Nieuwsbrief week 20
Bureau DFO: 'Normaal blijven doen over AVG'
Vorige week heeft Bureau DFO de Privacy Portal site gelanceerd. In één week tijd zijn er meer dan 1.200 onderdelen gedownload van de site die door Bureau DFO met het oog op de komende Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is ontwikkeld.
Lees verder
Centraal Beheer biedt telefoonreparatie
Centraal Beheer introduceert een dienst voor telefoonreparatie. Deze dienst is ook voor degenen die geen polis bij de verzekeraar uit Apeldoorn hebben lopen. 88% van de smartphonebezitters heeft geen aparte verzekering voor schade aan de smartphone. 53% laat een schade repareren.
Lees verder
Specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige
De opleiding is gericht op de (kandidaat-)expert, zoals: verzekeringsdeskundigen, schade-experts. De deskundige moet na voltooiing van de opleiding in staat zijn bij het optreden in rechte binnen juridische kaders te kunnen denken en vanuit die invalshoek zijn deskundigenbericht te kunnen opstellen.
Lees verder
Schreuder koopt assuradeurenbedrijf SII
Schouten Insurance International BV verkoopt zijn assuradeurenbedrijf en een deel van de portefeuille aan Schreuder Verzekert.
Lees verder
Moet ik belasting betalen over mijn schadevergoeding?
Moet ik belasting betalen over mijn vergoeding voor letselschade? Meestal is zo’n uitkering onbelast, maar let goed op! Drost Letselschade Hengelo legt uit hoe het zit.
Lees verder
Toename ladingdiefstallen in Engeland
In een 'TVM alert' wordt door de transportverzekeraar gewaarschuwd voor de toename van ladingdiefstallen in Engeland. Vooral op onbewaakte parkings en bij voertuigen die buiten de poort van losadressen de nacht doorbrengen, is het regelmatig raak, aldus de verzekeraar.
Lees verder
Schade doet het beter bij Allianz Benelux
Allianz Benelux heeft in het eerste kwartaal van 2018 een omzet behaald van ruim 1,1 miljard euro. Het premie-inkomen van de schade-activiteiten in de Benelux steeg licht met 1% tot 482 miljoen euro (2017: 477 miljoen euro). De combined ratio verbeterde tot onder de 100%.
Lees verder
CED presenteert mobiliteitstrends
CED houdt op 19 juni aanstaande bij Mercedes-Benz Utrecht van 15.00 tot 18.30 uur de bijeenkomst 'Inspired in mobility'. De belangrijkste uitkomsten worden gepresenteerd uit het Trendrapport ‘Moving forward in mobility’.
Lees verder
Tweedaags Nationaal Congres Brandpreventie
Brandpreventie Academy houdt op dinsdag 12 en woensdag 13 juni de achtste editie van het Nationaal Congres Brandpreventie. ​De eerste dag is het thema bouwkundige brandpreventie en de tweede dag staat in het teken van brandbeveiligingsinstallaties.
Lees verder
Summer BBQ van Duurzaam Repareren
De jaarlijkse netwerkbijeenkomst 'Summer BBQ' van Duurzaam Repareren vindt op donderdag 28 juni 2018 plaats in Beachclub Habana Beach in Kijkduin (Den Haag). Net als in voorgaande jaren staat de bekendmaking en uitreiking van de Dave Bebelaar Duurzaamheidsaward op het programma.
Lees verder
Kennedy van der Laan Firm of the Year
Kennedy van der Laan is het enige Nederlandse kantoor dat Firm of the Year is geworden, een prijs die wordt uitgereikt door Who’s Who Legal. De meeste awards gingen dit jaar naar de grote internationale kantoren.
Lees verder
Belgische Axalta-medewerkers fietsten voor goede doel
Medewerkers van Axalta Coating Systems, leverancier van vloeibare en poedercoatings, hebben voor het achtste opeenvolgende jaar duizend kilometer gefietst om geld in te zamelen voor een vooraanstaand goed doel uit België: Kom op Tegen Kanker (KOTK).
Lees verder
Hottenhuis geen commissaris van ASR
Stephanie Hottenhuis (53) trekt zich terug als kandidaat-lid voor de Raad van Commissarissen van ASR Nederland N.V. Zij heeft hiertoe besloten omdat zij op korte termijn elders een bestuursfunctie wil aanvaarden en de betrokken partijen een mogelijk risico van tegenstrijdige belangen willen voorkomen.
Lees verder
Hoe voeg je waarde toe aan autowrakken?
Verzekeraars Centraal Beheer, NN Group en VIVAT bundelen hun krachten voor BlueCity Circular Challenge, dat zich richt op het op een innovatieve manier versnellen van de realisatie van de circulaire economie. Tijdens een 'challenge' gaat een team, bestaande uit studenten en young professionals, de strijd aan met andere teams. Het verzekeraarsteam zal zich richten op total loss-verklaarde auto’s.
Lees verder
Verschuiving van 'uitkeren in geld' naar 'herstel in natura'
Consumenten kiezen er volgens MainPlus steeds vaker voor om schade aan de woning te laten herstellen door de verzekeraar, in plaats van het schadebedrag te laten storten op de bankrekening. Tijdens de crisis kozen consumenten juist liever voor geld dan voor ‘herstel in natura’.
Lees verder
SCHADE magazine en toepassing AVG
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze privacywet gaat onder andere over het bewaren en beschermen van persoonsgegevens.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716