Nieuwsbrief week 11
Uitzendkracht vordert loondoorbetaling en eist schadevergoeding voor bedrijfsongeval
Een uitzendkracht heeft een contract voor een duur van bijna zes maanden. Na een ziekmelding tijdens de eerste drie maanden van het contract krijgt hij te horen dat zijn inzet door inlener niet meer gewenst is. Als ex-werknemer eist hij per brief na afloop van het contract alsnog doorbetaling. Ook stelt hij het uitzendbureau aansprakelijk voor zijn letselschade door een bedrijfsongeval (uitglijden), een ongeval waarvan het uitzendbureau zegt er niet mee bekend te zijn. De rechtbank wijst de vorderingen af. De ex-werknemer gaat in beroep.
Lees verder
Opzettelijke verwondingen voor fake-ongevallen
Autoriteiten in de staat South Carolina in de VS wijzen erop dat een groeiend aantal in scene gezette auto-ongevallen een aanzwellend probleem begint te worden binnen deze staat. Zo maakten alleen al 'fake' auto-ongevallen in de Pee Dee regio onderdeel uit van oplichting met medische nota's ten bedrage van ongeveer 300.000 dollar.
Lees verder
Dekker geeft antwoorden inzake wetsvoorstel affectieschade
Voor het wetsvoorstel affectieschade is de nadere memorie van antwoord namens de regering door minister Sander Dekker op 9 maart jl. beschikbaar gekomen en aan de leden van de Eerste Kamer gestuurd. Op dinsdag 13 maart wordt in de commissie Justitie en Veiligheid (J&V) de nadere procedure besproken.
Lees verder
Autobanden: intelligent door sensoren, duurzaam door mos-vulling
Bandenfabrikant Goodyear heeft op de internationale Autoshow in Genève zijn prototype van de 'intelligente band' gedemonstreerd. Ook was er met de band Oxygene een innovatie van dit merk te zien gericht op duurzaamheid.
Lees verder
Hoe gaan rechtsbijstandverzekeraars ook jongeren bereiken?
Rechtsbijstandverzekeraars hebben afgelopen week een bijeenkomst gehouden in Bunnik over hun toekomst. In deze door het Verbond van Verzekeraars georganiseerde middag kreeg de 'toegang tot het recht' de nodige aandacht. Ook werd onder meer stilgestaan bij de hoge gemiddelde leeftijd van de verzekeringnemers.
Lees verder
Kansen en bedreigingen Blockchain
Er wordt veel gezegd over Blockchain. De wereld gaat veranderen en de verzekeringsmarkt zal nooit meer hetzelfde zijn. Maar wat gebeurt er op dit moment nu echt concreet? En waar gaan we naartoe? We weten dat Blockchain meer is dan bitcoins maar wat is de rol van Big Data en Internet of Things? Tijdens een interactieve sessie georganiseerd door LeadInSurance wordt het gesprek aangegaan over deze vragen en worden ook de kansen en bedreigingen van Blockchain besproken.
Lees verder
Verzekeringsbedrijf-cao is nu definitief
De ledenraadpleging over het cao onderhandelingsresultaat is afgerond. Zowel het Verbond van Verzekeraars als FNV Finance, De Unie en CNV Vakmensen zijn akkoord met het bereikte resultaat. Hiermee zijn de cao Verzekeringsbedrijf Binnendienst en de cao Verzekeringsbedrijf Buitendienst tot stand gekomen.
Lees verder
Productie machine-industrie 13% in de lift
De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in januari 7,1 procent hoger dan in januari 2017. Dit is de grootste stijging na februari 2011. Al ruim twee jaar produceert de industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De productie van de machine-industrie groeide in januari 2018 opnieuw het sterkst, aldus cijfers van de CBS.
Lees verder
Asito en ARAG in de prijzen bij 'Commercieel Directeur van het Jaar'
Remko Stolk (rechts) van Asito is gisteren Commercieel Directeur van het Jaar geworden. Arjan Hakkennes, directeur verkoop en distributie van ARAG, werd tweede tijdens deze door de SMA georganiseerde verkiezing. De SMA is de Sales Management Association, de beroepsvereniging voor salesprofessionals.
Lees verder
am:dag verhuist naar Van Nellefabriek
De am:dag zal dit jaar plaatsvinden op dinsdag 20 november. Deze dag vindt niet zoals de afgelopen jaren plaats in de Jaarbeurs in Utrecht maar in de Van Nellefabriek in Rotterdam.
Lees verder
SCHADE magazine over op nieuwe provider
SCHADE magazine is het afgelopen weekend overgegaan naar een nieuwe internetprovider. Daardoor kan het zo zijn dat uw e-mail naar redactie@schade-magazine.nl en naar info@schade-magazine.nl die tussen vrijdag 20.00 uur en maandag 23.00 uur door u is verstuurd niet bij ons is aangekomen.
Lees verder
ACCOUNTBEHEERDER REGIO ZUID
BELFOR is wereldwijd dé leidende dienstverlener rondom calamiteiten. Met meer dan 7.000 medewerkers verspreid over meer dan 300 vestigingen in 28 landen bieden wij gedupeerden professionele hulp en bijstand vóór, tijdens en na een calamiteit, groot of klein. Daartoe staan wij het gehele jaar 24 uur per dag voor onze opdrachtgevers en hun klanten klaar. In Nederland werkt BELFOR vanuit de vier vestigingen, Alkmaar, Weesp, Rotterdam en Heerlen van waaruit dagelijks meer dan 100 specialisten actief zijn. BELFOR Technology gevestigd in Dordrecht waar een team van collega’s zich dagelijks bezighoudt met technisch reconditioneren van machines en fijnmechanica, maintenancewerkzaamheden, en de reconditionering van schepen.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716