Nieuwsbrief week 09
Dekking AVP bij opzettelijke trap in kruis agent?
In 2012 schreef taaltrainer Peter Zuijdgeest in de Volkskrant dat Jip- en Janneketaal zich niet leent voor een slechtnieuwsbrief of een polis. De door hem aangehaalde brief ging om het afwijzen door Achmea Zorg van een aangepaste stoel voor een gehandicapte verzekerde. Hij heeft inmiddels ten aanzien van polisvoorwaarden 'gelijk gekregen' door een recent gewezen vonnis over een AVP-claim, toevalligerwijs ook in een procedure tegen Achmea.
Lees verder
18 meter lange Liebherr-kraan teruggevonden
Zoekacties, onderzoeken en digitale opsporing hebben geleid tot het terugvinden van een gestolen Liebherr-kraan van 18 meter lang. Na vijf maanden is deze opgespoord door de gezamenlijke inzet van de eigenaar, politie, Brightmaven en EMN.
Lees verder
WOEST: gevaren en kansen verontwaardigde burgers
Verontwaardigde burgers kunnen de grenzen van de democratische rechtsstaat opzoeken of overschrijden. De verontwaardiging van burgers kan echter ook positief worden geduid: als een uiting van grote betrokkenheid. Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) wil inzicht krijgen in de gevaren én de kansen van burgerlijke verontwaardiging. De essaybundel #WOEST gaat over dit thema.
Lees verder
Regels gebruik dashcam verschillen per land
"Soms kan TVM verzekeringen de beelden gebruiken om aansprakelijkheid te bepalen bij een ongeluk of schadesituatie", schrijft de verzekeraar. De regels voor gebruik van dashcams verschillen per land. TVM heeft voor een aantal landen de regels op een rij gezet.
Lees verder
Snowboarden groeit in populariteit; skiën verliest terrein
Het aantal wintersportvakanties is sinds 2006 gedaald van 1.104.000 naar 866.000 in 2016. Het voornaamste doel van de wintersportvakantie is nog steeds alpineskiën met 68%, maar deze bezigheid verloor aan populariteit. Meer mensen gaan vooral snowboarden. Zo blijkt uit cijfers van het CBS.
Lees verder
SCHADE magazine 2018 nummer 1 is uit
Afgelopen vrijdag lag het eerste nummer van SCHADE magazine van deze jaargang bij de abonnees op de deurmat. De eerste maand van het jaar begon stormachtig. Minstens zo gevaarlijk is de storm die onzichtbaar door raast, cyber.
Lees verder
Heeft u uw internationale Certified Fraud Examiner (CFE) titel al behaald?
In de praktijk blijkt dat sanctionerende instanties minder streng optreden wanneer u als organisatie kunt aantonen dat u serieuze aandacht besteedt aan het voorkomen van fraude. Het hebben van Certified Fraud Examiners (CFE’s) in de organisatie is onder andere een bewijs van deze serieuze aandacht. Heeft u uw CFE titel reeds op zak?
Lees verder
Driewielfiets alternatief voor scootmobiel
"Fietsen is gezond voor iedereen. Maar zeker op latere leeftijd wordt het steeds lastiger om te blijven fietsen", stelt de Fietsersbond. Een driewielfiets kan mensen met balansproblemen helpen om langer mobiel te blijven. Op zaterdag 3 maart houdt de Fietsersbond een Driewielfiets Ontdekdag.
Lees verder
Van 'autobezit' naar 'mobiliteitsgebruik'
"Het gaat goed met de Nederlandse autoleasebranche", stelt de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) die over 2017 groeicijfers meldt. Het totale aantal lease-auto’s in Nederland staat nu op 860.000 auto’s. Dat is een stijging van 9,3 procent ten opzichte van 2016.
Lees verder
Reaal springt in op vrieskou met preventieve tips
Verzekeraar Reaal is preventief publicitair ingesprongen op de vrieskou met het geven van tips om schade dientengevolge te voorkomen.
Lees verder
Vogelgriep bij pluimveebedrijf in Oldekerk
In Oldekerk (provincie Groningen) is op zondag 25 februari 2018 bij een bedrijf met pluimvee vogelgriep van het type H5 vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd. In totaal gaat het om circa 36.000 vogels.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716