Nieuwsbrief week 16
Uitspraak Kifid: fraude inboedelpolis; alleen echte onderzoekskosten in rekening brengen
Interpolis wees een schadeclaim voor een beschadigde bank af. In 2 schademeldingen spraken verzekerden elkaar tegen. Kifid vindt de verdenking van fraude terecht, maar vindt dat een rekening aan de consument voor 532 euro aan fraudeonderzoek niet door de beugel kan. Dat zijn niet de daadwerkelijke kosten. In 2016 werd vanuit het Verbond van Verzekeraars een lik-op-stukbeleid gelanceerd waarbij aan fraudeurs een vast bedrag van 532 in rekening kan worden gebracht.
Lees verder
Rechtsbijstand versus bullebakken
ARAG is gisteren gestart met zijn nieuwe campagne. Hierin komt de nadruk te liggen op de geboden juridische oplossingen. Er wordt gestart op televisie, met een ‘manifest film’ van 40 seconden, waarna de boodschap ook via andere middelen en kanalen zal worden uitgerold. Gedurende heel 2018 is de campagne zichtbaar.
Lees verder
Kwartaalrapportage Luchtvaart van Onderzoeksraad
De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft de Kwartaalrapportage Luchtvaart oktober - december 2017 gepubliceerd. In dit kwartaal werden vijf onderzoeken gestart. Tweemaal was er sprake van een (mogelijke) drone. Daarnaast worden in deze rapportage de resultaten van twee onderzoeken gepubliceerd uit het derde kwartaal van 2017, waaronder een ongeval met een luchtballon waarbij vier inzittenden gewond raakten.
Lees verder
Vanderwal & Joosten viert 25 jarig bestaan: apenrots en apetrots
Zaterdagavond heeft expertisebureau Vanderwal & Joosten BV het 25 jarig bestaan met medewerkers en relaties gevierd in de aansprekende accommodatie ‘Lijm & Cultuur’ in Delft. In deze fraai gerestaureerde oude lijmfabriek werden de gasten rijkelijk onthaald op drank en spijs en gingen de voeten van de vloer op de muziek van een swingende funky coverband.
Lees verder
Bedrijfsbestelauto's: gemiddeld 8 jaar oud en rijden 19.000 km
Bedrijfsbestelauto’s waren begin 2017 gemiddeld 8 jaar oud, bijna 2 jaar ouder dan in 2010. Bestelauto’s op naam van particulieren waren gemiddeld twee keer zo oud. Met bedrijfsbestelauto’s werd in 2016 gemiddeld 19 duizend km gereden, met bestelauto's in particulier bezit gemiddeld 12 duizend km. Dit meldt het CBS.
Lees verder
AHG opnieuw geslaagd voor kwaliteitsaudits
Autoschade Herstel Groep is geaudit voor zowel de FOCWA Standaard als voor MVO en ISO. Er is gekozen voor integrale ketencertificering en AHG is, zo geeft de organisatie aan, "met vlag en wimpel geslaagd voor al deze vormen van kwaliteitscertificering".
Lees verder
Gerard ten Brincke nieuw bestuurslid Stv
Gerard ten Brincke (62) wordt per 18 april 2018 bestuurslid van de Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Ten Brincke was tot 1 april 2016 directievoorzitter van De Europeesche.
Lees verder
VIVAT-cao: 5% loonsverhoging, variabele beloning afgeschaft
Gisteren hebben de vakbonden ingestemd met het eindbod van VIVAT voor een nieuwe cao voor 2018 en 2019. Hiermee is de nieuwe cao per 1 januari 2018 voor het bedrijf een feit. Alle medewerkers krijgen per 1 juli 2018 een structurele loonsverhoging van 5 procent.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716