Nieuwsoverzicht week 31
Toename aantal pechmeldingen van Nederlanders in buurlanden
De zomerperiode is aangebroken en reizigers bereiden zich voor op een zorgeloze (auto) vakantie. Maar helaas zit een ongeluk in een klein hoekje, ook in het buitenland. Deze zomer hebben veel Nederlanders al te maken gehad met pech onderweg.
Lees verder
Praktijkervaring is bepalende factor in omgaan met gevaren
Bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid is de periodieke Rapportage Ongevallen Scheepvaart verschenen (november 2017 - april 2018). In deze rapportage wordt specifieke aandacht besteed aan (dodelijke) ongevallen waarin de (minst ervaren) matroos aan boord van een schip betrokken is.
Lees verder
Leveranciers die bijdroegen aan brandveiligheid Noord/Zuidlijn
De redactie van vakblad Brandveilig.com heeft een inventarisatie gemaakt van de leveranciers die een bijdrage hebben geleverd aan de brandveiligheid van de Noord/Zuidlijn, de onlangs in gebruik genomen nieuwe metrolijn van Amsterdam.
Lees verder
Drukste juli ooit voor Stichting Salvage
Voor Stichting Salvage was juli 2018 de drukste julimaand ooit. Dit jaar waren er in juli zelfs meer branden dan in januari, waarin zich normaal de meeste branden voordoen. Opmerkelijk is verder, aldus Stichting Salvage, dat de eerste zeven maanden van 2018 een forse stijging te zien geven van het aantal objecten waarvoor Salvage is ingezet, evenals een forse stijging van miljoenenschades, zeer grote branden, branden met asbest en waterschades waarbij Salvage wordt opgeroepen.
Lees verder
Half miljoen auto’s in hitte op winterbanden
BOVAG concludeert na een steekproef op meerdere locaties in Nederland dat circa 500.000 personenauto’s ondanks de tropische temperaturen van deze zomer nog steeds met winterbanden zijn uitgerust. Dat zorgt niet alleen voor onveilige situaties door een langere remweg en verslechterde wegligging, maar ook voor extra bandenslijtage, meer afrolgeluid en een hoger brandstofverbruik, zo waarschuwt deze branche-organisatie.
Lees verder
Wie wint Rob Insinger Duurzaamheidsaward?
Op donderdagmiddag 13 september a.s. vindt in Beachclub Habana Beach in Kijkduin (Den Haag) de summer BBQ plaats van Duurzaam Herstel. Tijdens het evenement wordt uitgemaakt welk bedrijf de Rob Insinger Duurzaamheidsaward 2018 wint. Gastspreker is Luc van Bussel over het onderwerp hospitality.
Lees verder
Jochem Davids nieuwe Chief Marketing Officer bij CCS
Jochem Davids (34) vertrekt na anderhalf jaar bij de Nederlandse insurtech startup InsureApp. Hij is vanaf vandaag, 1 augustus, CMO (Chief Marketing Officer) bij CCS.
Lees verder
Verplichting risicobeoordeling witwassen en terrorismefinanciering
Op 25 juli 2018 is de herziene Wwft in werking getreden, waarmee de vierde EU anti-witwasrichtlijn in Nederlandse wetgeving is geïmplementeerd. De aanscherpingen in de Wwft hebben gevolgen voor de instellingen die onder de Wwft vallen.
Lees verder
Veel treinverkeer én overwegen; een combinatie die niet goed samengaat
Binnen Europa is Nederland het enige land met veel treinverkeer en een groot aantal overwegen; een combinatie die niet goed samengaat. De Onderzoeksraad voor Veiligheid vindt het onacceptabel dat er jaarlijks gemiddeld elf mensen om het leven komen bij een overwegongeval op het spoor. De Raad vindt dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat meer aandacht moet hebben voor overwegveiligheid.
Lees verder
Handbagagekoffer verdringt reistas bij vliegreizen
Gespecialiseerde detaillist op het gebied van tassen en koffers Van Os heeft onderzoek gedaan onder Nederlanders naar de ontwikkeling in hun voorkeuren ten aanzien van bagage bij vliegreizen. "Vanwege de extra kosten voor ruimbagage in het vliegtuig, reizen veel Nederlanders enkel nog met handbagage", is een conclusie.
Lees verder
Feenstra verduurzaamt zijn wagenpark
Allround technisch dienstverlener Feenstra vervangt een groot deel van het bestaande wagenpark door elektrische voertuigen. Feenstra meldt in een persbericht met deze stap de CO2-uitstoot van het bedrijf aanzienlijk te verminderen.
Lees verder
Preventieve tips met betrekking tot extreem weer
Warmte wordt afgewisseld met stevige regen- en onweersbuien, soms zelfs met flinke hagelbuien. Reaal heeft voor consumenten tips op een rij gezet om overlast van regenbuien te voorkomen.
Lees verder
In 2017 had 3,4% werknemers arbeidsongeval
In 2017 had 3,4 procent van de werknemers een arbeidsongeval. De helft daarvan was de volgende dag weer aan het werk, maar 1,2 procent van alle werknemers verzuimde vier of meer dagen als gevolg van een arbeidsongeval. Dit meldt het CBS op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden.
Lees verder
ABC NaZomerborrel
De Amsterdamsche Beurs Club (ABC) houdt haar jaarlijkse NaZomerborrel op maandag 3 september. De afgelopen jaren werd deze door gemiddeld 400 personen bezocht. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een nieuwe locatie: Grand Café De Bosbaan, Bosbaan 4 te Amsterdam.
Lees verder
Flesje water in de auto: brandgevaar
De brandweer uit het Amerikaanse Oklahoma waarschuwt voor het achterlaten van flesjes water in de auto. Een flesje water kan namelijk werken als lens, zodat door de op de gevulde fles schijnende zon de bekleding van een auto vlam kan vatten.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716