Nieuwsoverzicht week 09
Ping An hoogste merkwaarde, ook Aegon, NN, ASR, AG en Ageas in top 100
Volgens onderzoeksbureau Brand Finance is de top drie van verzekeraars met de hoogste merkwaarde ongewijzigd gebleven en nam deze waarde voor de nummer 1 Ping An, de nummer 2 Allianz en de nummer 3 China Life met miljarden dollars toe. Aegon staat in de top 100 op plaats 48. Van onze zuiderburen komt AG binnen in de top 100.
Lees verder
Das Kapital hekelt Kifid; de minister heeft 'voortdurende aandacht'
De kritische financieel economische website 'Das Kapital' uit de GeenStijl-familie nam deze week het klachteninstituut Kifid onder de loep. De website hekelt het initiatief van het Kifid om zelf een tekstverwerker te ontwikkelen.
Lees verder
Veiligheid NL wijst op risico's gehoorverlies
In Nederland zijn er momenteel 1,3 miljoen mensen van 60 jaar of ouder die onvoldoende spraak in rumoer kunnen verstaan. Morgen is het 'World Hearing Day'. Wereldwijd hebben 466 miljoen mensen last van gehoorverlies. Dit aantal zal in de komende dertig jaar ongeveer verdubbelen.
Lees verder
Adfiz zet focus op 'Aandacht voor de klant'
Groeien bij bestaande klanten. Bij Adfiz-leden blijkt dat, naast efficiencyverbetering, de topprioriteit voor 2018 te zijn, zo bleek uit de Adfiz Nieuwjaarspeiling. Om die reden is 'Aandacht voor de klant' het centrale thema tijdens het voor het derde achtereenvolgende jaar te houden Adfiz Particulier Platform.
Lees verder
Ruim 13% meer nieuwe auto's geregistreerd
Afgelopen maand zijn in Nederland 35.410 nieuwe personenauto’s geregistreerd en dat is 10,7 procent meer dan in februari 2017. Uit de officiële verkoopstatistieken van BOVAG, RAI Vereniging en RDC (met 94.220 nieuwe auto’s in eerste 2 maanden van 2018) blijkt dat de toename in de eerste twee maanden van 2018 13,4 procent bedraagt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
Lees verder
ASN eerste keten met MVO van Duurzaam Repareren
ASN Groep zal als eerste schadeketen de nieuwe MVO-module van de stichting Duurzaam Repareren geïntegreerd gaan voeren. De MVO-module biedt een kader aan bedrijven die verdergaande stappen op de MVO-ladder willen zetten.
Lees verder
Hennepteelt: niet illegaliteit maar onveiligheid moet centraal staan
Om de veiligheid van omwonenden van hennepkwekerijen te verbeteren moeten publieke en private partijen samenwerken en maatregelen nemen om onveilige woonsituaties als gevolg van hennepteelt te voorkomen. Het illegale karakter van hennepteelt mag voor partijen geen reden zijn om het probleem niet aan te pakken. Dat schrijft de Onderzoeksraad voor Veiligheid in het rapport 'Omgevingsveiligheid hennepkwekerijen'.
Lees verder
Stichting Salvage: ruim 16.000 mensen geholpen
In 2017 ontving Stichting Salvage 4.893 meldingen (oproepen via de alarmcentrale van de brandweer). Dit betekende een stijging van 18,5 procent ten opzichte van 2016, onder meer dankzij de uitbreiding van het mandaat De meldingen hadden betrekking op 7.350 objecten, waaronder 2.467 belendingen. De stichting heeft het jaarverslag in één infographic samengevat.
Lees verder
Sprinklerinstallatie voor nieuw distributiecentrum Hoogvliet
Aqua+ Sprinklersystemen uit Goor heeft de grootste opdracht in zijn 40-jarig bestaan binnengehaald: de sprinklerinstallatie aan te leggen bij het in Bleiswijk nieuw te bouwen gemechaniseerde distributiecentrum van supermarktketen Hoogvliet.
Lees verder
Achmea meldt ruim 100 miljoen schade door stormen januari
Achmea verwacht ruim 100 miljoen euro uit te keren aan verzekerden ten gevolge van de stormen op 3 en 18 januari. "Dat is duidelijk geworden nu vrijwel alle schademeldingen als gevolg van de stormen bij onze klanten zijn ontvangen", zegt het moederbedrijf van onder meer Centraal Beheer, Interpolis, FBTO en Avéro.
Lees verder
Binnenkort ook particuliere schadeproducten in MeetingpointAdvies
MeetingpointAdvies heeft zijn diensten uitgebreid met een vergelijker voor de ORV (overlijdensrisicoverzekeringen). De iAOV-vergelijker biedt de adviseur reeds digitale ondersteuning voor het AOV-advies. MeetingpointAdvies heeft als doel dit voor alle verzekeringsproducten mogelijk te maken. Er wordt onder meer gewerkt aan vergelijkers voor particuliere schadeverzekeringen.
Lees verder
Brancheregister brengt schademarkt in beeld
In ons brancheregister vindt u alle bedrijven die er toe doen in de schademarkt. Deze week QBUILD te IJsselstein in beeld. De ambitie van QBuild is helder: de beste bouwonderneming in de markt zijn. Het belang van de klanten staat hierbij altijd voorop. Zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag.
Lees verder
(JUNIOR) EXPERT BRAND - INHOUD (WERKTUIGBOUWKUNDIGE)
Ben jij op zoek naar een (nieuwe) uitdaging, in een werkomgeving die volop in ontwikkeling is? Dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren op de vacature voor de functie van Junior Expert Brand -Inhoud (bij voorkeur werktuigbouwkundige) bij onze organisatie.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716