Nieuwsoverzicht week 08
CAO: tweemaal 2 procent loonsverhoging bij verzekeraars
Vertegenwoordigers van werkgevers en van werknemers hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao Binnendienst en cao Buitendienst voor het Verzekeringsbedrijf. De looptijd van de cao bedraagt 24 maanden van 1 januari 2018 tot 1 januari 2020. Met ingang van 1 maart is er een loonstijging van 2 procent en vanaf 1 januari 2019 opnieuw een loonstijging van 2 procent.
Lees verder
Postex, Bugs Business, Openclaims en C-profile genomineerd
Vandaag heeft de NVGA bekendgemaakt welke vier bedrijven genomineerd zijn voor de NVGA am: Innovatieprijs. Dat zijn C-Profile, Postex, Bugs Business en Openclaims. De selectiecommissie heeft deze keuze gemaakt uit tien inzendingen.
Lees verder
NVGA Congres 'Volmachtdata: goud waard'
Op woensdagmiddag 18 april 2018 vindt het achtste NVGA Congres plaats in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. ‘Volmachtdata: goud waard!’, zo luidt het centrale thema.
Lees verder
Financieel Stabiliteitscomité waarschuwt voor cyber, crypto, brexit en beurs
Het Financieel Stabiliteitscomité waarschuwt voor cyberdreigingen voor de financiële sector. Er is een toenemend risico van geavanceerde cyberaanvallen. Ook waarschuwt het comité consumenten en financiële instellingen nadrukkelijk voor de risico’s van crypto’s. Daarnaast roept het comité financiële instellingen op de impact van brexit in kaart te brengen en tijdig maatregelen te treffen.
Lees verder
Dick Janssen naar Arntz | Van Helden
Dick Janssen, sinds 2007 werkzaam in de expertisebranche, treedt per 1 maart a.s. in dienst als senior schade-expert bij Arntz | Van Helden. Bij het technisch schade-expertisebureau (onderdeel van Van Ameyde) gaat hij zich vooral toeleggen op schade-expertises en toedrachtsonderzoeken op het gebied van zeecasco en pleziervaart.
Lees verder
Onderzoek veiligheid mensen met ernstige psychiatrische aandoening
De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een onderzoek gestart naar de veiligheid van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA) en hun omgeving. Het gaat de Raad om een breder inzicht in de afwegingen en dilemma’s waarmee zorg- en hulpverleners te maken krijgen wanneer zij veiligheid en goede zorg gestalte willen geven aan deze kwetsbare groep met complexe problemen.
Lees verder
Vernooij ziet InShared als 'data-hemel'
Maaike Vernooij (37) is in dienst getreden als Customer Experience Manager bij verzekeraar InShared. Vernooij heeft het doel om de positie van de verzekeraar "als voorloper op het gebied van klantbeleving" verder uit te bouwen.
Lees verder
Overname Booi Karrosserieën door Dubbeldam Groep
Booi Karrosserieën, specialist op het gebied van produceren van laadbakken en opbouwen van autolaadkranen, wordt per 1 maart overgenomen door de Dubbeldam Groep. Met de overname van de carrosserieënspecialist breidt de Dubbeldam Groep, actief in de schadeherstelbranche- en de maakindustrie, haar dienstenpakket verder uit.
Lees verder
Onbekendheid met monteren sneeuwkettingen
Ruim de helft van de Nederlanders (56%) heeft geen idee hoe, als het een keer nodig is bij de reis naar dan wel tijdens het verblijf in de wintersportlocatie, de sneeuwkettingen onder de autobanden gemonteerd moeten worden. Dat blijkt uit onderzoek door AutoScout24 in samenwerking met Multiscope onder 1.024 respondenten.
Lees verder
De Goudse zet ook Qare in voor Ziektewet-product
De Goudse heeft een overeenkomst gesloten met Qare Nederland, een onafhankelijke en erkende uitvoerder op het terrein van de sociale zekerheid. Qare gaat zich bezighouden met de uitvoering van de Ziektewet voor werkgevers met een ZW-eigenrisicoverzekering van De Goudse.
Lees verder
Schadebedrijf Swiss Re in het rood
Swiss Re rapporteert over 2017 een geschatte schadelast uit natuurrampen van 4,7 miljard Amerikaanse dollar. Desondanks heeft de herverzekeraar in 2017 toch een netto groepswinst van 331 miljoen dollar gerealiseerd.
Lees verder
In 2017 schrijft a.s.r. 2,6 miljard schadepremie
De resultaten 2017 van a.s.r. overtreffen de doelstellingen, zo meldt deze verzekeraar vandaag. Het operationeel resultaat steeg met 17,2% tot € 729 miljoen. Alle bedrijfssegmenten hebben bijgedragen aan de stijging. In het schadebedrijf verbeterde de combined ratio. Over 2017 bedraagt deze 95,1%, wat een verbetering betekent van 0,5%-punt (2016: 95,6%).
Lees verder
UzS-certificaat voor Autoschade Kanis
Autoschade Kanis is gecertificeerd voor het FOCWA-specialisme ‘Uitdeuken zonder Spuiten’. De hiervoor benodigde audit werd uitgevoerd door Dekra, die vervolgens groen licht gaf voor de certificering. Bijzonder is, zo merkt FOCWA op, dat Autoschade Kanis nog geen lid is van deze vereniging, maar dit nu wel gaat worden.
Lees verder
Brancheregister brengt de schademarkt in beeld
In ons brancheregister vindt u alle bedrijven die er toe doen in de schademarkt. Deze week COROCOR TECHNISCHE RECONDITIONERING te HEEREVEEN in beeld.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716