Nieuwsbrief week 14
Eerste uitspraak Ombudsman Schadeverzekeringen versus Nh1816
De Ombudsman Schadeverzekeringen heeft vandaag, voor de eerste maal in zijn bestaan, uitspraak gedaan in een conflict tussen een autoverzekerde met haar verzekeraar Nh1816. Er werd reeds eerder een uitspraak gedaan in dit geschil door het Kifid (klacht ontvangen op 4 mei 2016, uitspraak gedaan op 10 november 2017, dossiernummer 16.02295).
Lees verder
Roken is belangrijkste oorzaak fatale branden
In 2017 eisten 27 woningbranden 28 dodelijke slachtoffers. Een daling ten opzichte van 2016 toen 32 fatale woningbranden plaatsvonden met 37 slachtoffers. Roken is de belangrijkste brandoorzaak. Twee derde van de slachtoffers is 61 jaar of ouder, en een derde hiervan is zelfs ouder dan 80 jaar.
Lees verder
Nico Dekker verlaat Aon/UMG
Per 1 april 2018 heeft Nico Dekker de UMG-organisatie verlaten. Hij was algemeen directeur bij Meeùs. Sinds zijn komst in 2016 vanuit Aegon was Nico Dekker met name verantwoordelijk voor het zakelijk adviesbedrijf van Meeùs inclusief de unit Pensioen, Inkomen en Zorg.
Lees verder
Viertal infobijeenkomsten LRGD
In de komende maanden houdt LRGD (Stichting Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen) vier verschillende korte informatiebijeenkomsten om bezoekers kennis te laten maken met het doel en het nut van het LRGD, de wijze waarop deskundigen te werk gaan en wat zij als partijdeskundige kunnen betekenen.
Lees verder
50% particuliere verzekeringen in website Mijnverzekeringenopeenrij.nl
Sinds vandaag kunnen consumenten op de website Mijnverzekeringenopeenrij.nl een overzicht maken van hun verzekeringen. De website is een gezamenlijk initiatief van verzekeraars om consumenten meer inzicht in hun verzekeringen te geven.
Lees verder
Uitbreiding team Financial Lines bij Chubb
Chubb heeft zijn Financial Lines team in de Benelux uitgebreid met Joost Lute (38) en Jan Pieter Drijfhout (38). Beiden zijn per 1 april jongstleden gestart in de functie van Senior Underwriter Financial Lines.
Lees verder
Zeven praktijktips om tijdig IFRS 17-compliant te worden
Voor verzekeraars gaat de financiële verslaggeving grondig wijzigen. Over minder dan drie jaar treedt een nieuwe beleidslijn in werking, de zogeheten IFRS 17. Redmore Group heeft een aantal tips voor het nieuwe systeem van verslaggeving op een rij gezet.
Lees verder
Nieuwe countrymanager Nederland bij AutoScout24
AutoScout24 heeft Rachel Gómez Y Maseland (44) aangesteld als Country Manager van AutoScout24 in Nederland. Vanaf 7 mei is zij verantwoordelijk voor dit online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland.
Lees verder
Raad onderzoekt ernstig incident op Schiphol
Afgelopen donderdag heeft een voorval plaatsgevonden op Schiphol, waarnaar de Onderzoeksraad voor Veiligheid een onderzoek instelt. Het betreft afstandsverlies tussen twee vliegtuigen.
Lees verder
Het schadelijke effect van paasvuren
In dit paasweekeinde waren de schadelijke gevolgen voor de luchtkwaliteit van de paasvuren duidelijk merkbaar. Zelfs waren vuren van over de grens in Duitsland tot in het zuid-westen van ons land merkbaar.
Lees verder
Hybride Toyota RAV 4 erg gewild bij autodieven
In de eerste drie maanden van dit jaar zijn fors meer jonge hybride auto’s gestolen. Vorig jaar waren dat er in het eerste kwartaal 31, dit jaar zijn er al tachtig gestolen. Met name werden er veel Toyota's gestolen: 55.
Lees verder
BOUWKUNDIG, CIVIELTECHNISCH EN/OF WERKTUIGBOUWKUNDIG SCHADE-EXPERT AVB/CAR
TOP Expertise BV is een onafhankelijk expertisebureau gespecialiseerd in het regelen van technische schades en het uitvoeren van inspecties. Wij zijn een jonge en dynamische expertise-organisatie, gevestigd in Hoogvliet. Onze experts zijn gespecialiseerd in de behandeling van complexe schadegevallen in de bouw, civiele techniek en installatietechniek. Ook behandelen wij uiteenlopende en algemene schades in de aansprakelijkheidssfeer.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716