Nieuwsoverzicht week 10
Benoemingen in top van Allianz
Bij Allianz SE is Iván de la Sota (53) per 1 april aanstaande benoemd tot lid van de raad van bestuur (board of management) in de rol van Chief Business Transformation Officer.
Lees verder
Onafhankelijk onderzoek in het publiek belang
Nepnieuws is momenteel een veelgebruikt woord, ook omdat de Europese overheid pogingen doet kaf van koren te scheiden. In eigen land bestaan bedenkingen over onderzoeken die in opdracht van de nationale overheid zijn gedaan. Hoe zuiver waren die onderzoeken? Wordt onderzoek gemanipuleerd voor de beleidsmakers? De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft een boek uitgebracht: 'Onafhankelijk onderzoek in het publiek belang'
Lees verder
Dubbeldam neemt Avres poedercoat-afdeling over
Op 6 maart 2018 ondertekenden Dianne Netten, commercieel directeur van de Dubbeldam Groep, en Elisabeth van Leeuwen, plaatsvervangend voorzitter Algemeen Bestuur Avres, een samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de overname van de poedercoat-afdeling van Avres door de Dubbeldam Groep.
Lees verder
Brancheorganisaties bundelen juridische kracht
Brancheorganisaties FOCWA Schadeherstel, FOCWA Specialisten, RAI CarrosserieNL en UNETO-VNI gaan samenwerken op het gebied van juridische dienstverlening. De juridische adviseurs van de vier verenigingen vormen voortaan één team. Zo krijgen zij de ruimte om hun kennis en expertise te versterken en specialist te worden in een specifiek onderwerp.
Lees verder
Mark Engelhart treedt in dienst bij FRISS
FRISS heeft Mark Engelhart (27) aangenomen als Data Protection Officer (DPO/FG). Mark is opgeleid op het gebied van criminologie en recht, en heeft ervaring met identiteitsfraudebestrijding en onderzoek naar georganiseerde cybercrime.
Lees verder
Spectrofotometer voor kleurbeheer autoschadeherstellers
Spies Heckers heeft een nieuwe oplossing gelanceerd voor digitaal kleurbeheer in autoschadeherstelbedrijven: de ColorDialog Phoenix spectrofotometer.
Lees verder
Fix je Risk in 'Week van het geld'
Honderden medewerkers van verzekeringsmaatschappijen staan volgende week op basisscholen in heel Nederland voor de klas. Ze verzorgen tijdens de Week van het geld (12 t/m 16 maart) de digitale verzekeringsles Fix je Risk, zodat kinderen al op jonge leeftijd leren omgaan met geld en risico’s. Het aantal gastlessen staat momenteel op ruim 600.
Lees verder
a.s.r. in AEX index
Met ingang van 19 maart 2018 zal ASR Nederland N.V. (a.s.r.) worden opgenomen in de AEX index. Aandelenbeurs Euronext heeft dat bekendgemaakt naar aanleiding van de jaarlijkse herweging.
Lees verder
Hardere aanpak rijden onder invloed
Het kabinet wil 'deelname aan het verkeer met te veel alcohol op' strenger aanpakken. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat schrijven in een brief aan de Tweede Kamer dat ze voornemens zijn daartoe een set aan maatregelen te nemen. Zo willen ze personen die met te veel alcohol op rijden sneller kunnen uitsluiten van deelname aan het verkeer en harder kunnen aanpakken.
Lees verder
VIVAT brengt combined ratio onder 100 procent
VIVAT is er het afgelopen jaar in geslaagd de combined ratio onder de honderd procent te krijgen. Deze verbeterde van 104,9% over 2016 naar 99,0% over 2017. Dat blijkt uit de jaarcijfers 2017 die vandaag bekend zijn gemaakt.
Lees verder
8670 gestolen personenauto's
Vorig jaar werden er 8670 personenauto's gestolen en werd er 65.000 keer iets uit of van een auto gestolen. Tussen 2010 en 2017 is het aantal autodiefstallen dat bij de politie is aangegeven met 40 procent afgenomen. Die daling is iets groter dan bij alle vormen van diefstal. Diefstal van onderdelen of spullen van of uit personenauto’s daalde met 47 procent. Dat meldt het CBS.
Lees verder
Thema-onderzoek kwaliteitsverbetering verzekeraars
Stichting toetsing verzekeraars (Stv) is uitvoerder van het 'Keurmerk Klantgericht Verzekeren' (KKV). Door middel van acht thema-onderzoeken zijn alle keurmerknormen getoetst. In februari is het thema-onderzoek naar kwaliteitsverbetering afgerond en vandaag heeft Stv met een persbericht aandacht aan het onderzoek besteed.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716