Nieuwsoverzicht week 15
Wim Heeres (Adfiz): Jullie zullen altijd het verschil blijven maken
Adfiz heeft gistermiddag voor het derde achtereenvolgende jaar haar Particulier Platform gehouden, een kennisbijeenkomst met als thema de particuliere klant en dit jaar getiteld 'Aandacht voor de klant'.
Lees verder
AssurMada 2018 gaat naar Lowestoft
De dit jaar te varen 21ste AssurMada gaat naar Lowestoft, aan de oostkust van Engeland, ongeveer op de hoogte van Amsterdam. De AssurMada 2018 zal starten met een borrel in het sfeervolle clubhuis van de Royal Norfolk & Suffolk Yachtclub op vrijdag 8 juni 17:00 BST (Britse zomertijd).
Lees verder
Aon: bedrijfsleven onder druk door politieke risico's
Het internationale bedrijfsleven staat onder druk door de toename van politieke risico’s en politiek geweld. Er is momenteel sprake van de grootste kans op een internationaal conflict sinds het einde van de zogenoemde 'Koude Oorlog'. Het aantal terroristische aanslagen in westerse landen is verdubbeld bij een gelijk aantal slachtoffers. De dreiging van IS neemt iets af. Het politieke risico is toegenomen in 11 landen.
Lees verder
AFM ziet stroomversnelling in digitalisering en internationalisering
De AFM heeft het jaarverslag over 2017 uitgebracht, een jaar waarin, zo schrijft de toezichthouder, de digitalisering en internationalisering van de financiële markten in een stroomversnelling raakten. "Naast de aanpak van bestaande problemen in de markt, lag de focus van de AFM daarom ook op nieuwe risico’s voor consumenten en het voorkomen van problemen."
Lees verder
Wetsvoorstel 'vergoeding affectieschade' komt door Eerste Kamer
De Eerste Kamer heeft vandaag een wetsvoorstel van minister Dekker (voor Rechtsbescherming) aangenomen dat de vergoeding van affectieschade regelt. In een eerdere poging kwam het wetsvoorstel niet door de Senaat.
Lees verder
Ruim 90 duizend Wft-examens in een jaar
In een jaar tijd is 44.400 keer een examen afgelegd voor een initiële Wft-basisopleiding. 47.560 keer werd een examen afgelegd voor een Wft-PE-examen. Dit blijkt uit de statistieken die de CDFD heeft vrijgegeven.
Lees verder
Met de tram langs Station Kapsalon, over De Zwaan en naar De Kuip
TOP Expertise BV uit Rotterdam (Hoogvliet) heeft zijn relaties vanmiddag onthaald op een tour van ongeveer anderhalf uur met een oude tram door het centrum van Rotterdam. De tramtour kreeg een ludiek karakter doordat Herco Kruik door het expertisebureau was uitgenodigd om de rit van ongezouten Rotterdams commentaar te voorzien.
Lees verder
AXA ART is verhuisd naar Rotterdam
De vestiging van de gespecialiseerde kunstverzekeraar AXA ART in ons land is verhuisd van Breda naar Rotterdam. Daar is het kantoor gevestigd in gebouw Delftse Poort, waarvan de ingang gelegen is tegenover het Centraal Station te Rotterdam.
Lees verder
Uitbreiding bij Cunningham Lindsey afdeling Personen
De afdeling Personen bij Cunningham Lindsey is flink uitgebreid na de indiensttreding de afgelopen maanden van Jochem van Rossum, Manon Lubach, Frank van Helden, Ellen de Rooij (foto), Kristijan Jacimovic, Moniek Bosman en Harma de Ruiter. De afdeling bestaat nu uit 32 personen (28 personenschade-experts, 3 rekenkundige experts en 1 stagiair).
Lees verder
Uitwonende studenten kunnen zich online bijna niet correct verzekeren
Bijna 60% van de verzekeraars rekent een tarief voor een volledige woning bij verzekering van de inboedel voor een studentenkamer, waardoor studenten oververzekerd zijn. Sommige verzekeraars, zoals ING en ABN AMRO, bieden speciale studentenverzekeringen voor de inboedel,
Lees verder
ONVZ helpt verzekerden gezonder te leven met FoodFirst Network
Zorgverzekeraar ONVZ en FoodFirst Network gaan mensen helpen gezonder te leven door gezonder te eten. De partijen zijn hiervoor een samenwerking aangegaan. FoodFirst Network is een online platform over gezonder leven. Een van de gezichten is meesterkok Rudolph van Veen. ONVZ is de eerste zorgverzekeraar die verzekerden samen met FoodFirst Network gaat helpen gezondere keuzes te maken op het gebied van voeding en beweging.
Lees verder
Zesde editie Assurantie Hockey Toernooi
Na een succesvol lustrum van het Assurantie Hockey Toernooi (AHT) afgelopen jaar, wordt dit jaar de zesde editie van dit 'AHT nieuwe stijl' gehouden op vrijdag 15 juni op de velden van Leonidas Rotterdam.
Lees verder
RMT Autoschade sluit aan bij AHG
Per 1 april 2018 is RMT Autoschade aangesloten bij Autoschade Herstel Groep. "Hiermee vult AHG haar netwerk aan met een jong, enthousiast bedrijf dat de laatste jaren een behoorlijke groei heeft doorgemaakt", aldus AHG.
Lees verder
Rudi Van Delm naar NN voor acceptatie schade
De Belg Rudi Van Delm (53) is benoemd als eindverantwoordelijke voor pricing & underwriting bij Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen. Rudi Van Delm, afkomstig van Direct Line Group in Londen, start op 1 juli.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716