Nieuwsoverzicht week 32
Aantal faillissementen ligt rond de 250 per maand
Het aantal failliet verklaarde bedrijven (exclusief eenmanszaken) is iets toegenomen. In juli 2018 zijn er 252 bedrijven failliet verklaard, dat zijn 3 bedrijven meer dan in juni, meldt het CBS.
Lees verder
Nationaal Congres Brandpreventie
Op het Nationaal Congres Brandpreventie staat op de eerste dag, dinsdag 20 november, bouwkundige brandpreventie centraal en op de tweede dag, woensdag 21 november, staan brandbeveiligingsinstallaties in het middelpunt.
Lees verder
Code Oranje; hoe 'werkt' schademodel Verbond na droogte?
Vanavond kunnen er in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland en in het IJsselmeer- en Waddengebied zeer zware windstoten van 80-110 km/u voorkomen uit een west tot noordwestelijke richting. Hiervoor is vanaf ongeveer 18.00 uur Code Oranje van kracht.
Lees verder
Watertekort blijft, extra actie tegen verzilting
De effecten van droogte worden meer en meer voelbaar, meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Er blijft een landelijk tekort aan water in Nederland. Er is zeker twee tot drie maanden normaal Nederlands weer met regen voor nodig voordat het water weer op peil is. De regen die deze dagen valt is onvoldoende.
Lees verder
TVM maakt Belgen bewust: 'Géén smartphonegebruik in het verkeer'
Transportverzekeraar TVM Belgium pleit voor bewustwording ten aanzien van de gevaren van smartphonegebruik in het verkeer en voor inzet van technologische hulpmiddelen tegen smartphonegebruik in het verkeer.
Lees verder
Nieuwe klimaatstudie Verbond: 'lokale overstroming verzekerbaar'
Het Verbond van Verzekeraars ziet mogelijkheden om op particuliere en zakelijke opstal- en inboedelpolissen aanvullende dekking te bieden tegen lokale overstromingen. Die kunnen ontstaan door het falen van secundaire waterkeringen, bijvoorbeeld vanwege extreme neerslag of droogte. Een dergelijke verzekeringsdekking is nu niet breed beschikbaar en sluit beter aan op de compensatieregeling van de overheid (Wet tegemoetkoming schade bij rampen).
Lees verder
In twee maanden ruim 2.800 inzetten Brandweer door natuurbranden
Een inventarisatie van Brandweer Nederland onder de 25 regio’s toont aan dat er in de maanden juni en juli van dit jaar 2811 natuurbranden zijn geweest. Dat is meer dan een verdubbeling: vorig jaar waren er in dezelfde maanden 1213 natuurbranden.
Lees verder
Minister Schouten wil door droogte getroffen boeren helpen
Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit komt boeren tegemoet die getroffen zijn door de droogte. Net als voorgaande jaren worden in december de financiële toeslagen vanuit Brussel uitgekeerd. Boeren die niet zolang kunnen wachten, kunnen een verklaring aanvragen waarmee een overbruggingskrediet kan worden aangevraagd, zodat de bedrijfsvoering door kan gaan.
Lees verder
Stand-by voor waterschade na periode van hitte en droogte
Waar de natuur en de boeren smachten om regen, moeten huizenbezitters extra alert zijn als na lange tijd van droogte de regen 'terugkeert'. De kans op verstopping en lekkage is door de wekenlange hitte en droogte aanzienlijk toegenomen, zo waarschuwt onderhouds- en schadebedrijf MainPlus.
Lees verder
Ruim 3600 hulpvragen campers bij SOS International
Een campervakantie leidt relatief vaak tot pech onderweg. Het aantal hulpaanvragen bij alarmcentrale SOS International is de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd. Dit jaar zal het aantal hulpvragen naar verwachting meer dan verdubbelen tot ruim 3.600.
Lees verder
DUPI-medewerkers moesten 'kamperen' maar zijn terug op kantoor
Het kantoor van DUPI Group is vanaf heden 7 augustus weer bereikbaar. Door de waterschade vorige maand in het kantoorgebouw op de zesde verdieping aan de Blaak 16 in Rotterdam was uitwijken naar tijdelijke accommodatie en naar thuiswerken noodzakelijk.
Lees verder
Verzekeraar vraagt start-ups om oplossing voor klimaatproblemen
VIVAT organiseert de 'Weather Damages Prevention Challenge'. De verzekeraar doet hiermee een oproep aan start-ups om mee te denken over problemen die ontstaan door het veranderende klimaat. VIVAT verwacht een toename van weer-gerelateerde schades in de nabije toekomst en wil zijn klanten behoeden voor overlast en ellende.
Lees verder
Elektrische auto duurder in verzekering dan benzine-auto
De premie voor het verzekeren van een elektrische auto is hoger dan de premie voor een vergelijkbare auto op benzine. Gemiddeld is de premie voor het verzekeren van een elektrische auto 35% hoger dan voor het verzekeren van een auto op benzine. Dit concludeert vergelijkingssite goedkoopsteautoverzekering.net.
Lees verder
Eric Gerritsen (53) Andriessen Expertise overleden
Maandag 23 juli 2018 is Eric Gerritsen op 53-jarige leeftijd overleden. Eric was lid van het Management Team en leidinggevende bij Andriessen Expertise van de vestiging Rotterdam.
Lees verder
Groeiend aantal ongevallen met e-bikes
Het aantal ongevallen met e-bikes is dit jaar toegenomen. In 2017 waren er 270 e-bikes betrokken bij een ongeval, in 2018 zijn dit er al 341.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716