Nieuwsoverzicht week 16
Adfiz stelt 'Privacy Portaal' open voor de hele markt
Adfiz verstrekt ook niet-leden toegang tot haar online-platform met kennis over de nieuwe privacywetgeving. Niet-leden hebben toegang tot grote delen van de beschikbare kennisdossiers over de AVG.
Lees verder
Keurmerk Klantgericht Verzekeren reikt elftal bekers uit
Op woensdagmiddag 18 april ontvingen elf keurmerkhouders een beker tijdens de uitreikingsbijeenkomst van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. "Deze elf keurmerkhouders hebben de afgelopen drie jaar niet alleen bewezen dat zij aan alle normen van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren voldoen, maar ook dat zij dit beter doen dan de andere keurmerkhouders", aldus de Stichting toetsing verzekeraars (Stv).
Lees verder
Schadegarant verzekert zich van gebruik hagelschadescanner
CSI Hail Repair Solutions en CSI Technologies (Adomea) hebben een meerjarige overeenkomst getekend met Schadegarant. Dankzij de overeenkomst is Schadegarant de komende jaren verzekerd van de inzet van de geavanceerde MIKo-hagelschadescanner én Paintless Dent Repair technici na een omvangrijk hagelschade-evenement.
Lees verder
Inschrijving geopend voor FERMA-seminar in Antwerpen
Op 8 en 9 oktober vindt in Antwerpen het door FERMA georganiseerde European Risk Management Seminar 2018 plaats. Tijdens het seminar wordt onder meer verdieping geboden in twee onderwerpen die bedrijven tegenwoordig zeer bezighoudt, te weten het cyberrisico en de verantwoordelijkheid die bedrijven hebben op het gebied van duurzaamheid.
Lees verder
Marktleider schade Achmea publiceert jaarverslag
Achmea heeft gisteren zowel het geïntegreerde Jaarverslag als het ‘Solvency and Financial Condition Report’ (SFCR) over 2017 gepubliceerd. Daaruit blijkt onder meer dat 61% van de distributie als rechtstreeks is aan te merken, 26% via het bankkanaal loopt en 13% via het intermediair. In schade (exclusief zorg) heeft Achmea een marktaandeel van 22% en is daarmee de grootste partij in ons land.
Lees verder
Bamboe, panda en Reaal op NVGA-beursvloer
Reaal maakt de laatste tijd niet alleen meer werk van de zakelijke schadetekening, maar ook van de aanwezigheid op de volmachtmarkt. De verzekeraar laat dat ook zien tijdens het NVGA Congres door een prominente aanwezigheid op de beursvloer. Zo kunnen aanwezigen aan een quiz meedoen, die de look and feel heeft van de campagne van Freek Vonk.
Lees verder
En de winnaar van de Innovatieprijs is: WA Connect van Openclaims
Zojuist heeft een robot bekendgemaakt dat de NVGA am: Innovatieprijs 2018 is gewonnen door WA connect van het bedrijf Openclaims Netherlands BV. De prijs werd gelukkig nog wel uitgereikt door mensen, jurylid en hoofdredacteur van am: Jannie Benedictus (geheel links) en namens de NVGA jurylid Jorg Roodbeen (derde van rechts).
Lees verder
Volmachten in de bloemen gezet
Op dit moment is de inloop voor het openbare gedeelte van het NVGA-congres in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. In de centrale ruimte is er volop gelegenheid te netwerken als ook informatie in te winnen bij de diverse stands van de businesspartners van de volmachtbedrijven. Direct bij de ingang staat ARAG, met een 'huiskamer idee stand'. De bloemen ontbreken niet.
Lees verder
Ron Gardenier (NVGA): Alles draait om data en het juist toepassen ervan
"Alles draait om data en het juist toepassen daarvan. En daarom is “data” de rode draad voor dit congres", zei NVGA-voorzitter Ron Gardenier op het NVGA-congres dat woensdagmiddag werd gehouden in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.
Lees verder
Particuliere polissen Nationale-Nederlanden via NNVS (Voogd & Voogd)
Met Nationale-Nederlanden samenwerkende tussenpersonen zullen particuliere verzekeringen moeten gaan sluiten via 'NN Verzekeren Services' (NNVS), welk bedrijf een onderdeel is van Voogd & Voogd. De bestaande particuliere portefeuille van Nationale-Nederlanden plus Delta Lloyd wordt overgevoerd naar NNVS.
Lees verder
Sedgwick integreert en neemt afscheid van naam Cunningham Lindsey
In december 2017 kondigde Sedgwick Claims Management Services aan wereldwijd de Cunningham Lindsey groep over te nemen. Vandaag melden partijen dat de overname door Sedgwick is afgerond. In Nederland heeft dit betrekking op Cunningham Lindsey en dochteronderneming inTrust. De naam Cunningham Lindsey zal op termijn verdwijnen.
Lees verder
Jaap Oudekerk wint Cyber Healthcheck
Jaap Oudekerk (Meeùs Assurantiën, links op de foto) heeft vandaag tijdens de AIG Cyber Academy een waardecheque uitgereikt gekregen voor het uitvoeren bij een bedrijf van een Cyber Healthcheck. Zico van Rooijen (rechts op de foto), senior underwriter Cyber / PI bij AIG reikte hem de prijs uit.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716