Nieuwsbrief week 35
Rechtbank acht fraude bewezen van voormalige HHG-directeur en consorten
De rechtbank Oost-Brabant heeft uitspraak gedaan in de zaak die Rentokil heeft aangespannen in de fraude die tot 2016 gepleegd is binnen ‘Holland Herstel Groep B.V.’ (zaaknummer / rolnummer: Cljl1311697 I HAZA l6-555). De zaak werd aangespannen tegen vijf natuurlijke personen, waaronder de voormalige directeur van HHG, Michel van D., en drie rechtspersonen (Herstel.nu B.V, LAC Dienstverlening BV en Zakelijke Dienstverlening Eindhoven BV).
Lees verder
Van zakelijk adviseur naar De Nieuwe Risico Professional! Iets voor jou?
Ondernemers verwachten van hun adviseur steeds meer toegevoegde waarde op het gebied van risicomanagement en bedrijfscontinuïteit. Als zakelijk adviseur kun je daarom van grote toegevoegde waarde zijn. De leergang De Nieuwe Risico Professional van Dukers & Baelemans biedt je de tools om je te ontwikkelen tot dé adviseur en sparring partner van de ondernemer.
Lees verder
Kifid: onduidelijke voorwaarde rechtsbijstand uitleggen in voordeel consument
De aanbouw aan een woning, de plaatsing van een schutting en de beplanting te dicht bij de erfgrens leiden tot juridische geschillen tussen een consument en zijn buren. De consument doet verschillende meldingen bij zijn rechtsbijstandverzekeraar Generali. Is dit te beschouwen als één melding met het beperkende kostenmaximum van 12.500 euro? Of geldt er nu in totaal een maximum van meerdere malen het bedrag van 12.500 euro?
Lees verder
Claim richting vakantiepark wegens letselschade door rups
Een 78-jarige vakantieganger uit Zuid-Holland is eerder deze zomer op een recreatiepark in Overijssel slachtoffer geworden van de eikenprocessierups (EPR). Letselschadebureau JBL&G stelt namens hem nu de eigenaar van het park aansprakelijk voor het opgelopen letsel en de verpeste vakantie. "Voor zover bekend is het de eerste letselschadezaak rond de rupsen", zegt het bureau.
Lees verder
Symposium ‘De wet affectieschade’ op 20 september
Het Symposium 'De Wet Affectieschade' wordt georganiseerd door Erasmus School of Law en de Vrije Universiteit Amsterdam in samenwerking met Verkeersrecht.
Lees verder
Voornaamste bron van afleiding automobilist: 'andere weggebruikers'
In de auto zijn medeweggebruikers regelmatig een bron van frustratie, zo blijkt uit onderzoek van autoverzekeraar Allsecur. De grootste ergernis? De helft (53%) van de Nederlanders stoort zich voornamelijk aan automobilisten die met hun smartphone bezig zijn. Tweede op de lijst zijn de 'bumperklevers' (46%).
Lees verder
CED start pilot met woningcorporatie
CED start een pilot samen met Woonstad Rotterdam, waarbij CED een deel van de reparatieverzoeken gaat managen en oplossen voor de huurders van deze Rotterdamse woningcorporatie. Tijdens de proefperiode kijkt Woonstad Rotterdam hoe zij haar huidige proces voor de afhandeling van reparatieverzoeken kan verbeteren zodat dit een hogere huurderstevredenheid en meer efficiency voor Woonstad Rotterdam oplevert.
Lees verder
Gemiddeld kilometrage personenauto's van particulieren: 11.600
Nederlandse personenauto’s reden in 2017 iets meer kilometers dan een jaar eerder. Terwijl personenauto’s op benzine 1 procent meer reden, maakten dieselauto’s 2 procent minder kilometers. Met auto’s in particulier bezit werd iets minder gereden, bedrijfsauto’s legden juist meer kilometers af. Dit meldt het CBS.
Lees verder
AFM schept duidelijkheid voor consument over 'vergelijkingssites'
De AFM geeft onder de kop 'hoe betrouwbaar zijn vergelijkingssites?' aan consumenten tips over het gebruik van de zogenoemde vergelijkingssites. Geeft de site persoonlijk advies, is het een site die uitsluitend bemiddelt of is het een advertentiesite?
Lees verder
Jeroen Goldman naar Aon Benfield
Jeroen Goldman (45) is per 1 augustus jl. bij herverzekeringsmakelaar Aon Benfield in dienst getreden als leidinggevende voor het Benelux Fac Team in Amsterdam. Het betreft hier een mutatie binnen de Aon groep.
Lees verder
Vincent Cherillo per 1 oktober naar Cunningham
Na bijna 16 jaar schadebehandelaar te zijn geweest bij Novanet, gaat Vincent Cherillo een nieuwe uitdaging aan als aankomend bouwkundig expert bij Cunningham Lindsey.
Lees verder
DUPI neemt DUAL Netherlands over
DUPI Group heeft het Nederlandse bedrijf overgenomen van DUAL International Ltd, een internationaal werkende Engelse assuradeur (coverholder van Lloyd's) met een wereldwijd premie-inkomen van 719 miljoen Engelse pond.
Lees verder
BOUWKUNDIG EN ALGEMEEN SCHADE EXPERT SENIOR EN (JUNIOR) SCHADE EXPERT
HBS Expertise B.V. is een onafhankelijk en objectief expertisebureau gespecialiseerd in contraexpertise. Schade experts bij HBS behartigen de belangen van verzekerde in geval van schade door brand, diefstal of water. Onze medewerkers zijn zeer gepassioneerd, 24/7 beschikbaar en stellen het belang van de klant altijd voorop. Wij ontzorgen verzekerde en adviseren waar nodig. Onze Hulp Bij Schade is breed en persoonlijk. Wij bieden een prettige ontspannen werksfeer met veel ruimte voor eigen inbreng en individuele ontwikkeling.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716