Nieuwsoverzicht week 13
Eurocross coördineert per 1 april calamiteitenhulpverlening
Op 1 april neemt alarmcentrale Eurocross Assistance het stokje van Allianz Global Assistance over als 'coördinerend alarmcentrale'. Dit betekent dat Eurocross tot april 2019 het eerste aanspreekpunt is bij ongevallen of rampen in het buitenland waarbij acht of meer Nederlanders getroffen zijn.
Lees verder
Levensgroot risico op chaotische Brexit
‘Het risico op een chaotische Brexit in 2021 of zelfs nog volgend jaar blijft levensgroot en we moeten oppassen dat ondernemers zich niet in slaap laten sussen.’ Dat zei Hans de Boer vandaag - exact één jaar voor de Brexit een feit wordt - op een door NBCC, VNO-NCW, MKB-Nederland en Buitenlandse Zaken georganiseerde bijeenkomst met meer dan 500 ondernemers .
Lees verder
FERMA European Risk Management Seminar in Antwerpen
Op 8 en 9 oktober vindt in Antwerpen het door FERMA georganiseerde European Risk Management Seminar 2018 plaats. Tijdens het seminar wordt onder meer verdieping geboden in twee onderwerpen die bedrijven tegenwoordig zeer bezighoudt, te weten het cyberrisico en de verantwoordelijkheid die bedrijven hebben op het gebied van duurzaamheid.
Lees verder
Leverancier van onderdelen voor mobiliteit van de toekomst
Nedschroef, een leverancier van bevestigingsmaterialen voor de automotive-industrie in Europa, heeft in het bijzijn van honderdvijftig plaatselijke hoogwaardigheidsbekleders en vertegenwoordigers van de wereldwijde automotive-industrie zijn onlangs uitgebreide hoofdkantoor in Helmond geopend.
Lees verder
InShared wint vakprijs en publieksprijs Shopping Awards
InShared, dat dit jaar voor de tweede keer op rij genomineerd was voor de Shopping Awards voor beste online dienstverlener, heeft vandaag in de categorie 'Financiële dienstverlening' zowel de vakprijs als publieksprijs gewonnen.
Lees verder
Casussen 'schimmel in woning'; huurder versus verhuurder
Samen met de SP in Amsterdam is Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht begonnen met een campagne om huurders van schimmelhuizen adequater bij te kunnen staan. De SP verwijst de meest urgente gevallen die zich tot de partij wenden door naar het letselschadekantoor.
Lees verder
Checklistbrand.nl om bedrijfsbranden terug te dringen
Verzekeraars en brandweer slaan met een gezamenlijke visie de handen ineen om ondernemers te wijzen op het belang van brandveilig ondernemen en bedrijfscontinuïteit. Via de website Checklistbrand.nl kunnen ondernemers informatie over brandoorzaken vinden en een risicoscan uitvoeren. Er zijn checklisten 'Stalbranden', 'Brandgevaarlijke werkzaamheden' en 'Brandstichting'.
Lees verder
Aanpak voor veiliger werken bij defensie
Minister Ank Bijleveld-Schouten (foto) en staatssecretaris Barbara Visser van Defensie hebben het plan van aanpak ‘Een veilige defensieorganisatie’ aan de Tweede Kamer aangeboden. Naast dit plan van aanpak wordt in een aparte reactie ingegaan op de aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over noodlottige ongevallen in Mali en Ossendrecht.
Lees verder
Voer handel, geen oorlog
Atradius Economisch Onderzoek heeft onder de titel 'Voer handel, geen oorlog' onderzoek gepubliceerd naar vrijhandelsverdragen die de EU sluit met andere landen en unies van landen. Toenemende onzekerheid over handelsbeleid van de VS beweegt de EU vaart te zetten achter onderhandelingen over vrijhandelsovereenkomsten (VHOs).
Lees verder
Nostimos houdt kennissessie voor assurantietussenpersonen
Nostimos Letselschade Deskundigen houdt op woensdag 18 april aanstaande voor assurantietussenpersonen een kennissessie over letselschade. Deze bijeenkomst vindt plaats in kasteel Limbricht te Limbricht (Sittard/Geleen) en is vrij van kosten door assurantietussenpersonen bij te wonen.
Lees verder
AIG organiseert Cyber Academy
Verzekeraar AIG houdt op dinsdagochtend 17 april aanstaande voor relaties de AIG Cyber Academy. Deze bijeenkomst vindt plaats in het grootste veiligheidscluster van Europa: The Hague Security Delta.
Lees verder
TU Delft onderzoekt samenwerking markt en waterschappen
De leerstoel Publiek Opdrachtgeverschap van de faculteit Bouwkunde TU Delft gaat op verzoek van de waterschappen onderzoek doen naar de samenwerking tussen waterschappen en het bedrijfsleven bij de realisatie van infrastructurele projecten van de waterschappen.
Lees verder
Onderzoeksraad zoekt opvolger Erwin Muller
Bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid vertrekt vice-voorzitter professor mr. dr. E.R. (Erwin) Muller per 1 september 2018. Hij wordt per die datum decaan van de Faculteit Governance and Global Affairs (FGGA) van de Universiteit Leiden in Den Haag.
Lees verder
TECHNISCH SPECIALIST (M/V) VESTIGINGEN AMERSFOORT EN EINDHOVEN
Een dynamische en verantwoordelijke baan waarin je je bezighoudt met reconditioneren en/of repareren van (computer)apparatuur, consumentenelektronica en machines in onze werkplaats of bij de klant. Je houdt je tevens bezig met storingen opsporen, meten, repareren en testen van apparatuur.
Lees verder
Copyright 2019 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716