Nieuwsoverzicht week 17
Schades tijdens Koningsdag, jaarwisseling, carnaval, ramadan, vakanties, etc.
Na Koningsdag druppelen bij verzekeraars de nodige diefstalclaims binnen (22 procent meer dan op een normale dag), maar ligt het aantal schadeclaims na aanrijdingen lager (-37 procent). Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek analyseerde patronen met betrekking tot bepaalde periodes (vakanties, ramadan, carnaval) en feestdagen (Kerst, jaarwisseling, Koningsdag, Sinterklaas, bevrijdingsdag).
Lees verder
Informatie over ongevallen op Verkeersveiligheidsvergelijker.nl
Hoeveel ongevallen gebeuren er in bepaalde gemeente? Vanaf vandaag is dit op te zoeken op de website www.verkeersveiligheidsvergelijker.nl. De tool die op deze site te vinden is laat voor alle Nederlandse gemeenten cijfers zien over het aantal verkeersdoden, maar ook over (fiets)infrastructuur, gemeentelijk budget en meldingen van burgers over verkeersonveilige situaties.
Lees verder
Paul Schenk nieuwe CEO bij DEKRA
Paul Schenk (52) is bij DEKRA Claims & Expertise benoemd tot Chief Executive Officer. Samen met Ronald Pols (Chief Operations Officer) zal hij de tweekoppige directie vormen.
Lees verder
Oranje auto's: meeste ongevallen, maar minder diefstalgevoelig
In Nederland reden er in 2017 8,3 miljoen personenauto’s rond. Hiervan zijn er 45.000 oranje. Dat is ongeveer 0,5%. De Nederlandse autorijder houdt van de minder opvallende kleuren. Verzekeraar de Vereende gaat daags voor Koningsdag in een nieuwsbrief in op de kleur oranje.
Lees verder
Verslag Nostimos-letselseminar voor tussenpersonen
Nostimos Letselschadedeskundigen heeft 18 april jl. in het kasteel Limbricht (gemeente Sittard-Geleen) een seminar gehouden voor assurantietussenpersonen.
Lees verder
Rob van Os in RvC van Nh1816
Rob van Os is onlangs benoemd in de Raad van Commissarissen van Nh1816 Verzekeringen. Van Os is algemeen directeur en DGA van Schouten Zekerheid.
Lees verder
NVIA is tegen halveren loondoorbetalingsverplichting
De paragraaf Ziekteverzuim & Arbeidsongeschiktheid in het Regeerakkoord behoeft aanpassing. Die mening heeft de Nederlandse Vereniging van Inkomen Adviseurs zojuist via een persbericht geventileerd.
Lees verder
Jan Peter Bouter weg bij RISK Verzekeringen
Per 1 februari was Jan Peter gestart als commercieel directeur bij RISK Verzekeringen, op 20 april is hij opgestapt omdat er naar zijn zeggen geen ruimte werd geboden om verbeteringen ten aanzien van de bedrijfsvoering door te voeren.
Lees verder
Veel advocaten gedaagd vanwege beroepsaansprakelijkheid
AansprakelijkheidsverzekeringZZP.nl heeft onderzoek gedaan naar het beroep dat het vaakst voor de rechtbank gedaagd wordt in verband met een beroepsaansprakelijkheidstelling. Degene die het frequentst voor de rechter dient te verschijnen in verband met beroepsaansprakelijkheid is de advocaat, gevolgd door de notaris en de accountant, zo concludeert genoemde website.
Lees verder
Ruitschade al 10 jaar meest voorkomende schade bij Allsecur
Autoverzekeraar Allsecur bestaat tien jaar en heeft de meest voorkomende geclaimde schades van het afgelopen decennium op een rijtje gezet. Ruitschade staat bovenaan in de top vijf.
Lees verder
Beursnotering aandeel Euler Hermes stopt
Allianz geeft aan succes te hebben in het verwerven van de aandelen van de resterende minderheidsaandeelhouders in de overgenomen kredietverzekeraar Euler Hermes.
Lees verder
Delft stad met grootste risico op diefstal fiets
In het eerste halfjaar van 2017 waren er ruim 40.000 aangiftes van fietsendiefstal. Daarvan komt 10% op het conto van Amsterdam en 8% van Rotterdam. Aan het aantal inwoners gerelateerd werden de meeste fietsendiefstallen bij de politie aangegeven (821 aangiftes) in Delft, namelijk 81 per 10.000 inwoners.
Lees verder
Bureau DFO onderzoekt softwarepakketten intermediair
Financieel adviseurs vinden het belangrijk dat de output van de automatiseringstools waarvan men gebruikmaakt, ook toonbaar is voor consumenten. Dit is één van de conclusies uit het jaarlijkse automatiseringsonderzoek zoals dat recent door Bureau DFO is uitgevoerd.
Lees verder
Henk Raué nieuwe RvC-voorzitter De Goudse
Op 20 april is Henk Raué (67) benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van De Goudse. Hij is de opvolger van Maarten Dijkshoorn, die na acht jaar afscheid heeft genomen.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716