Nieuwsbrief week 13
Rechtbank: wél dekking voor hagelschade tijdens supercel
Een agrarisch bedrijf lijdt schade tijdens de supercel-storm van 23 juni 2016. Het bedrijf heeft een brandpolis bij Aegon. Dat draagt de portefeuille op 1 juli over aan Allianz. Op de polis is stormschade via een clausule gedekt. Deze hagelschade is echter geen stormschade, stelt verzekeraar op basis van het expertiserapport. De schadelijder krijgt gelijk van de rechtbank dat zijn schade wél als stormschade gezien kan worden. Ook is de hoogte van de schade in het geding.
Lees verder
Risicoscan van regenwateroverlast
Achmea, ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en adviesbureau Nelen & Schuurmans hebben vandaag BlueLabel gelanceerd. Dit is naar hun zeggen de eerste waterkwetsbaarheidsscan ter wereld die op de vierkante meter inzicht geeft in regenwateroverlast.
Lees verder
Drukte in verband met vrieskou en ‘Beast from the East’ bij Polygon
De vrieskou van de afgelopen weken houdt de gemoederen bij reconditioneerder Polygon nog steeds bezig. Waar de kou voor veel ijspret zorgde ontstond er ook overlast. De lage temperaturen leidden tot een groot aantal bevroren leidingen, toen de dooi inzette veroorzaakte dit veel lekkages en waterschades.
Lees verder
Strategische samenwerking tussen Troostwijk en Wingman
Troostwijk Groep en Wingman Business Valuation gaan een strategische samenwerking aan. Partijen leveren diensten op het gebied van expertises, taxaties en waarderingen, die regelmatig in elkaars verlengde liggen. "De samenwerking biedt dan ook de unieke mogelijkheid om complete service te bieden in bepaalde waarderingstrajecten en optimaal gebruik te maken van elkaars kennis en competenties", aldus de samenwerkingspartners.
Lees verder
Keten Schadenet is 'Erkend Duurzaam' gecertificeerd
De autoschadeherstelketen Schadenet is succesvol ‘Erkend Duurzaam’ gecertificeerd. Alle 126 vestigingen van Schadenet hebben het programma met succes doorlopen.
Lees verder
am:innosurance in High Tech Campus
Op dinsdag 12 juni 2018 houdt vakblad am: het congres 'am:innosurance' in de High Tech Campus in Eindhoven. De subtitel van het congres is 'inspiratie, educatie en innovatie'/ 'Smart Industry, Innovatievraagstukken in de financiële dienstverlening'.
Lees verder
AFM zoekt twee nieuwe bestuurders
Merel van Vroonhoven (foto) is voor een periode van 4 jaar herbenoemd als voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De herbenoeming gaat in op 1 april 2018. Zij zal voorzitter zijn van een bestuur dat uitgebreid wordt van drie naar vier leden. Gezien een bestaande vacature zoekt de AFM nu 2 nieuwe bestuurders.
Lees verder
Lezing over classificatie van fouten in elektrische installatie
Elektroraad heeft een hulpmiddel bedacht om inspectiebedrijven te helpen om eenduidiger een risicoklasse te verbinden aan een gebrek, Elektroraad-classificatie (ERC). Het is een gratis website met foto’s. Op dinsdag 3 april geeft Elektroraad voor de derde keer een gratis lezing over dit hulpmiddel.
Lees verder
Adfiz expertsessies tijdens Particulier Platform
Groeien bij bestaande klanten. Bij Adfiz-leden is dat, naast efficiencyverbetering, de topprioriteit voor 2018, zo bleek uit de Adfiz Nieuwjaarspeiling. Om die reden wordt dat onderwerp centraal gesteld tijdens het derde Adfiz Particulier Platform op woensdag 11 april.
Lees verder
Beperking bewaarplicht telecommunicatiegegevens
Een uitspraak van het Europese Hof van Justitie vormt voor minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid aanleiding tot beperking van de bewaarplicht voor telecommunicatiegegevens. Een afgewogen bewaarplicht voor zogenoemde gebruikersgegevens van een telefoonnummer of IP-adres is volgens de minister van essentieel belang voor de opsporing en vervolging van ernstige strafbare feiten.
Lees verder
SCHADE-EXPERT AUTOMOTIVE REGIO RANDSTAD/MIDDEN VAN HET LAND
Nederlof & Partner bv is een landelijk opererend expertisebureau. In opdracht van verzekeraars stellen wij brand/varia en automotive-schades vast. Regelmatig zoeken wij wegens uitbreiding nieuwe schade-experts. Nederlof heeft landelijke dekking en heeft in elke regio in Nederland en grensgebied België/Duitsland experts in dienst. Ons hoofkantoor is gevestigd in Steenbergen (West-Brabant).
Lees verder
Copyright 2019 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716