Nieuwsoverzicht week 33
Maatregelen tegen droogte blijven van kracht
De maatregelen tegen de droogte in Nederland blijven onverminderd van kracht. De problemen met betrekking tot de waterkwaliteit, verzilting en natuur, scheepvaart en landbouw zijn voorlopig zeker nog niet voorbij. Dat heeft het landelijke Managementteam Watertekorten gisteren bekendgemaakt.
Lees verder
Operationeel resultaat NN Group kwart hoger
NN Group heeft in het eerste half jaar van 2018 een operationeel resultaat op de normale bedrijfsvoering van 508 miljoen euro gerealiseerd. Dat is een toename van 25,6% ten opzichte van het eerste half jaar in 2017. Deze verbetering is onder meer te danken aan de verbetering van het tekenresultaat van het Nederlandse schadebedrijf.
Lees verder
Schade Achmea stormen januari: 116 miljoen euro
Achmea heeft de halfjaarresultaten bekendgemaakt. Daaruit blijkt onder meer dat het resultaat van het onderdeel Schade & Inkomen lager is door de stormen in januari 2018, met een schadelast van 116 miljoen euro. Het onderliggend resultaat is door rendementsmaatregelen echter verbeterd. De solvabiliteit nam toe tot 191%.
Lees verder
Nieuwe management board NN Group
Tjeerd Bosklopper (1975), Dailah Nihot (1973), Fabian Rupprecht (1969) en Janet Stuijt (1969) zijn per 1 september benoemd als lid van de management board van de NN Group. Deze board bestaat vanaf die datum uit negen personen, waaronder de twee leden van de executive board, Lard Friese (CEO) en Delfin Rueda (CFO).
Lees verder
Fraude van ruim miljoen euro bij Van Mossel
De oud-financieel manager van de Van Mossel Automotive Groep in Waalwijk, Mark Z., heeft bekend geld te hebben verduisterd. Het Openbaar Ministerie eiste afgelopen dinsdag vier jaar cel waarvan één voorwaardelijk tegen de ex-medewerker van het bedrijf.
Lees verder
Juli was de zonnigste maand ooit
Juli was extreem zonnig: de zonnigste maand ooit. Hoewel de sterkte van de zonkracht niet bijzonder hoog was, was de totale inkomende ultraviolette (UV) straling wel recordhoog door het vele aantal uren zonneschijn. In Nederland wordt de zonkracht gebruikt om te waarschuwen voor de schadelijke gezondheidseffecten van een teveel aan zon. In samenwerking met het RIVM geeft het KNMI op zonnige dagen met sterke zonkracht extra waarschuwingen via Twitter.
Lees verder
Bekijk nu de actuele agenda tot eind 2018
Bekijk nu de agenda van SCHADE magazine. Hierin zijn alle evenementen, opleidingen, seminars, vakbeurzen tot het einde van dit jaar opgenomen.
Lees verder
Engelse hervorming letselschadebehandeling schuift jaar op
De eerder dit jaar door het Engelse ministerie van justitie aangekondigde hervormingen in de letselschadesector zijn uitgesteld. Naar verwachting worden de hervormingen, die een groot verschil gaan maken in de behandeling van whiplash claims, geïmplementeerd in april 2020, in plaats van april 2019.
Lees verder
Huisdierverzekering wint aan populariteit
Honden- en katteneigenaren kiezen er weer steeds vaker voor om een ziektekostenverzekering af te sluiten voor hun huisdier. Dat stelt Reaal Dier & Zorg die een aanwas boekt van 20% ten opzichte van vorig jaar. "De trend van de afgelopen jaren van stabilisatie lijkt hiermee ten einde", aldus Reaal dat naar eigen zeggen marktleider is in dit verzekeringssegment.
Lees verder
Oorzaken stalbranden beter achterhalen
Het aantal stalbranden beliep vorig jaar 47 (28 branden waarbij dieren omkwamen), in 2016 49 (26 branden waarbij dieren omkwamen) en in 2015 33 (15 branden waarbij dieren omkwamen).
Lees verder
Spanning op arbeidsmarkt verder toegenomen
Het aantal openstaande vacatures heeft het recordaantal van meer dan een kwart miljoen behaald. De spanning op de arbeidsmarkt is in het tweede kwartaal verder toegenomen. Tegenover elke openstaande vacature stonden gemiddeld 1,4 werklozen.
Lees verder
Mannen meer behoefte aan hulp bij inparkeren dan vrouwen
Park assist, Adaptive Cruise Control (ACC) en Lane Departure Warning System (LDWS); steeds meer auto’s zijn uitgerust met sensoren en automatische functies. Allsecur onderzocht welke slimme functies het meest worden gewaardeerd door Nederlandse automobilisten. 24% van de Nederlanders vindt parkeersensoren een absolute must in de auto; bij mannen ligt dit op 30%.
Lees verder
Verbeterde rating Baloise Belgium
DUPI Underwriting Agencies vertegenwoordigt onder meer Baloise Belgium NV (voor Marine, Engineering en Casualty). DUPI meldt dat de rating van de volmachtgever is verbeterd.
Lees verder
Nieuwe operationeel managers en personenschade-experts bij Cunningham
Bij de divisie Personen van de afdeling Personenschade van Cunningham Lindsey Nederland bv vinden verscheidene personele mutaties plaats. Zo is per 15 juni 2018 mr. Desirée Lam (foto) begonnen als operationeel manager van de personenschade-afdelingen van de kantoren Amstelveen en Hoogeveen.
Lees verder
Thérèse Spiessens naar AON
Met ingang van 1 september treedt Thérèse Spiessens in dienst van AON in de functie van Product Manager Property. Thérèse Spiessens verlaat na ruim 23 jaar Allianz Nederland.
Lees verder
Pieter Kerkhof (71) overleden
Afgelopen zondag 5 augustus is Pieter Kerkhof op 71-jarige leeftijd in zijn woonplaats Bunnik overleden. De uitvaartplechtigheid vindt vanmiddag om 16.45 uur plaats in Bilthoven in de aula van crematorium Den en Rust.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716