht week 35
Bart Schlatmann gaat nieuwe pan-Europese direct writer neerzetten voor Allianz
Allianz heeft Bart Schlatmann per 1 september aanstaande benoemd tot CEO voor de direct writers in Europa. Hij is afkomstig van de Russische bank Sberbank waar hij Chief Transformation Officer was.
Lees verder
CED: whitepaper en rondetafelgesprek over 'vergoeding in natura'
"In heel Europa wordt het merendeel van de verzekerde schades in natura vergoed. Behalve in Nederland en België dan. Hier keren verzekeraars opvallend vaak ouderwets geld uit. En daarmee laten ze een enorme kans op kostenbesparing én klantenbinding liggen." Dit meldt CED.
Lees verder
Tim Beekhuijzen (inTrust) wordt manager operations bij Quion
Tim Beekhuijzen gaat begin komende maand in dienst van Quion als manager operations. Hij is afkomstig van Cunningham Lindsey waar hij de afgelopen zes jaar manager operations was van inTrust Nederland.
Lees verder
Polygon eerste klimaatneutrale reconditioneerder
Polygon mag zich als eerste Nederlandse reconditioneerder klimaatneutraal noemen. Middels het in kaart brengen van de CO2-voetafdruk, het nemen van diverse reductiemaatregelen om CO2-uitstoot te verminderen en door te investeren in een duurzaam klimaatproject heeft de bedrijfsvoering van Polygon geen negatief effect meer op het klimaat. Dit meldt Polygon vandaag in een persbericht.
Lees verder
Vijf genomineerden Rob Insinger Duurzaamheid Award
Op 13 september tijdens het netwerkevent van Duurzaam Herstel wordt bekend wie winnaar is van de Rob Insinger Duurzaamheid Award 2018. De genomineerden zijn vandaag bekendgemaakt.
Lees verder
Scharenborg Beltrum krijgt nieuwe eigenaar
Scharenborg Beltrum b.v. krijgt een nieuwe eigenaar. Huub Scharenborg (50) draagt zijn bedrijf over aan Edwin Penterman (37), die al ruim 18 jaar in dienst is bij dit in Beltrum gevestigde (Gelderland, Achterhoek) regionaal opererende assurantiekantoor. Met de formele overdracht eind september aan Edwin Penterman stapt de derde generatie Scharenborg uit het in 1937 opgerichte bedrijf.
Lees verder
Miscanthus alias Pecunia onder de loep van AFM
De AFM heeft op 25 juli 2018 een last onder dwangsom opgelegd aan Miscanthus Green Power B.V. Miscanthus voldoet niet aan informatieverzoeken van de AFM, die deze informatie nodig heeft om vast te kunnen stellen of de wet wordt overtreden. Per 1 augustus 2018 heeft Miscanthus de naam gewijzigd naar Pecunia Assetmanagement B.V. De AFM maakt dit vandaag bekend, met hierbij de vermelding dat tot op heden deze informatie nog niet ontvangen is.
Lees verder
SCHADE magazine nummer 4 is verschenen
Het vierde nummer van jaargang 2018 van SCHADE magazine is vandaag verschenen. Het coverartikel gaat over de droogte die ons deze zomer teisterde. We laten een boer die tevens agrarisch expert is aan het woord en we maken een rondgang in de wereld van de brede weersverzekering.
Lees verder
FOCWA: 'Er zit toekomst in het vak van schadehersteller'
De branche-organisatie concludeert verheugd, naar aanleiding van een gisteren verschenen onderzoek, dat "er wel degelijk toekomst zit in het schadeherstel". Dat zal ongetwijfeld ter sprake komen tijdens het FOCWA-congres, dat op 3 oktober wordt gehouden in DeFabrique in Utrecht. Tijdens dit congres staat FOCWA niet alleen stil bij de technologische veranderingen, maar ook hoe menselijke en maatschappelijke veranderingen hieraan gekoppeld zijn.
Lees verder
Lies Weitenberg nieuwe communicatiemanager bij Verbond
Per 1 september treedt Lies Weitenberg (1971) bij het Verbond van Verzekeraars in dienst als manager van de afdeling Communicatie. Zij volgt Cor Groeneweg op, die met pensioen is gegaan.
Lees verder
Trendbreuk ontwikkeling faillissementen in 2019
Het aantal Nederlandse faillissementen stabiliseert. De wereldwijde daling van het aantal faillissementen vlakt af tot 1 procent. Het aantal faillissementen in het Verenigd Koninkrijk neemt toe. Dit blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Atradius.
Lees verder
Bas van Nispen van Crawford naar Aon
Bas van Nispen NIVRE-re treedt per 1 oktober aanstaande in dienst van Aon Global Risk Consulting (AGRC) als senior consultant in het Risk Management Team. Hij werkt nu als Senior Aansprakelijkheidsexpert bij Crawford & Company.
Lees verder
Poliskraker Pim van der Heide nu productmanager bij Achmea
Jurist en bedrijfskundige P.P. (Pim) van der Heide (25 jaar) is per 15 augustus jl. in dienst getreden van Achmea als productmanager arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV). Hij was werkzaam als ontwikkelaar van de polisvoorwaardenvergelijkingssite Poliskraker.
Lees verder
Arie Benard senior salesmanager bij CCS
Vandaag is Arie Benard (geheel links op de foto) bij automatiseringsbedrijf voor de assurantiebranche CCS in Woerden begonnen als senior salesmanager. Hij is afkomstig van CED waar hij de afgelopen acht jaar corporate accountmanager was.
Lees verder
Combined ratio a.s.r. stijgt naar 97,1%
Bij a.s.r. is in het eerste halfjaar het operationeel resultaat ongeveer gelijkgebleven, € 382 miljoen over de eerste zes maanden van 2018 tegenover 385 miljoen in de eerste helft van 2017. De impact van de januaristorm in 2018 (€ 31 miljoen) wordt gecompenseerd door hogere resultaten in het segment Leven en groei in de andere segmenten. De combined ratio verslechterde tot 97,1% (H1 2017: 93,6%).
Lees verder
LETSELSCHADE ADVOCAAT, LETSELSCHADEBEHANDELAAR (24/32 UUR PER WEEK)
Ben je gespecialiseerd in het behandelen van letselschadezaken en het geven van juridische bijstand aan slachtoffers met letselschade? Voor onze letselschadepraktijk zoeken wij een ambitieuze, deskundige en ervaren letseladvocaat of letselschadebehandelaar. Ben je letselschadebehandelaar met een afgeronde studie Nederlands Recht, dan bestaat er de mogelijkheid om door te groeien naar advocaat. Als pure specialist verwachten wij dat je de Grotius academie Letselschade of het NIVRE traject tot Personenschade-expert voltooit.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716