Nieuwsbrief week 18
Op de achterbank van auto grootste risico letselschade
Uit Duits onderzoek is gebleken dat passagiers van een auto achterin het meeste kans hebben om letselschade op te lopen.
Lees verder
Koers groep, betrouwbaar partner in schadeherstel
Efficiënte schade-afhandeling is belangrijk voor iedereen. Want zowel de schadelijdende partij als de verzekeraar hebben baat bij een snelle, correcte afhandeling van brand-, storm-, of waterschade. In dat licht is het goed om te weten dat er gespecialiseerde partijen zijn zoals Koers
Lees verder
In 2017 ruim 42 duizend fietsers met ernstig letsel op Spoedeisende hulp
In 2017 hebben er in totaal 119.600 bezoeken aan de 'Spoedeisende Hulp' (SEH) plaatsgevonden als gevolg van een verkeersongeval. In 50 procent van de gevallen was er sprake van ernstig letsel (60.200). In zeven op de tien gevallen betrof het een fietser (42.400).
Lees verder
OOMdat je evenement je bron van inkomsten is
De bloembollen zijn alweer bijna getransformeerd tot prachtige bloemen en dat betekent dat de lente is begonnen. Ongetwijfeld heb je als ondernemer veel evenementen gepland met je feesttent of mobiele verkoopwagen. Of je nu de heerlijkste gerechten klaarmaakt voor bezoekers of op een andere manier de feestvreugde verhoogt op een festival of evenement soms kan er sprake zijn van een verhoogd risico op brand, vandalisme maar ook inbraak. Voor o.a. deze risico’s biedt OOM Verzekeringen de OOM Combinatiepolis. Meer weten?!
Lees verder
Heilige koeien en plofkippen
Autoverzekeraars zijn in het rood gedoken, mede door de oplopende letselschadelast. In het laatste jaarverslag van het Verbond van Verzekeraars lezen we dat het resultaat van autoverzekeraars 10% onder nul ligt. “Los van meer aanrijdingen en duurdere reparaties, maken verzekeraars zich ernstig zorgen over de oplopende letselschadekosten als gevolg van overheidsbeleid en fors stijgende kosten van externe belangenbehartigers”, schrijft het Verbond.
Lees verder
Pricewise lanceert online oldtimergids
Vergelijkingssite Pricewise heeft een webpagina opgenomen met allerlei informatie over oldtimers. "Deze Oldtimerguide leek te ontbreken in de online-oldtimerwereld", aldus het bedrijf.
Lees verder
Huidige aanpak veiligheid Schiphol moet worden doorbroken
Op Schiphol is een patroon zichtbaar dat de betrokken partijen eerst nieuwe veiligheidsrisico’s accepteren en vervolgens maatregelen nemen om de negatieve gevolgen voor de veiligheid te beperken, zo concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Die aanpak moet doorbroken worden, vindt de Raad.
Lees verder
Voorbereiding FOCWA-leden op AVG
Gisteren vond de laatste van drie informatieavonden plaats over de nieuwe privacywetgeving voor de leden van FOCWA Schadeherstel, FOCWA Specialisten en CarrosserieNL.
Lees verder
Meer Europees infrageld voor fietsers en voetgangers
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wil dat er meer Europees infrageld ingezet wordt voor de bescherming van de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: fietsers en voetgangers. De minister heeft dat gisteren in Ljubljana (Slovenië) ingebracht tijdens de vergadering van Europese ministers over de investeringen in het trans-Europese transportnetwerk (TEN-T).
Lees verder
SCHADE MAGAZINE 2018 NUMMER 2 IS UIT
Vandaag hebben de abonnees het tweede nummer van de jaargang 2018 van SCHADE magazine ontvangen. In dit nummer speciale aandacht voor personenschade. Daarnaast een aantal interessante artikelen in de andere rubrieken, zoals een interview met Hans de Hoog van het 100-jarige Lengkeek en een interview met Maikel de Munnik, gespecialiseerd in taxaties van oldtimers.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716